1. PiracyOEM

Dyskusja Wymuszenie migracji jednego dysku macierzy na nowy/inny

Jestem w trakcie wymiany dysków w macierzy RAID5 z 4TB na 12TB (są 3 dyski i 4 zatoki - jedna wolna). Qnap znajduje się w odległej serwerowni, a operację trzeba przeprowadzić na raty i chcę zminimalizować ilość wyjazdów. Przy pierwszym wyjeździe pierwszy dysk 4TB zastąpiłem dyskiem 12TB i...
  2. PiracyOEM

Pomoc Kontroler domeny na Qnap + zdalny pulpit Windows

Jest to pytanie z pogranicza wiedzy n.t. systemu Windows i Qnap. Mam skonfigurowany kontroler domeny na Qnap i mogę się zalogować do domeny z testowego PC. Czy istnieje możliwość logowania się na pulpit zdalny tego PC podając poświadczenia z kontrolera domeny? Chodzi o sytuację w której loguję...
  3. PiracyOEM

Dyskusja QSync Client + MacOS do wielu NAS'ów

Witam! Skonfigurowałem klienta QSync w MacOS, ale wydaje się on umożliwiać podłączenie tylko do jednego NAS'a. W kliencie dla Windows jest możliwość dodawania kolejnych NAS'ów, ale klient MacOS nie ma takiej możliwości. W załączniku podkreśliłem element interfejsu, który nie występuje na MacOS...
  4. PiracyOEM

Dyskusja Usunięcie dysku z puli, a zachowanie danych

Witam! Mam dwie macierze raid1 w ramach jednej puli. Wiem, że jeżeli usunę jedną macierz z puli to dane tej macierzy zostaną usunięte, ale czy pozostaną dane na macierzy, która zostanie w puli? Nie byłem w stanie znaleźć takiej informacji. Może ktoś ma doświadczenie w temacie?
  5. PiracyOEM

Archiwum Nie widać zdjęć w Photo Station

Nie widać żadnych zdjęć w Photo Station. W Menadżerze multimediów dodane są odpowiednie foldery i podaje określoną liczbę zdjęć. Niestety w Photo Station nie widać żadnego zdjęcia, również po imporcie. Na innych modelach nie miałem problemu z konfiguracją Photo Station. Macie jakieś sugestie ...
  6. PiracyOEM

Witam na forum!

Witam wszystkich na forum!