-
Dyskusja SYSTEM na SSD z CACHE
Witam posiadaczy Qnap-ów Miałem awarię systemu plików, przepadło 7Tb, i mam puste 240Giga SSD oraz 8 Tera HDD Niestety wersja QTS 20180710-4.3.4.0644 FW zawiera błąd a może i inne, a wykonywanie migawek skutkuje powyższym. Mam Qnap-a TS 231P i chcę mieć system wraz z cache na SSD , a dane na...- Fredekkunapek
- Temat
- cache ssd system
- Odpowiedzi: 2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Archiwum SSD na system i CACHE
Witam posiadaczy Qnap-ów Miałem awarię systemu plików, przepadło 7Tb, i mam puste 240Giga SSD oraz 8 Tera HDD Niestety wersja QTS 20180710-4.3.4.0644 FW zawiera błąd a może i inne, a wykonywanie migawek skutkuje powyższym. Mam Qnap-a TS 231P i chcę mieć system wraz z cache na SSD , a dane na...- Fredekkunapek
- Temat
- cache ssd system
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Migracja z 4TB na 8TB i migawki
Dzień dobry proszę o pomoc Mam Qnap TS-231P FW 20180331-4.3.4.0537 z dyskiem 4TB wolumen statyczny (bez migawek) chcę zawartość tego dysku przenieść z zachowaniem struktury katalogów na dysk 8TB, mieć możliwość robienia migawek, a dysk 4TB wyjąć pozostawiając dysk 8TB. Jak to zrobić?. Tomasz.- Fredekkunapek
- Temat
- 4tb 8tb migawki migracja ts-231p
- Odpowiedzi: 10
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja APC sterowanie Qnap-em
Witam wszystkich serdecznie. Mam taki problem: nie wiem jak z konfigurować UPS APC i podłączony do niego Qnap Ts-231p oraz lan-em przez router aby APC wysyłał Lan-em informacje które Qnap odczyta z Lan-u i się zamknie w przypadku braku zasilania, a po powrocie zasilania APC Lan-em wyśle...- Fredekkunapek
- Temat
- apc sterowanie ts-231p
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Przedstaw się i napisz kilka słów o sobie.
Dzień dobry Wszystkim, od niedawna jestem też posiadaczem Ts-231p, ale z tej tematyki to nic nie kumam więc może czytając Wasze wypowiedzi coś tam podłapę do użytku i obsługi. Pozdrawiam z Piotrkowa.- Fredekkunapek
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!