1. CC81

Dyskusja Emby problemy z 4k

Cześć, Z powodu braku darmowej wersji Twonky Media w TS-453Be zainstalowałem Emby. Wszystko było ładnie, dopóki nie włączyłem filmów w 4k przez DLNA na moim tv LG. Odtwarzany film strasznie przerywał, tak jakby był dekodowany przez Emby. Można jakoś ustawić Emby, aby filmy 4k działały płynnie...
  2. CC81

Sprzedam Sprzedam Qnap TS-251 8GB RAM, 2 x WD Red 3TB WD30EFRX

Witam, Mam do sprzedania: QNAP TS-251 w skład zestawu wchodzi: 8GB RAM (2 x 4GB KVR16LS11/4) + gratis fabryczna pamięć chyba 2GB. Dyski 2 x WD Red 3TB WD30EFRX Cały fabryczny zestaw z pudełkiem, kablami itp. Serwer używałem prawie 3 lata bez żadnych problemów. Przyszła zmiana na coś nowszego i...
  3. CC81

Nowy serwer 4-dyskowy

Witam, Przyszedł czas ma zamianę TS-251 na coś z 4 dyskami. Wstępnie myślę nad TS-453Be 8GB - będzie to dobry wybór? Możecie mi coś zaproponować? Serwerek będzie mi służył do przechowywania multimediów + rtorrent.
  4. CC81

Dyskusja rtorrent pro high cpu usage

Hello, I installed today rtorrent pro: rtorrent_0.9.7-0912-190912_x86_64, but after install cpu usage - node process is very high ~50%. Is this normal? Firmware version: 4.4.1.1146 Model name: QNAP TS-251 8GB
  5. CC81

Toshiba S300

Cześć, przymierzam się do kopna dysków 6TB. Rozważam zakup Toshiba S300 Toshiba - Internal Hard Drives - S300 Co sądzicie o tych dyskach? Macie jakieś doświadczenia? Zależy mi na cichej pracy.
  6. CC81

Dyskusja rtorrent+dyski zewnętrzne

Witam. Mam pytanie do użytkowników klienta rtorrent. Chciałbym wymienić w swoim TS-251 dyski na większe - myślałem nad 2x6Tb. Stare dyski 2x3Tb chciałbym wrzucić do jakiejś przenośnej kieszeni i podłączyć do NASa i zrobić z nich magazyn filmów dla rtorrenta i DLNA dla TV. Mam w związku z tym...
  7. CC81

Pomoc rtorrent - backup ustawień i sesji seedowanych torrentów

Mam pytanie w sprawie rtorrenta. Seeduję na nim ok.250 torrentów. W jaki sposób zrobić kopię zapasową ustawień i danych na temat seedowanych plików żeby po ewentualnej aktualizacji QTSa i możliwej awarii rtorrenta nie dodawać ich pojedyńczo? Jest jakiś sposób na to?
  8. CC81

NAS do torrentów za ok 550zł

Witam. Poszukuję NASa, który głównie będzie mi służył do seedowania/ściągania sporej ilości torrentów - ok.2TB. Czy w moim budżecie dostanę coś sensownego? Znalazłem model TS-228, ale nie wiem czy poradzi sobie z taką ilością plików bez restartów i zamulania?
  9. CC81

Witam wszystkich

Witam wszystkich forumowiczów. Właśnie zaczynam swoją przygodę z NASami i liczę na pomoc :)