1. logar4

Archiwum przeinstalowanie systemu na nowy dysk SSD w TS-453B

Cześć, czy możecie mi podpowiedzieć jak przeinstalować system w TS-453B na nowy dysk SSD dołożony do wolnej zatoki ? (chyba, że się nie da bez utraty danych). mam TS-453B b1 pusty, b2 pusty, b3 HDD10T, b4 HDD10T, dodatkowa karta QM2-2p + 2xM21T (quirer). w jednym z tych pustych chcę zainstalować...
  2. logar4

Dyskusja QNAP TS-453B - czy może mieć więcej niz 8GB RAM ?

Cześć, mam pytanie jak w temacie. (producent mówi że max 8GB) Jeśli może mieć więcej np 32 GB to jakie kości najlepiej wybrać ? Piotr.
  3. logar4

Dyskusja Problem z sygnałem HDMI z TS-251 we współpracy z SAMSUNG UE55JU7000

Witajcie, w prawdzie nie wiem jeszcze czy problem dotyczy QNAP czy TV SAMSUNG ale chciałbym poznać waszych opinii i poznać wasze wskazówki .... Niedawno zakupiłem TV SAMSUNG UE55JU7000 i po podłączeniu TS-251 mamy następujące zachowanie: Uruchamiając QNAP oczywiście na ekranie widać całą...
  4. logar4

Dyskusja TS-251 The system is unable to save your settings due to insufficient ramdisk space...POMOCY ;)

Witajcie, zainstalowałem do TS-251 4GB RAM (zamiast firmowego 1 GB) i działało przez 3 dni OK nic sie nie działo złego. Teraz dołożyłem kolejne 4 GB i po jakimś czasie - kilkadziesiąt minut później - system wyświetlił błąd: Błąd 2015/11/22 10:34:34 System localhost (a instalacja +4GB RAM była...
  5. logar4

Witajcie

Witam, mam na imię Piotr i od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem TS-251...
  6. logar4

Wiedza QNAP TS-251 - czy obsłuży dysk 8TB ?

Witajcie, Producent podał, że QNAP TS-251 obsługuje maksymalnie dyski 6TB ale może ktoś próbował zamontować dyski większe i wie że działa. Pytam bo chcę zmienić dyski i skłaniam się w kierunku Seagate archive 8TB (2x) ale mam,na razie słuszne bo oparte o info producenta, obawy, że nie...