1. cepeen

Archiwum PyLoad i wtyczka NoPremium nie współgrają.

Wersja oprogramowania 4.3.4.0435 Build 20171230 Model serwera: QNAP TS-251 Zainstalowalem PyLoad 0.4.9 z repo w wersji x64. Probuję dodać swoje konto noPremium, ale instrukcja na stronie noPremium pisze o wybraniu Activate na "on". Problem w tym, że nie ma takiej opcji, jak po prostu wybiore ta...
  2. cepeen

Czy taki ram do TS-251 bedzie pasował?

Dzień dobry, Niestety w ogole nie ogarniam tematu pamieci SO-DIMM, ale mam możliwość kupienia takiego cuda Kingston 4GB SO-DIMM DDR3 1333MHz CL9 KVR13N9S8/4. Czy to bedzie hulalo w QNAP TS-251? Standardowy 1GB to troche mało. Rozumiem, że mogę wymienić samemu, bez utraty gwarancji?
  3. cepeen

Archiwum Odtwarzanie Plex z HD station nie działa

Mam takie pytanie: Mam postawiony na TS-251 Plex Media Server. W HD Station mam zainstalowany player Plexa. Oprócz tego mam klienta plexa na telefonie. Większość rzeczy działa, ale jest jeden plik video który odtwarza się w kliencie na telefonie, ale w HD station wyskakuje błąd ze nie może...
  4. cepeen

Dyskusja Uruchamianie prostego skryptu Python bez VM

Dzien dobry, Mam nastepujace pytanie, chcialbym cyklicznie uruchamiac prosty skrypt pythonowy (ma sie zalogowac na strone, pobrac dane i tyle), ale mam ts251 i na razie mam 1GB ram wiec VM odpada (zreszta stawianie VM dla jednego skryptu to srednio sensowny pomysl moim zdaniem). 1. Jak go...
  5. cepeen

Dyskusja Qnap TS-251, czy da się ustawić własną prędkość wiatraka?

Dzień dobry, jest już parę topiców na podobne tematy, ale nie wiem czy odnoszą sie do innego FW, albo ja jestem całkiem ślepy bo nie mam możliwości wpisania własnych wartości prędkości wiatraka. Pytanie jest takie czy jest możliwość zmodyfikowania plików systemowych w których jest zapisana...
  6. cepeen

Witajcie

Witajcie wszyscy, Jestem nowym uzytkownikiem, i pewnie jak wiekszosc z was, przyprowadzila mnie tu potrzeba zakupu NASa do domu. Co bedzie dalej się okaże :D pozdrawiam