1. Nik_t

Dyskusja Brak połączenia/dostępu w sieci lokalnej z QNAP i FritzBox

Witam, proszę was o pomoc, bo kompletnie mnie zatkał jakiś błąd w LAN. Nagle mój LAN i dostęp zdalny (ze smartfona) do QNAP przestał działać. Struktura LAN: - Netia Router 7200 - FritzBox 4040 - QNAP TS-251A kablem do każdego z powyższych - Laptop tylko po WiFi (brak wejścia LAN) - PS4 kablem...
  2. Nik_t

Dyskusja Hybdrid Backup Udziału Qsync użytkownika bez uprawnień admin - puste zasoby kopii

Witam, Mam ustawiony Job planowanych backup udziału Qsync. Kłopot w tym, że użytkownik jest bez uprawnień Admin. Tym samym kopie zapasowe sa puste. Zarówno wchodząc w nie z poziomy admin (który nie powinien mieć dostepu do tego udziału) jak i z poziomu użytkownika dedykowanego. Czy to błędna...
  3. Nik_t

Dyskusja Stawianie Windows 7 z obrazu partycji - Acronis .tib .iso

Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem różne tutki. Ale chciałbym postawić VM bezpośrednio z obrazu partycji dysku C z instalką Win7 z mojego laptopa. Obraz był wykonany Acronisem. Jeśli to nie zadziała to chciałbym wykonać nowy właściwy obraz z partycji C i z tego postawić VM. Już na...
  4. Nik_t

Dyskusja Planowaniu konfiguracji NAS i Struktury dzielenia plików TS-251A

Witam, Tak jak pisałem w wątku powitań - serwery i komunikacja sieciowa to dla mnie ciemna strona księzyca której zawsze się bałem. Ale nie lubię socjalmediów i chmur publicznych i chcę się chronić więc pora działać i się edukować. Dlatego liczę na podpowiedzi także w zakresie elementarza...
  5. Nik_t

Witam i uprzejmie pytam o FAQ i Kompendium

Cześć i witam wszystkich. jestem zieloniutki w kwestiach sieciowych i serwerowych jak sześciolatek z pierwszej C. Ale szczęśliwy z nabycia QNAP ts-251a i odpalenia go. Czy jest gdzieś na forum przyklejony Elementarz pokazujący podrecznikowe/dobrejpraktyki struktury podziału zasobów sieciowych...