1. B

Dyskusja Udostępnienie pliku mp3 na zewnątrz.

Witam, nie mogę sobie poradzić jak udostępnić plik mp3 na zewnątrz. Chodzi o to żebym osoba linkiem po kliknięciu uruchomiła plik mp3 w przeglądarce i od razu muzyka grała. Potrzebuje zrobić taki bank.txt z linkami do plików mp3 do radia. Próbowałem na kilka sposobów ale albo trzeba się...
  2. B

Pomoc Instalacja Supli w najnowszej wersji Container Station 3

Witam, potrzebuje zainstalować i skonfigurować Suple na serwerze QNAP w najnowszej wersji Container Station 3. Wiem że mam utworzyć nowy kontener. W konfiguracji obrazu Docker Hub i wpisałem obraz supla/supla-cloud:latest. Gdy przechodzę dalej w Skonfiguruj kontener nie wiem czy tu tam zmieniać...
  3. B

Dyskusja Informacje do pracy inżynierskiej.

Witajcie, poszukuje dalszych informacji do pracy inżynierskiej może mi ktoś pomoże poleci dobre strony :) Potrzebuję informacji takich jak: 1) Z jakich protokołów do udostępniania plików korzystają serwery NAS, 2) Informacje o macierzach w NAS, 3) Przykładowe sposoby wykorzystania serwera NAS. W...
  4. B

Dyskusja Pomoc. Potrzebuje materiałów do pracy inż.

Witam, piszę prace inż. na temat serwerów NAS. Początek mam ogólny a później piszę o QNAP na podstawie modelu TS - 253D jaki teraz mam bo poprzedni mi padł ;/ potrzebuje jakieś książki albo sensowe linki. Początek potrzebuje opisać początki powstania serwerów NAS. Czy ktoś może mi pomóc.
  5. B

Witajcie, z tej strony BraveHeartt007

Na forum jestem od jakiegoś czasu już ale to raczej mój pierwszy post. Piszę prace inż. o serwerach NAS czy ktoś ma może jakieś przydatne materiały? Np. historia powstania :)