-
Dyskusja MeshCentral (alternatywa AnyDesk i TeamViewer)
Hi Jako że wracam trochę do zażądania infrastrukturą sieci i komputerów, natrafiłem na dość ciekawy pakiet (w alternatywie AnyDesk i TeamViewer): GitHub - Ylianst/MeshCentral: A complete web-based remote monitoring and management web site. Once setup you can install agents and perform remote...- DeNiro
- Temat
- anydesk container station docker rdp subdomeny teamviewer
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Dyskusja Instalacja systemu (Linux, Windows) VM na USB (Pendrive 3.2 gen.1)
Hi. Mam TS-253D który posiada 2 porty USB 3.2 gen.1, zastanawia mnie możliwość instalacji Wirtualnej Maszyny na pendrive. W serwerze mam 2 dyski HDD w RAID, i z wydajności maszyny nie jest za ciekawie. Z tego co widzę "wąskie gardło" to własnie dyski. Wiec zamiast teraz kupować np. QM2-2S-220A...- DeNiro
- Temat
- dysk usb linux qm2-2s-220a ts-253d virtual machine windows
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Jak ustawić najszybsze współdzielenie folderów i plików.
Witam. Mam pytanko jak ustawić znaczy jakiego rodzaju protokołu użyć aby łączyć się z dyskiem QNAP TS-219P z bardzo dobrą szybkością a przy tym mieć możliwość bezpośredniego uruchomiania z niego programu. Chciał bym łączyć się z nim z 3 stanowisk. temat bardziej rozwinięty...- DeNiro
- Temat
- ts-219p
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
PILNE!!! Problem y współdzielenie
Witam. Mam problem. Mianowicie jakiś czas temu postanowiłem pomóc koledze pracy, ze względu prowadzenia przez niego działalności gospodarczej (biuro rachunkowe) używa on oprogramowani Biuro Rachunkowe Rzeczpospolitej - http://www.rzeczpospolita.pl/mala_ks/ którego baza danych (jeśli można to tak...- DeNiro
- Temat
- wysoka dostępność
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Wysoka dostępność (HA) i iSCSI / Fibre Channel