1. Gordon_23

Dyskusja NAS znika z sieci

Witam, Borykam się ostatnio z problemem znikającego NAS'a z sieci lokalnej. Adres IP ustawiony na sztywno, wszystko działało świetnie i nagle już dwa razy w ostatnich kilku dniach NAS "znika" z sieci. Nie pomaga reset urządzeń sieciowych bądź zmiana portu LAN w NAS'ie. Drugi port LAN ustawiony...
  2. Gordon_23

Dyskusja Problemy po aktualizacji do 4.3.4.0537

Witajcie, Po wykonaniu aktualizacji do najnowszego QTS (wersja w temacie i stopce) z zachowaniem zasad: restart przed, aktualizacja, restart po, obserwuję niepokojące objawy. Mianowicie: 1. Odblokowywanie zaszyfrowanego woluminu trwa nawet do godziny (!) podczas gdy przed aktualizacją była to...
  3. Gordon_23

Artykuł Wykryto poważną lukę w oprogramowaniu dysków NAS od QNAP.

Do poczytania: Wykryto poważną lukę w oprogramowaniu dysków NAS od QNAP Luka wykryta prawie rok temu więc nie świadczy to najlepiej. Oby QTS4.3 był już załatany... Oryginalny press-release...
  4. Gordon_23

Witajcie

Witam, Trochę po czasie ale żeby +10% wpadło ;) Witam wszystkich :)
  5. Gordon_23

Dyskusja Co w przypadku awarii NAS'a - szyfrowanie?

Witam, Rozważanie (i pytanie) będzie czysto teoretyczne stąd "kawa i herbata". Od niedawna jestem użytkownikiem NAS'a jak w stopce. Powoli odkrywam sprzęt i póki co nie napotkałem żadnych problemów. Jednak z uwagi na to, że NAS miał mi głównie służyć do bezpiecznego przechowywania danych...
  6. Gordon_23

Wybór między TS-251+ a TS-253a

Witam serdecznie, Znalazłem kilka podobnych wątków na forum, ale żaden nie dotyczył tych konkretnych modeli. Zastanawiam się nad zakupem jednego z tych urządzeń. Oczywiście parametry mają bardzo zbliżone i gdyby nie to, że 253A posiada procesor taktowany niżej to problem by nie istniał. Kwestię...