1. P

Dyskusja Program który nie transkoduje.

Witam. Mam pytanko czy istnieje coś po za PLEX i EMBY aby mozna było odtwarzać filmy w sieci lokalnej bez transkodowania? Mam qnapa TS-251 i często mi transkoduje i przycina. Wszystkie już prawie przeciwczyłem ustawienia w PLEX i dalej przycina. Chodzi mi o program który który też dodaje okładki...
  2. P

Dyskusja PLEX nie włącza się automatycznie.

Mam Qnapa TS-251 i mam problem tego typu że mam Qnap włącza się automatycznie o 6:00 niby wszytko działa ale serwer PLEX nie odpala się, muszę za każdym razem zatrzymać aplikacje PLEX i znowu ją uruchomić wtedy działa do naspnego dnia aż znowu się qnapa nie wyłączy.. Co mogło się wydarzyć? W...
  3. P

Jaki Qnap do filmów w sieci domowej.

Witam. Jestem posiadaczem Qnapa TS251 od około dwóch lat. Używam go tylko do pobierania torrentów i ogladania w sieci domowej PLEXA lecz widzę że mój ts251 już nie domaga i przycina filmy i obiazenie procka 100%. Jaki Qnap kupić aby za dużo nie dokładać do ogladania fimów 1080p w sieci domowej...
  4. P

Dyskusja Plex 100% CPU. Pomocy

witam. Mam problem z Plex. Mianowicie chodzi o to ze mam nowy dysk i system i oczywiście Plex. Do tej pory na starym systemie filmy nawet 1080P o wadze ponad 10 GB bez problemu większego odtwarzał mi QNAP TS 251 przez Chromecasta. W tej chwili filmy Divix 720 P o wadze 2-3 GB mi przycina i mam...
  5. P

Dyskusja Problem z Rtorrent na nowym systemie.

Dzień dobry. Mam problem. Zainstalowałem nowy dysk do Qnap TS251 i kupiłem Rtorrenta pro, wszytko działało ładnie przez 2 dni potem Rtorrent nie widzi plików ani nie pobiera ani nie wysyła. Odinstalowałem lecz problem mam nadal. Co może być?
  6. P

Pomoc Uszkodzony sektor dysku

Dzień dobry. Kilkanaście miesięcy temu kupiłem Qnapa i dzięki waszej pomocy krok po kroku (bo jestem amatorem w tych sprawach ) udało mi się skonfigurować Qnapa TS-251. Głównie używałem go do torrentów i PLEXA. Wczoraj niestety świeci mi się kontrolka od HDD na czerwono. Zresetowałem sytem ale...
  7. P

Pomoc PLEX skanowanie materiałów. Problem.

Dzień dobry. Mam pytanie odnosnie materiałem PLEXA. Tworze bibioteke SPORT i wskazuje folder o nazwie SPORT gdzie znadują sie moje materiały (torrenty) ze sportem lecz niestety nie pokazuje mi wszytkich materiałów. Foto:
  8. P

Dyskusja PLEX problem z bibliotekami.

Witam. Mam problem od kilku dni z PLEXem ponieważ PLEX nie widzi nowych filmów które pobieram. Czy ktoś przerabiał temat? <-- UWAGA! Treść tej notatki usuń przed publikacją swojego pytania! --> W tym miejscu przywitaj się oraz przedstaw swoje pytanie szczegółowo opisując czego ono dotyczy...
  9. P

Dyskusja Chromecast 2 przycina 1080p

Mam pytanie. Mam qnapa ts251 i mam zaistalowanego Plexa. Odtwarzam filmy przez chromecast 2 wszystkie filmy w 720P odtwarzają się ładnie lecz jak chcę odtwarzac filmy w 1080P to duża część strasznie przycina i nie idzie oglądać. Wina leży po stronie moje qnapa? Mało wydajny? Nie rozumiem tego za...
  10. P

Dyskusja rTorrent I właczajacy sie limit wysyłana i pobierania.

Witam. Jestem amatorem i jakiś czas temu skonfigurowałem sobie swojego TS-251 do pobierania torrentów i wszystko działa ładnie pięknie ale mam ustawione wyłączanie w nocy NASa. Rano jak się włączy NAS to za każdym razem mam włączone limity pobierania(tak jak na fotce) i wysyłania w Rtorrent i...
  11. P

Dyskusja PLEX pomoc przy Bibliotekach.

Witam. Zaczynam przygodę z PLEX i wskazuje bibliotekę BAJKI w PLEX jako PROGRAM TV i tylko wyszukuje mi Bajki które są w częściach - seriale i teoretycznie jest dobrze ale mam w tym folderze mase innych pojedynczych bajek. Co mam zrobić aby wszystko wyświetlało abym nie musiał dodawać kolejnej...
  12. P

Dyskusja PLEX TS-251 Szukam serwerów. Problem

Witam. Tak jak w temacie mam problem z PLEX. Zainstalowałem na QNAP ale niestety mam cały czas informację "Szukam serwerów".Dwa razy instalowałem. Restarty nie pomagają. Poczytałe troche na forum i odinstalowałem aplikację i zainstalowałem aplikacje ze strony Plexa i nadal to samo. Jakieś pomysły?
  13. P

Pomoc Rtorrent kilka pytań.

Witam i z góry dziekuje za odpowiedzi. Poczytałem trochę o Rtorrent i wyczytałem że np film sciaga się do dwóch katalogów DOWNLOAD I COMPLET ale dzieki HARD LINK nie zajmuje 2 X miejsca na dysku. Edytować i przenosic katalogi można te w COMPLET Moje pytania są takie: 1.Chcę zrobić 4 foldery...
  14. P

Dyskusja Jak strumieniować do chromecsata?

Witam. Mam pytanko jestem nowicjueszem i z góry przepraszam za dziwne pytania. Zakupiłem Qnapa TS-251 i mam w sypialni dongla chromecasta i chciałem oglądać fimy na TV w sypialnie przez chromecasta. Próbowałem przez aplikacje w telefonie Qvideo ale czasmi odtwarza filmy czasami nie odtwarza...
  15. P

Dyskusja Rtorrent - brak dostępu zdalnego

Witam. Wczoraj zainstalowałem Rtorrenta (pierwszy raz) w domu i wszystko działało jak nalezy w domu lecz teraz przyszedłem do pracy i chce odpalić Rtorrenta i nie mogę pokazuje mi się tylko biała plansza. Znana usterka? FW 4.3.3 Rtorrent 0.9.6
  16. P

Pomoc Rtorrent i tarnsmission problem z instalacją.

Witam. Mam problem z zainstalowaniem Rtorrent na moim sprzecie TS251 v.4.2.0 i Transsmission który tez nie działa. Jaką mam wersje wgrać Rtorrent lub transsmision aby zadziałało? Drugie pytanie. Jestem na prywatnym trakerze zarejestrowany i w Download Station nie pobiera mi torrentów. Może ktoś...
  17. P

Dyskusja TS-251 downgrade do 4.2.0

Witam. Jestem nowy mam pytanie. Kupiłem TS-251 i po odpaleniu pierwszym zainstalowałem Download Station(zadziałało pobieranie torrentów) i zrobiłem aktualizacje systemu do 4.3.3.0299 i przestał działać downoad station mam tez problem z odpalenie Qphoto. Mam pytanie czy mogę powrócić do niżesz...
  18. P

Dyskusja TS-251 problem z download station

Witam. Dzisiaj zacząłem przygodę z Qnap ts-251 i mam problem z TS-251 download station. Po włączeniu pokazuje mi taki Error. Co mam zrobić Panowie?
  19. P

Pomoc TS-251 Czy może byc 5 GB ramu?

Witam. Jestem tutaj nowy i zakupiłem TS-251 i odrazu zakupiłem pamięć 4GB lecz po włożeniu nie moge dostac sie do systemu czyli mam teraz 1gb + 4 gb. Moje pytanie czy nie odpale systemu na 5GB ram? Na 4 GB mi odpalił.
  20. P

Witam serdecznie:)

Witam serdecznie:)