1. I

Dyskusja QuMagie problem z wersją 1.8

Dzieńdobry W wersji 1.8 sporo zmian, niestety u mnie też takie, które uniemożliwiają normalne funkcjonowanie aplikacji. Przestało działać przeglądanie zdjęć po folderach. Wróciłem do wersji 1.62 i tam tego problemu nie ma. Ktoś ma podobnie z najnowszą wersją czy tylko u mnie coś takiego...
  2. I

Kawa i papierosy Sensowność aplikacji do zdjęć na qnapie

Witajcie. Co by nie patrzeć qnapa kupiłem w dużej mierze z myślą o przeglądaniu swoich zdjęć w oknie przeglądarki. Po 3 latach w końcu qnap wycofuje się z siermiężnej aplikacji photostation, która ma chyba więcej wad niż zalet. No i czy się wycofuje, czy będzie ją ciągnął równolegle z qumagie...
  3. I

Dyskusja Backup bazy danych PLEX

Witam. Przygotowuje się do resetowania qnapa do ustawień fabrycznych i stawiania wszystkiego na nowo na nowych dyskach. Mam problem z aplikacją PLEX, nie wiem jak zapisać bazę danych by później ją odtworzyć. W samej aplikacji PLEX znalazłem możliwość zrobienia kopii bazy danych, ale jak później...
  4. I

Dyskusja rTorrent zmiana portu. Gdzie?

Witam. Ktoś pomoże zmienić port w rTorrent? Próbowałem zmienić Web_Port w pliku /etc/config/qpkg.conf jednakże on jest tylko o zmian z poziomu QTS. Pytałem, bo wygląda na to, że rTorrent jest dziurawy jak ser szwajcarski. By dostać się do plików ściąganych przez serwer nie potrzebne są żadne...