1. Fredekkunapek

Dyskusja SYSTEM na SSD z CACHE

Witam posiadaczy Qnap-ów Miałem awarię systemu plików, przepadło 7Tb, i mam puste 240Giga SSD oraz 8 Tera HDD Niestety wersja QTS 20180710-4.3.4.0644 FW zawiera błąd a może i inne, a wykonywanie migawek skutkuje powyższym. Mam Qnap-a TS 231P i chcę mieć system wraz z cache na SSD , a dane na...
  2. Fredekkunapek

Archiwum SSD na system i CACHE

Witam posiadaczy Qnap-ów Miałem awarię systemu plików, przepadło 7Tb, i mam puste 240Giga SSD oraz 8 Tera HDD Niestety wersja QTS 20180710-4.3.4.0644 FW zawiera błąd a może i inne, a wykonywanie migawek skutkuje powyższym. Mam Qnap-a TS 231P i chcę mieć system wraz z cache na SSD , a dane na...
  3. Fredekkunapek

Dyskusja Migracja z 4TB na 8TB i migawki

Dzień dobry proszę o pomoc Mam Qnap TS-231P FW 20180331-4.3.4.0537 z dyskiem 4TB wolumen statyczny (bez migawek) chcę zawartość tego dysku przenieść z zachowaniem struktury katalogów na dysk 8TB, mieć możliwość robienia migawek, a dysk 4TB wyjąć pozostawiając dysk 8TB. Jak to zrobić?. Tomasz.
  4. Fredekkunapek

Dyskusja APC sterowanie Qnap-em

Witam wszystkich serdecznie. Mam taki problem: nie wiem jak z konfigurować UPS APC i podłączony do niego Qnap Ts-231p oraz lan-em przez router aby APC wysyłał Lan-em informacje które Qnap odczyta z Lan-u i się zamknie w przypadku braku zasilania, a po powrocie zasilania APC Lan-em wyśle...
  5. Fredekkunapek

Przedstaw się i napisz kilka słów o sobie.

Dzień dobry Wszystkim, od niedawna jestem też posiadaczem Ts-231p, ale z tej tematyki to nic nie kumam więc może czytając Wasze wypowiedzi coś tam podłapę do użytku i obsługi. Pozdrawiam z Piotrkowa.