-
Dyskusja Notes Station / Qnotes 3 - czym zastąpić?
Czy ktoś może ma jakiś patent czym to ustrojstwo można zastąpić? Mam już dość ciągłych problemów - a to zniknęły wszystkie notatniki, nie działa synchronizacja / zapisywanie, na telefonie nie da się wyszukiwać bo wychodzi z aplikacji, nie można nic zapisać pomimo informacji o synchronizacji...- m1si0
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Usuwanie pozostałości po QVR Pro
Hej, Pytanie może i trywialne, ale... Jak usunąć pozostałości po QVR Pro? Chodzi mi o te foldery z dysku systemowego:- m1si0
- Temat
- qvr pro
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Archiwum Qcontatz - czy coś wiadomo?
Hej! Minęło już parę wiosenek, a na stronie QNAP'a cały czas wita nas napis "Qcontactz nie będzie dłużej dostępne i wspierane. Nowa aplikacja do zarządzania kontaktami zostanie udostępniona już wkrótce." Czy ktoś coś wie nowego? Możecie polecić coś co integrowałoby się z kontaktami na telefonie...- m1si0
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Problem z logowaniem / Qfinder nie widzi serwera
Ostatnio miałem serię aktualizacji i niewyjaśnionych zatrzymań aplikacji. Na następny dzień kolejna tylko tym razem wyrzuciło mi UPS'a i to już zaczęło wydawać się dziwne. Zalogowałem się na QNAP, a tam powyłączane zabezpieczenia przed zagrożeniami i wyłączony firewall. Włączyłem wszystko i...- m1si0
- Temat
- qfinder pro
- Odpowiedzi: 7
-
Pomoc Uszkodzony dysk i zaszyfrowany folder
Hej! Zdarzyło się - jeden dysk padł (WD30EFRX), a mam na nim folder udostępniony zaszyfrowany - nieodblokowany (dane klientów) i nie mogę się do niego dostać. Ponieważ dysk uległ awarii, QNAP przestawił go na "tylko do odczytu" i myślę, że właśnie tu tkwi problem. Robię właśnie backup...- m1si0
- Temat
- backup folder zaszyfrowany pule i woluminy uszkodzony dysk
- Odpowiedzi: 10
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Wirtualny przełącznik - problem z połączeniem QNAP
Hej, Dziś próbowałem uruchomić Virtualization Station. Podczas uruchamiania wszystko się zgadzało brakowało wirtualnego przełącznika, który miał się sam utworzyć. Podczas właśnie tworzenia wyskoczył błąd iż nie można tego zrobić i teraz nie mam totalnie łączności z serwerem. Zresetowałem go po...- m1si0
- Temat
- konfiguracja systemu virtualization station wirtualne przełączniki
- Odpowiedzi: 1
-
Pomoc Dostęp do katalogów SMB błąd windows 0x80070035
Hej, Mam problem z dostępem do katalogów po SMB - system wyświetla błąd 0x80070035. Urządzenie normalnie odnajduje przy próbie podmontowania dysku jednak nie mogę w niego wejść bo otrzymuję komunikat o błędzie. Z innych komputerów łączy się normalnie i da się montować dyski. Próbowałem wyłączać...- m1si0
- Temat
- 0x80070035 montowanie dysku smb windows
- Odpowiedzi: 14
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja QuLog Center - darmowy serwer do backup'u log'ów
Hej, Czy możecie polecić jakiś darmowy serwer, który zabezpieczy logi w razie jakiegoś włamania / eskalacji uprawnień i wyczyszczenia ich na serwerze ? Udało mi się znaleźć papertrail, tylko nie wiem na ile starczy to darmowe 50MB.- m1si0
- Temat
- backup logi / diagnostyka papertrail qulog qulog center
- Odpowiedzi: 4
-
Wiedza VPN i przenoszenie plików między dyskami na QNAP
Hej, Mam taki problem: jestem połączony do mojej sieci domowej poprzez VPN (OpenVPN - TAP). Podpiąłem (zmapowałem) dwa dyski z QNAP'a i chciałbym przenieść między nimi jakieś pliki. Przenosić przenosi, ale trwa to niebotycznie długo, a transfery są na bardzo niskim poziomie. Gdy robię tą samą...- m1si0
- Temat
- przenoszenie plików total commander vpn
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Zniknęły pliki z folderu współdzielonego
Hej! Dziś chciałem pobrać pliki z folderu współdzielonego szyfrowanego. Jednak moje oczy ujrzały pusty udział! Wchodzę na serwer - wszystko ustawione ok (uprawnienia, folder odszyfrowany) w logach też nic o kasowaniu / przenoszeniu jakichkolwiek plików/folderów. Dysk zajęty tak jakby wszystko...- m1si0
- Temat
- admin administ cachedev1 folderu konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 12
-
Dyskusja QVR Pro - brak połączenia z kamerą
Hej! Ledwo uporałem się z jednym problemem, a już napotykam na kolejny ;) Po ostatniej zmianie serwera zainstalowałem QVR Pro i chciałem dodać kamery... Dodać dodałem. Ba! Nawet sam znalazł (nie jak wcześniej wszystko ręcznie). Przez 3-5min wszystko śmigało - był obraz z obu kamer i połączenie...- m1si0
- Temat
- brak kamera połączenia qvr qvr pro
- Odpowiedzi: 16
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Pomoc Znów burze i kolejne problemy
Hej! Doszedł w końcu do mnie nowy serwerek. Zamontowałem system, wrzuciłem dyski - 4 1xM.2 + 3xHDD WD RED. Na M.2 (nówka - kompatybilna) stoi system. Reszta to magazyny i backup. Nadmienię iż sernik podpięty jest pod UPS'a (poprzedni wyzionął ducha) leciwego już EVER eco pro CDS 500 + listwa...- m1si0
- Temat
- color pierwszy system ups urządzenia
- Odpowiedzi: 17
-
Dyskusja Ile miejsca pod system
Hej! Powiedzcie mi ile QNAP'ik potrzebuje miejsca pod system? Zamierzam zakupić M.2 w rozmiarze 256GB i zastanawiam się czy to mu będzie wystarczyć? Czy to dobry wybór? - Transcend 256GB M.2 PCIe NVMe 110S PS Czy da się zrobić jakiś Backup (obraz) dysku systemowego? Na razie będzie działał...- m1si0
- Temat
- color dysku miejsca nvme system
- Odpowiedzi: 10
-
Pomoc Przywracanie grupy RAID
Hej. Mam problem z jak się teraz okazuje z jednym z dysków (1 dysk magazyn, 2-4 RAID 5, 5 - kolejny magazyn i zarazem dysk systemowy z którym coś jest "Grupa RAID 3") . Pierwsze objawy to brak dostępu do NAS, po resecie na chwilkę wracało do normy (możliwy tylko twardy reset). I dziś kolejny raz...- m1si0
- Temat
- przywracanie raid
- Odpowiedzi: 34
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Hej wszystkim :)
Hej! Jestem Michał - fanatyk QNAPików. Pierwsze moje zetknięcie - TS-259+ - zakupiony do firmy. Do domu zakupiłem TS-212P i synka, ale ten drugi dla mnie to przepaść technologiczna ;) Z przyczyn iż brakowało miejsca, ciut mocy i procesor nie dawał tego co potrzebowałem przesiadłem się na...- m1si0
- Temat
- hej
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Dyskusja Podwójne mapowanie w Windows 10 2004
Hej! Po ostatnie aktualizacji systemu posypało mi się mapowanie dysków. Zresetowałem PC bo myślałem, że pomoże - byłem w błędzie. Usunąłem więc dyski i zmapowałem je ponownie. Wszystko śmiga! Jednak reset PC i znów ta sama śpiewka. Dodatkowo podczas mapowania mam podwójnie wyszukiwany serwer...- m1si0
- Temat
- mapowanie windows windows 10
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD