1. raffter

Dyskusja Instalacja Passbolt w Docker

Witam, w firmie pojawiła się potrzeba uporządkowania bałaganu w zarządzaniu hasłami. Przeglądając różne rozwiązania trafiłem na Passbolt, który można zainstalować jako kontener Docker. Niestety nigdy wcześniej nie instalowałem żadnych kontenerów i moja wiedza w tym temacie jest bliska zeru :)...
  2. raffter

Dyskusja Problem z 64GB Ram w TS-1677X

Dzięki aktualizacji BIOSu zrobiłem upgrade swojego TS-1677X do Ryzen 7 2700. Następnie chciałem włożyć do niego 64GB pamięci i tutaj napotkałem pewne problemy. No ale od początku. Przed aktualizacja (i obecnie po) mam włożone do niego 36GB Ram: 1 x 4GB 2400Mhz A-Data (pamięć oryginalna...
  3. raffter

Dyskusja Admin Login Fail (HTTP) - nieznane próby logowania do QNAP

Witam, od kilku dni mój QNAP raportuje co kilka minut nieznane próby zalogowania przez protokół HTTP/HTTPS do konta "admin" z losowych adresów IP. Adresy, z których występuje próba logowania to np: 2.136.126.17 5.154.79.179 14.136.79.216 24.23.162.166 34.244.209.179 39.164.73.120 Przez...
  4. raffter

Archiwum QVRPro - przeniesienie katalogów systemowych

Witam, posiadam zainstalowaną stację monitoringu QVRPro na swoim urządzeniu na partycji systemowej. Zauważyłem, że pliki baz danych niemal całkowicie zajęły dostępną przestrzeń wolumenu systemowego. Katalog "QVRProDB" zajmuje obecnie 168GB z 218GB dostępnej przestrzeni. I stąd pytanie. Czy...
  5. raffter

Dyskusja QVR Pro zmniejszenie przestrzeni nagrań bez utraty danych

Witam, mam pytanie dotyczące aplikacji QVR Pro. Przez brak doświadczenia przydzieliłem zbyt dużą przestrzeń dysku na nagrania (wielkość woluminu to 25TB, a przydzielona przestrzeń nagrań wynosi 22TB). I w związku z tym mam pytanie czy istnieje możliwość zmniejszenia przydzielonej przestrzeni...
  6. raffter

Witam

Witam użytkowników forum. Jestem posiadaczem Qnap TS-563.
  7. raffter

Pomoc Ponowna inicjalizacja systemu bez usunięcia danych

Witam. Mam problem z Qnap TS-563. Podczas próby logowania do serwera zamiast QTS ładuje się strona z poniższym komunikatem: Hard Drive(s) with QNAP Signature Detected The system has detected that some of the installed hard drives have previously been used in a QNAP NAS. Select "Restore Factory...
  8. raffter

Dyskusja Zmiana lokalizacji folderu /home i /homes

Witam. Potrzebuje informacji i ewentualnej pomocy przy zmianie lokalizacji folderu /home i /homes na inny wolumen. Posiadam dwie pule pamięci o poniższej konfiguracji: Pula 1 - 2 x dysk SSD 250GB - Wolumen "OsDrive" Pula 2 - 3 x dysk HDD 2TB - Wolumen "DataDrive" oraz "BackupDrive" Jak widać...
  9. raffter

Dyskusja Zawieszanie się usług w QNAP TS-563

Witam, W ostatnim czasie zakupiłem do firmy TS-563. Urządzenie kupione z przeznaczeniem jako magazyn danych, stacja do backupów oraz jako maszyna wirtualna, Wersja oprogramowania 4.2.1. Od 3 tygodni borykam się z problemem zawieszania się TS-563 w późnych godzinach nocnych. Raz na 2-3 dni...
  10. raffter

Dyskusja SSD Cache czy może SSD jako dysk systemowy w TS-563?

Witam, Jestem nowym posiadaczem QNAP TS-563. Konfiguracja sprzętowa to: TS-563 z 10GB Ram 4 x HDD WD Enterprise 2TB (WD2003FYYS) 1 x SSD Samsung 850 Evo 256GB Zastanawiam się nad odpowiednią konfiguracją dysków. 4 dyski HDD chcę połączy w RAID5. Jednak mam wątpliwości co do użycia dysku SSD...