1. milwis

Dyskusja FTP:

Witam. Przychodzę z problemem poruszanym już kilkukrotnie ale niestety jak na razie żadne rozwiązanie nie pomogło. Próbuje ustawić serwer FTP za pomocą QuFTP ale tak jak pisali inni nie pobiera danych katalogów. Testuje za pomocą ftptest.net oraz internet explorera lub windows explorera łącząc...
  2. milwis

Dyskusja Kilka serwerów ftp pod tym samym adresem IP

Witam. Mam problem z podłączeniem się za pomocą windows explorera w windows 10 z serwerem FTP, który postawiony jest na porcie 2099. Na tym samym IP stoi już jeden serwer FTP na porcie 21. Z tym drugim na 2099 mogę bez problemu połączyć się przez przeglądarkę i wszystko działa jak należy ale...
  3. milwis

Dyskusja Zmiana wielkości wolumenu (na mniejszy)

Witam. Czy istnieje możliwość zmniejszenia wielkości wolumenu bez formatowania? Podczas konfiguracji nie został wybrany dynamiczny tylko statyczny typ wolumenu i w tym wypadku zajął całą przestrzeń dyskową. Czy można teraz go zmniejszyć i stworzyć drugi? Pozdrawiam
  4. milwis

witam :)

witam :)
  5. milwis

Dyskusja TS-451U RAID 1 - zdegradowany

Witam. Mam podobny problem. Dziś nie mogłem z żadnego urządzenia (oprócz pulpitu przeglądarki) uzyskać dostępu do danych na swoim qnap. Po wielu próbach stwierdziłem że wyjmę dyski i zrobie całkowity reset do ustawień fabrycznych. Następnie włożyłem tylko jeden dysk (przekonany o tym że...