-
Sprzedam TS-251D - 4 GB RAM Gdańsk
Na sprzedaż mój prywatny QNAP TS-251D z 4 GB ram (2x2GB) Najnowszy firmware QTS 5.2.6.3159 Stan idealny, pracował w zamkniętej szafie RACK z filtrami powietrza. W zestawie: QNAP TS-251D 4G Zasilacz Cena: 799 zł Lokalizacja: Gdańsk najlepiej odbiór osobisty, ewentualnie wysyłka kurierem z...- nelik1987
- Temat
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Dyskusja Podmiana dysku systemowego M.2 w TS-464
Cześć mam obecnie zainstalowany dysk systemowe SSD w gnieździe M.2 o pojemności 500 GB pracuje on jako single (pojedynczy dysk). Chce go wymienić na dysk 1 TB a ten obecny przenieść do innej maszyny. Przyszedł mi do głowy plan ale nie wiem czy da się go wykonać. Wsadzę nowy dysk i stworzę RAID1...- nelik1987
- Temat
- nvme ts-464
- Odpowiedzi: 2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Nieznana grupa użytkowników o nazwie 1002 ma dostęp RW do folderów na serwerze
Dzisiaj zupełnie przez przypadek zauważyłem, że do jednego z folderów współdzielonych dostęp ma grupa o nazwie "1002" którj nigdy nie tworzyłem. Na liscie grup użytkowników nie mam takiej grupy. Zdjęcia poniżej. Czy jest się czym martwić?- nelik1987
- Temat
- udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Sprzedam QNAP TS-253Be 8 GB RAM - Gdańsk - 999 zł
Sprzedam QNAP TS-253Be 8GB Sprzęt w pełni sprawny, został wymieniony na TS-464. Zainstalowana jedna kość ram 8GB więc można dołożyć kolejne 8GB. Procesor 4-rdzeniowy Intel® Celeron® J3455 o taktowaniu 1,5 GHz (zwiększanym do 2,3 GHz) Procesor graficzny Intel® HD Graphics 500 2 gniazda HDMI 2...- nelik1987
- Temat
-
Dyskusja Bardzo wolny backup lokalny TS-251D
Cześć od kilku dni mam problem ze zrobienie backup w HBS3 dla plików lokalnie. Tworzenie backup trwa bardzo długo, zauważyłem również, że zużycie procesora wynosi prawie cały czas 100% przez co inne usługi zdychają. Jak tworzenie backup jest wyłączone to użycie procesora wynosi kilkanaście %...- nelik1987
- Temat
- backup ts-251d
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Wymiana RAM w TS-464
Cześć, zakupiłem dzisiaj TS-464 8G. Na stronie producenta jest informacja, że nie można zwiększyć RAM. Nie dało mi to jednak spokoju ponieważ widziałem oferty tego serwera z opcją 16 GB i co najciekawsze również w wersji z 32 GB ram (mimo iż specyfikacja procesora N5095 mówi o max. 16 GB)...- nelik1987
- Temat
- ts-464
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja QNAP od nowa czyli zmiana z RAID1 na RAID5 + SSD
Cześć w innym wątku pytałem o porady w zakupie nowego QNAPa. Padło na model TS-464 po tym jak dowiedziałem się od supportu, że można zwiększyć RAM do 16 GB to się zdecydowałem na zakup. Obecnie korzystam z TS-253Be 2x4 TB RAID1. Zaczęło brakować miejsca i mocy obliczeniowej stąd decyzja o...- nelik1987
- Temat
- hdd nvme raid ssd ts-253be ts-464
- Odpowiedzi: 3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Zmiana serwera z 2 dyskowego na 4 dyskowy i zmiana RAID z 1 na 5
Cześć posiadam obecnie TS 253Be: 8GB, 2x4TB RAID 1, który służy jako: - backup innego QNAPa - serwer multimediów (filmy zdjęcia/PLEX/DLNA) - serwer TRACCAR - serwer HomeAssistant - mała baza danych MS SQL Zaczęło brakować miejsca, więc naturalne wydało się kupienie 2 dysków po 6 lub 8 TB...- nelik1987
- Temat
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Stały atak na QNAPa (logowania do konta admin)
Cześć, dzisiaj pojawił się problem z jednym z mich QNAPów. Dostałem kilkadziesiąt powiadomień e-mail o nieprawidłowym logowaniu na konto admin. Stwierdziłem, że nie ma się czym przejmować bo po kilku próbach adres zostanie dopisany do blaclist. Okazało się, że lista zabronionych adresów jest...- nelik1987
- Temat
- networking
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Sprzedam Dysk twardy Western Digital WD20EFRX 2TB SATA III 3,5"
Sprzedam 2 dyski Western Digital RED WD20EFRX 2TB SATA III 3,5" Używane w NAS, pracowały tylko jako backup więc mało używane. Cena za 2 szt. 300 zł wysyłka za darmo- nelik1987
- Temat
- Odpowiedzi: 0
-
Dyskusja Ograniczenie prędkości pobierania przez QNAP
Cześć, mam problem z prędkościami pobierania danych przez serwer QNAP TS-253Be W firmie mam łącze DL=300 Mb/s UL=100 Mb/s (podłączenie światłowodem do sieci TASK), w domu łącze DL=500 Mb/s UL=30 Mb/s Wysyłam z firmy do domu duże pliki po kilka GB i trwa to zaskakująco długo. Mak jaki udało mi...- nelik1987
- Temat
- ftp ts-253be vpn
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Konfiguracja OpenVPN z dostępem tylko do sieci LAN
Cześć, od dawna korzystam z OpenVN podstawionego na moim QNAP do łączenia się z pracy z siecią lokalną w domu. Mam jednak mały problem, ponieważ po połączeniu cały ruch internetowy kierowany jest przez łącze domowe gdzie prędkość wysyłu to tylko 30 Mb/s przez co pobieranie na komputerze w pracy...- nelik1987
- Temat
- vpn
-
Dyskusja Problem z DNS i DDNS - brak rozwiązywania adresów
Cześć, od kilku dni mam problem z jednym z QNAPów. Mogę się zalogować do QNAPa z sieci lokalnej jak i z zewnątrz przez IP lub myqnapcloud. Po zalogowaniu pojawia się komunikat mówiący o tym, że QNAP nie ma internetu: ale przecież ma bo się zalogowałem z zewnątrz. Łączę się przez VPN z zewnątrz...- nelik1987
- Temat
- ddns vpn zewnątrz
-
Dyskusja Czu UPC zaczęło blokować port 443
Cześć od kilku dni nie miałem dostępu do QNAPa z zewnątrz przez https, wyświetlał się "Local Management via HTTPS is disabled. Please access the device via HTTP." Po ip mogłem się dostać do serwera, zacząłem grzebać w opcjach ale nic nie udało mi się zrobić postanowiłem zmienić port na inny niż...- nelik1987
- Temat
- networking port upc
- Odpowiedzi: 12
-
Sprzedam QNAP TS-251 - Serwer plików NAS 8GB RAM 2xGbit LAN GDAŃSK
Sprzedam używany serwer NAS QNAP TS-251 bez dysków twardych. QNAP jest używany cały czas z zasilaczem UPS (widać go na zdjęciu) więc nie był gwałtownie wyłączany przy zaniku napięcia. Zainstalowałem w NASie pamięć DDR 8GB w jednej kości więc można jeszcze dołożyć w razie czego RAMu (chociaż nie...- nelik1987
- Temat
- 8gb lan nas qnap qnap ts-251 ram serwer ts-251
-
Dyskusja Zablokowałem sobie dostęp do QNAPa przez WWW
Cześć, grzebiąc w stawieniach mojego Qnapa, zwiększając bezpieczeństwo niestety wyłączyłem sobie dostęp przez WWW :( Nie mogę dostać się do serwera przez IP w sieci lokalnej, ani przez adres myqnapcloud. Serwer na pewno działa bo na przykład z VPN można korzystać.- nelik1987
- Temat
- dostęp konfiguracja systemu www
-
Serwer 2 zatokowy + dysk SSD przezPCI czy serwer 4 zatokowy
Cześć, w firmie zaczyna mi szwankować mój stary serwer plików. Obecnie mam TS-251 8GB + 2x2TB radi 1. Postanowiłem go wymienić na nowy i pojawiło się pytanie jaki? Wstępnie przejrzałem ofertę 2 zatokowych QNAPów i w oko wpadł mi TS-251D i TS-253D z przewagą dla tego drugiego za lepszy procesor i...- nelik1987
- Temat
- dysk serwer ssd
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Pomoc QNAP TS-251 przestał odpowiadać - nie świeci dioda status inne świecą
Cześć dzisiaj przy poniedziałki niemiła niespodzianka. Wchodzę do biura, a QNAP wyje jak szalony (wiatrak na pełnych obrotach). Nie można się zalogować, Qfinder nie wykrywa w sieci. Ręczny restart zasilania nie pomógł. Diody: dioda status nie świeci w ogóle, dioda LAN miga równo diody dysków...- nelik1987
- Temat
- dioda qnap qnap ts-251 status ts-251
- Odpowiedzi: 14
-
Pomoc Najtańszy UPS z komunikacją USb do QNAP
Cześć, przeglądam dziesiątki UPS w poszukiwaniu modelu do mojego QNAP 251. Zdarzają się u nas zaniki napięcia do 5 minut więc UPS by się przydał. Chciałem kupić na początek coś najtańszego tylko do podtrzymania na te pojedyncze minuty tak by nie trzeba za każdym razem dysków doszyfrowywać (no i...- nelik1987
- Temat
- qnap ups usb
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Sprzedam Pamięć RAM DDR3L SO-DIMM 1GB ADATA Low voltage 1,35V QNAP
Pamięć RAM 1GB z serwera NAS TS-251, pasuje równiez do wielu innych. Pamięć jest nowa zdemontowana zaraz po zakupie QNAPa, w pełni sprawna. Kod producenta: ADATA adds1600x1g11-bssz Nie wysyłam za pobraniem !!! najbardziej preferuję odbiór osobisty, mogę ewentualnie wysłać do paczkomatu (10 zł)...- nelik1987
- Temat
- pamieć pamięć ram qnap ram
- Odpowiedzi: 0