-
Sprzedam Sprzedam Qnap TS-253D 8GB RAM, 2 x 6TB 7200RPM SATA 6Gb/s, Seagate IronWollf Pro ST6000NE000-2KR101
Witam, mam do sprzedania serwer Qnap TS-253D, stoi w domu, w salonie więc odkurzany regularnie, zasilany przez UPS, kupiony w czerwcu 2021, rozszerzona pamięć do 8GB (podobno więcej nie miało sensu), 2 dyski Seagate IronWollf Pro ST6000NE000-2KR101, wszystkie testy przechodzą bez problemu, nie...- doc_pb
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Archiwum vpn, ale wybiórczo dla qsync
Dzień dobry, od czasu pamiętnego ataku ransomware qlocker mój qnap przestał być dostępny z zewnątrz i qsync działa tylko kiedy jestem z laptopem w domu, a chciałbym wrócić do sytuacji, kiedy synchronizacja odbywa się z każdego miejsca na świecie. Jeśli dobrze rozumiem, to pewnego rodzaju...- doc_pb
- Temat
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja aplikacje na ssd, a ich dane na hdd - jak to zrobić?
Witam po dłuższej przerwie. Będę inicjował ts-264 (16gb, 2x1tb na ssd w m2 i 2x8tb na hdd). Chciałbym mieć system i aplikacje tylko na ssd, a pozostałe dane (w tym to co gromadzi qsync, qmailagent) na hdd. Jak inicjować najpierw tylko z ssd, a potem dołożyć hdd i migrować jakoś, czy może...- doc_pb
- Temat
- hdd inicjalizacja ssd system ts-264
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja vpn niby działa, ale dostępu do strony administratora nie ma :(
Witam, Po wpadce z qlockerem postanowiłem przywrócić do życia funkcjonowanie qnap-a z opcją zewnętrznego dostępu. Zgodnie z radami uczonych w piśmie skonfigurowałem Qufirewall-a i QVPN (openVPN) i klienta na komputerze. Dostęp niby uzyskuje, w sensie, że podłącza się, ale próba odpalenia strony...- doc_pb
- Temat
- openvpn qbelt qsync qufirewall vpn
- Odpowiedzi: 11
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Recenzja Qlocker - czyżby to koniec QNAP-a dla użytkowników domowych ?
Witam, Na początek zdefiniuję co mam na myśli pod pojęciem "użytkownik domowy", czyli taki jak ja. Nie mam wykształcenia informatycznego, skończyłem medycynę i więcej wiem o covidzie niż o wirusach komputerowych. QNAP wydawał mi się idealnym rozwiązaniem moich potrzeb i przed długi czas tak...- doc_pb
- Temat
- było teraz tylko
- Odpowiedzi: 29
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Dyskusja Pomocy proszę, padłem ofiarą Qlockera - czy jest opcja odzyskania plików ?
Witam, Padłem ofiarą qlocker=a, wszystko jest z rozszerzeniem 7z. Czy mam szansę na odzyskanie plików ? Będę wdzięczny za szybką odpowiedź. Pozdrawiam,- doc_pb
- Temat
- backupu danych konfiguracja systemu może plików tylko
- Odpowiedzi: 38
-
Dyskusja Gdzie jest port IR w TS-253D ?
Witam, Mam pytanie, gdzie fizycznie jest port podczerwieni w TS-253d. W 251+ widać go było przy użyciu mocnej latarki, ale tu już nie bardzo. Czy ktoś może grzebał w tym panelu i wie gdzie to jest ? Muszę skorzystać z koncentratora IR (serwer zasłonięty i nie widać go z miejsca, w którym używa...- doc_pb
- Temat
- pilot ir ts-253d
- Odpowiedzi: 3
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Sprzedam QNAP TS-251+, 16GB RAM, 2 x WD Red 4 TB
Dzień dobry, Mam do sprzedania sprzęt jak powyżej. Jestem pierwszym użytkownikiem (posiadam dokumentację zakupu serwera i dysków), mam go od stycznia 2018 czyli ma już ponad 3 lata i jak dotychczas sprawuje się doskonale. Służył jako magazyn zdjęć, kopia zapasowa plików i źródło dla odtwarzaczy...- doc_pb
- Temat
- 16gb qnap sprzedam sprzedam qnap ts-251+ wd wd red
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Dyskusja Dziwna sytuacja z myqnapclud link
Witam, Doświadczam dziwnego zachowania aplikacji 'myqnapclud link'. Wszystko działa dobrze, dostęp zdalny jest, a ekran powitalny wygląda jak poniżej. Było trochę kłopotów z routerem (D-Link DIR-882) przy próbie aktualizacji firmware nie udaje się przekierować portów - dziwne, ale tak jest. Na...- doc_pb
- Temat
- color firmware networking
- Odpowiedzi: 2
-
Archiwum czy wersjonowanie pliku działa tylko w folderze 'homes' w wolumenie 'system' ?
Witam, Chciałem wrócić do wątku związanego z wersjonowaniem plików. Dla mnie funkcja dość istotna, bo zdarza mi się, że potrzebuję wrócić do czegoś co było już jakiś czas temu. Mam pytanie do doświadczonych kolegów/koleżanek (żeby nie było, że seksizm): Czy wersjonowanie działa tylko wtedy jeśli...- doc_pb
- Temat
- homes qsync system wersjonowanie
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Qsync przestał wersjonować ?
Dzień dobry, Dziś przyszedł moment, kiedy przydałoby mi się przywracanie poprzednich wersji pliku, ale tu przykra niespodzianka. Coś dziwnego stało się od pewnego czasu z Qsync-iem (w sensie klientem na PC). Po pierwsze przestał się ładować z systemem mimo, że ma zaznaczone żeby odpalał się z...- doc_pb
- Temat
- qsync wersjonowanie
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Wolumin 'system' puchnie w szybkim tempie
Dzień dobry, Mam taki oto problem. Wolumin 'System' osiągnął 580 GB, czyli 80% założonej pojemności. Nie mam pojęcia dlaczego tak puchnie, bo jak podglądam foldery i pliki nijak taka suma nie wychodzi. Czy można to jakoś 'przeczyścić' z niepotrzebnych plików. Czy tak jest jakieś 'temp' do...- doc_pb
- Temat
- pule i woluminy system wolumin
- Odpowiedzi: 19
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Czy jest sposób na szybkie 'odnowienie' serwera ?
Witam, Od pewnego czasu dostrzegłem, że serwer znacząco zwolnił w tym sensie, że próba otwarcia okna aplikacji trwa bardzo długo. Zastanawiam się, czy istnieje forma 'przywracania' systemu z zachowaniem wszystkich ustawień, tak, żeby nie trzeba było znowu spędzić całego dnia na konfigurowaniu...- doc_pb
- Temat
- kieszeni konfiguracja systemu ustawień
- Odpowiedzi: 19
-
Dyskusja TS-251+ upgrade RAM do 16GB - czy to możliwe/sensowne ?
Witam, Zastanawiałem się ostatnio, czy nie dałoby się zwiększyć RAM-u do 16GB. Czytałem w sieci, że są tacy, którzy już to zrobili i serwery działają. Pytanie, czy rzeczywiście są w stanie korzystać z tego, a nie tylko zgłaszać, że jest 16, ale używać efektywnie tylko 8. Czy to pomogłoby w...- doc_pb
- Temat
- 16gb ram ts-251 ts-251+ upgrade
- Odpowiedzi: 11
-
Dyskusja brak ekranu startowego przez http z zewnątrz, https i jeśli wewnatrz to działa
Witam, Problem wygląda następująco: jak jestem wewnątrz sieci domowej, to wszystko jest ok. jak jestem na zewnątrz to przy próbie połączenia przez http://xxxxxx.myqnapcloud.com jest biały ekran, po https idzie normalnie, przestał też działać qsync z zewnątrz. w ustawieniach ddlink itp wszystko...- doc_pb
- Temat
- brak https networking
- Odpowiedzi: 8
-
Dyskusja wzrastające użycie procesora - co to może być ?
Witam, Od pewnego czasu zauważyłem, że procesor niemal stale parcuje na bardzo wysokich obrotach mimo tego, że nie ma żadnych do tego powodów (albo tak mi się wydaje). Poniżej wykres aktywności w czasie, wygląda jakby coś ciągle się dokładało - co to może być ? Pozdrawiam, Wersja...- doc_pb
- Temat
- konfiguracja systemu procesor
- Odpowiedzi: 30
-
TS-251 2GB + 2x3TB
Mam do sprzedania używany z 2GB ramu i dyskami 2x3tb Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk -
Pomoc port sieciowy qnap- nie gada z powerlink-iem
Witam, Postanowiłem przestawić Qnap-a w inne miejsce i żeby nie ciągnąć kabli po domu chciałem użyć powerlink-a (lea). Sygnał po domu rozsyła się bez problemu i np. komputer czy drugi router widzą sie przez sieć energetyczną z routerem 'centralnym', a qnap nawet diodek w gnieździe nie zapali już...- doc_pb
- Temat
- networking port
- Odpowiedzi: 12
-
Qnap TS-251 2GB RAM + 2 dyski WD RED 3TB + pilot IR
Sprzedam serwer jak w temacie. Kupiony w grudniu 2015. RAM 2GB (jedna kość, oryginał od 251+), mam do niego jeszcze oryginalny 1GB, ale nie wkładałem, bo nie wiem, czy tak można. Używany głównie jako odtwarzacz multimedialny, sprawuje się doskonale, ale sprzedaję ponieważ potrzebowałem czegoś w... -
Dyskusja Qsirch nie działa
Witam, Zbudowany postem o możliwościach Qsirch-a postanowiłem użyć, ale po instalacji dostaje komunikat w oknie przeglądarek: "Nie udało się nawiązać bezpiecznego połączenia." Czy ktoś może coś podpowiedzieć ? Pozdrawiam, Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.0435 Model serwera: QNAP TS-251 (8GB)- doc_pb
- Temat
- color działa error https qsirch ts-251
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)