1. itgryf

Dyskusja Replikacja ISCSI - QTS 4.3.6

Dzień dobry Mam pytanie w jaki sposób mogę wykonać replikacje udostępnionych zasobów ISCSI LUN na serwerach TS-1679U-RP z QTS 4.3.6.2441 Znalazłem taki artykuł: Remote replicate iSCSI LUN and Shared Folder using SnapSync on QNAP Enterprise Storage ale nie mam oprogramowania SnapSync Serwer...
  2. itgryf

TS-1270U-RP max size HDD - 16TB ?

Witam Mam TS-1270U-RP - w karcie zgodności wielkość dysków to 12TB. Czy podejmował ktoś próby włożenia 16TB dyski? Pytam, gdyż mam dyski 16TB w cenie 12TB. Nie wiem, czy zakup jednego dysku 16TB wyjaśni sprawę, czy Qnap jak zobaczy rozmiar 16TB to utworzy z 12 dysków pełny rozmiar macierzy?
  3. itgryf

Pomoc SERWER NFS na QNAP

Witam Mam problem konfiguracją serwera NFS na QNAP TS-1679-RP wersja oprogramowania 4.3.3 0174 Włączona usługa NFS v2/4 i v4. Rodzaj uprawnień: Dostęp hosta NFS Host IP wpisuję adres Clienta NFS Zezwolenie odczyt/zapis Opcja ograniczenia użytkownika głównego: do wyboru: 1. ROOT_SQUASH 2...
  4. itgryf

Dyskusja Pamięć podręczna

Witam wszystkich Przebudowuje swój serwer pod trzymanie baz danych, zależy mi na optymalizacji prędkości i mam pytanie jakie są dobre praktyki: Czy jest sens używać pamięci podręcznej jak wszystkie dyski używam SSD? W pamięci podręcznej SSD PCIe posiadam 4 dyski 500GB M.2 PCIe NVMe które mogę...
  5. itgryf

Dyskusja TES-1885U + QM2-4P-342 nie widzi Samsung 500GB M.2 PCIe NVMe 970 EVO Plus

Witam Tak jak w temacie Mam problem z dyskami Samsung 500GB M.2 PCIe NVMe 970 EVO Plus. System widzi 4 puste banki pamięci z karty QM2-4P-342 oznacza je P0S1, P0S2, P0S3, P0S4 Jest zgodność pomiędzy TES-1885U i QM2-4P-342 Nigdzie w dokumentacji nie znalazłem zgodności z Dyskami Samsung 500GB M.2...
  6. itgryf

Dyskusja Jak połaczyć CloudLink z GLPI

Witam, mam pytanie czy jest możliwość połączenia CloudLinka z usługą GLPI aby była dostępna na zewnątrz. Powód: Brak stałego adresu IP - sieć na LTE Plus jakieś takie rozwiązanie? np: myQNAPcloud service ?? Model serwera: QNAP TS-453A jakieś takie rozwiązanie? h t t p s...
  7. itgryf

Witam Wszystkich - TS-453A

Witam wszystkich Od kilku lat podiadam 8-dyskowca S który służy w firmie tylko do backupu. Do domu zakupiłem TS-453A kierując się głównie posiadanym wyjściem HDMI aby przeglądać zdjęcia, filmy bez konieczności podłączania dodatkowych urządzeń. Qnap wyposażyłem w 3x3TB dyski w RAID 5...