1. Mxer

Dyskusja Problem z serwerem FTP

Cześć, mam taki problem, przydzieliłem uzytkownikowi dostęp do folderu współdzeielonego i przez www po zalogowaniu się ma do niego dostęp, jednak łącząc się przez FTP owego folderu brak. Gdzie jeszcze można poszukać rozwiązania problemu ? Pozdrawiam Michał
  2. Mxer

Archiwum BackUp na USB

Dzień dobry Koleżanki i koledzy... kiedyś to było tak... podpiąłem dysk usb wyskoczyło co chce zrobić, kopia 1go każdego miesiąca i jechało. Od jakiegoś czasu żarło żarło i wyżarło. Odpiąłem dysk, usunąłem partycje podpiąłem licząc że znowu wyskoczy komunikat jak kiedyś i co ? i lipa... czy...
  3. Mxer

Dyskusja Tysiące logowań - czy jest się o co martwić ?

Witajcie Jak w temacie, od jakiś 2, 3 tygodni jakiś bot notorycznie chce się zalogować, za każdym razem z innego IP. martwić się tym, olać... a może coś zmienić w ustawieniach ?
  4. Mxer

Dyskusja Dostępne miejsce na dysku a jego pojemność

Witajcie Tak się zastanawiam, mam 251ke z dwoma dyskami 1Tb. Ustawiony w RAID1. Czyli pojemność jednego dysku... dostępne 540Gb. Czyli 460 jest gdzie ? To jak wstawię 2Tb dysk to będę miał 1Tb dostępny ? Trochę dużo przestrzeni jest zarezerwowane dla systemu, można to jakoś sprawdzić na co to...
  5. Mxer

Dyskusja Poprawna kopia zapasowa - co wybrać ?

Witajcie Po ostatniej przygodzie z zaszyfrowaniem danych... trzeba postawić na backup backupu... i tutaj mam do was pytanie. Podpiąłem do NASa dysk po USB. NAS go wykrył i skonfigurowałem go jako cykliczna kopia zapasowa. Raz w miesiącu się wysyła. Jak znowu będzie taka wpadka to zdążę...
  6. Mxer

Dyskusja błąd połączenia z......

Mam do Was takie pytanko. Jak zwykle po którejś aktualce.... przestała mi żyć witryna umieszczona na qnapie /web Błąd jaki wyskakuje to BŁĄD POŁĄCZENIA Z SERWEREM MySQL. Serwer jest włączony, zalogować się do phpmyadmin mogę. Gdy wyłącze serwer mysql wyskakuje BŁĄD POŁĄCZENIA Z SERWEREM...
  7. Mxer

Pomoc Podglądanie sesji

Czy jest jakaś appka która można podejrzeć aktywne sesje na qnapie ? Login / IP i co aktualnie robi.... wrzuca, ssie czy jest idle i oczywiście co ssie / wrzuca ?
  8. Mxer

Dyskusja Problemy po aktualizacji

Witajcie Od którejś już aktualizacji, po aktualce QNAP wstaje 2-3 dni. Przez ten czas jest niedostępny. Nie widać go w qfinderze itd. Po około 2-3 dniach budzi się do życia i nie ma już z nim problemów. Jak podłącze monitor, to jest okno wyboru użytkownika ale jak by się "zawiesił". Ani...
  9. Mxer

Dyskusja Stado katalogów

Rzecz ma się z TS-251 soft 4.2.2 Staram się ogarnąć katalogi oraz ich przynależność. Założyłem sobie kilku testowych użytkowników i nie ma problemu z nadaniem im uprawnień do katalogów. Tych które są. W zamyśle, to chciał bym stwożyć sobie katalog dla danego usera a w nim katalogi czego...
  10. Mxer

Dyskusja Kilka pytań od nowicjusza do doświadczonego usera (TS-251)

Cześć Posiadam TS-251 w najnowszej wersji oprogramowania. Może najpierw napiszę Wam co chciał bym osiągnąć :) 1. Pracuję w szkole i chciał bym zrobić kopię zapasową najważniejszych stacji roboczych (księgowość, dyrekcja, kadry). Najróżniejsze dane do archiwizacji od worda, pdfa czy excela po...
  11. Mxer

Cześć

Witam wszystkich. Mam na imię Michał. Pozdrawiam