-
Dyskusja Qfinder pro
Po dłuższym czasie nie używania mojego TS-251 z QTS 5.2.3.3006,po resecie 3 sek i po zmianie hasła dla konta "admin" mam problem z logowaniem się do Nasa od qfindera. Mogę tylko zalogować się do głównego interfejsu pierwszą zakładką z lewej oraz zobaczyć zasoby dysku sieciowego drugą zakładką...- ozyryssg
- Temat
- problem z logowaniem do monitor zasobów qfinder qfinder pro szczegóły ts-251
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja Bardzo cichy HDD 6 lub 8TB do nas w listopadzie 2024
Witam Przyszedł czas na wymianę HDD w moim T-251 (użytek domowy- głównie ). Proszę o poradę jakie dyski teraz (listopad 2024) o pojemności 6 lub 8 TB polecacie do NASa? Najważniejsza jest niezawodność, zaraz za nią cicha praca (nas stoi w pokoju i NIE może klikać i hałasować), no i koszt...- ozyryssg
- Temat
- hdd
- Odpowiedzi: 17
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Problem hasłem do link myqnapcloud
Witam Mam problem z udostępnianiem linków do myqnapcloud. Otóż lin tworzy mi ale przy próbie uruchomienia tego linku woła o dane dostępowe. Nie ustawiałem żadnego hasła do tego linku, chciałem go wysłać koledze by ściągnął sobie zdjęcia ze spotkania.- ozyryssg
- Temat
- myqnapcloud
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Dane logowania są nieprawidłowe...
Witam Dłuższy czas (parę miesięcy) miałem QNAPa odłączonego. Po włączeniu nie mogę się zalogować do QTS-a przez www. Nie zmieniałem danych dostępowych , zawsze wpisywały mi się z automatu z pamięci przeglądarki, teraz też przeglądarka podaje dane logowania ale otrzymuję informację że : "Dane...- ozyryssg
- Temat
- color dane konfiguracja systemu logowania mogę
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Ts-251 dołożenie dysku
Witam Moje pytanie pewnie wyda się Wam trywialne, ale to moje początki i pozwoliłem sobie tu zadać pytanie. Kopiłem Ts251 i zamontowałem w nim dysk 2Tb wyjęty ze starego Zyxela w którym siedziało 2x2Tb. Posługując się radami z tego forum skopiowałem zawartość drugiego dysku siedzącego w...- ozyryssg
- Temat
- ts-251
- Odpowiedzi: 3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Pomoc Kopiowanie plików zinnego NAS (Zyxel) do QNAP (TS-251)
Witam chcę przekopiować pliki ze starego NAS zyxela na nowego QNAPa za pomocą file station (taką możliwość pokazał jeden z użytkowników-fot) Problem w tym że u mnie w File Station (system 4.2) nie ma możliwości wyboru FTP w lewym oknie. Pewnie robię coś żle, albo czegoś nie robię , proszę o...- ozyryssg
- Temat
- file station ts-251
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Przy piwie Jaki NAS do domu?
Obecnie używam Zyxela NSA-325 v2, ma już dobrze ponad rok i nadszedł czas na zmianę. Zyxel nie pasuje mi też z tego powodu, że ze względu na hałas, stoi w garażu. Teraz zastanawiając się nad zakupem nowego NAS-a rozważałem zakup HS-251, właśnie ze względu na komfort i możliwość trzymania NASa w...- ozyryssg
- Temat
- Odpowiedzi: 50
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dzień dobry
Nadszedł czas przesiadki z Zyxela na coś "poważniejszego".- ozyryssg
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)