1. ozyryssg

Dyskusja Qfinder pro

Po dłuższym czasie nie używania mojego TS-251 z QTS 5.2.3.3006,po resecie 3 sek i po zmianie hasła dla konta "admin" mam problem z logowaniem się do Nasa od qfindera. Mogę tylko zalogować się do głównego interfejsu pierwszą zakładką z lewej oraz zobaczyć zasoby dysku sieciowego drugą zakładką...
  2. ozyryssg

Dyskusja Bardzo cichy HDD 6 lub 8TB do nas w listopadzie 2024

Witam Przyszedł czas na wymianę HDD w moim T-251 (użytek domowy- głównie ). Proszę o poradę jakie dyski teraz (listopad 2024) o pojemności 6 lub 8 TB polecacie do NASa? Najważniejsza jest niezawodność, zaraz za nią cicha praca (nas stoi w pokoju i NIE może klikać i hałasować), no i koszt...
  3. ozyryssg

Dyskusja Problem hasłem do link myqnapcloud

Witam Mam problem z udostępnianiem linków do myqnapcloud. Otóż lin tworzy mi ale przy próbie uruchomienia tego linku woła o dane dostępowe. Nie ustawiałem żadnego hasła do tego linku, chciałem go wysłać koledze by ściągnął sobie zdjęcia ze spotkania.
  4. ozyryssg

Dyskusja Dane logowania są nieprawidłowe...

Witam Dłuższy czas (parę miesięcy) miałem QNAPa odłączonego. Po włączeniu nie mogę się zalogować do QTS-a przez www. Nie zmieniałem danych dostępowych , zawsze wpisywały mi się z automatu z pamięci przeglądarki, teraz też przeglądarka podaje dane logowania ale otrzymuję informację że : "Dane...
  5. ozyryssg

Dyskusja Ts-251 dołożenie dysku

Witam Moje pytanie pewnie wyda się Wam trywialne, ale to moje początki i pozwoliłem sobie tu zadać pytanie. Kopiłem Ts251 i zamontowałem w nim dysk 2Tb wyjęty ze starego Zyxela w którym siedziało 2x2Tb. Posługując się radami z tego forum skopiowałem zawartość drugiego dysku siedzącego w...
  6. ozyryssg

Pomoc Kopiowanie plików zinnego NAS (Zyxel) do QNAP (TS-251)

Witam chcę przekopiować pliki ze starego NAS zyxela na nowego QNAPa za pomocą file station (taką możliwość pokazał jeden z użytkowników-fot) Problem w tym że u mnie w File Station (system 4.2) nie ma możliwości wyboru FTP w lewym oknie. Pewnie robię coś żle, albo czegoś nie robię , proszę o...
  7. ozyryssg

Przy piwie Jaki NAS do domu?

Obecnie używam Zyxela NSA-325 v2, ma już dobrze ponad rok i nadszedł czas na zmianę. Zyxel nie pasuje mi też z tego powodu, że ze względu na hałas, stoi w garażu. Teraz zastanawiając się nad zakupem nowego NAS-a rozważałem zakup HS-251, właśnie ze względu na komfort i możliwość trzymania NASa w...
  8. ozyryssg

Dzień dobry

Nadszedł czas przesiadki z Zyxela na coś "poważniejszego".