1. woytus

Dyskusja Jak wyłączyć migawki w QNAPie? Ostrzeżenie o zajętości miejsca w 99%

Mam problem, Urządzenie: TS431-P, obecnie dwa dyski 4TB w RAID1 i włączone migawki- choć sam tego nie robiłem. Jest to zasób wykorzystywany jako backup. Zasób przeważnie zajęty w okolicach 80%, ostatnio pojawiło mi się ostrzeżenie, że osiągnięto próg zajętości pool1. Zwolniłem miejsce i...
  2. woytus

Witam, wspaniałą społeczność

Witajcie, Przygodę z QNAPen zacząłem ponad 7 lat temu. Moje zabawki to: TS-239 II Pro TS-469L TS-431P oraz S DS-413j Pozdrawiam
  3. woytus

Pomoc plik uLinux.conf- odzyskanie pliku

Witajcie, Podczas przeglądania konfiguracji za pomocom edytora vim w pliku uLinux.conf napadło mnie własnie 2 letnie dziecko i "trochę" postukało w klawiaturę. Szybko zamknąłem edytor, ale po ponownym otwarciu okazało się , że zmiany zostało zapamiętane. Czy ktoś może podesłać schemat tego...
  4. woytus

Dyskusja TS-469L XBMC- czy jest nowsze?

Witam, Czy jest możliwość zainstalowania nowszego odtwarzacza XBMC, bo wersja 12 nie ma już wspieranych wtyczek. Obecnie mam zainstalowaną HD Station w wersji 2.1.0 i nowszej mój NAS nie znajduje a wiem aby móc zainstalować KODI trzeba mieć wersje min. 3.0. Są jakieś inne opcje?
  5. woytus

Dyskusja TS-469L - dźwięk po HDMI

Witajcie. Od długiego czasu jestem użytkownikiem kilku QNAP-ów. Teraz przyszła kolej na TS-469L z wyjściem HDMI. Używając HD Station i aplikacji XBMC próbuje odtworzyć film. Każdy film jaki mam w mojej kolekcji odtwarza, ale żaden bez dźwięku. NAS jest podłączony kablem HDMI pod amplituner...