Udzielamy pomocy Migracja z 4TB na 8TB i migawki

Dyskusja w 'Macierz oraz woluminy dyskowe' rozpoczęta przez użytkownika Fredekkunapek, 11 Kwiecień 2018.

Ładowanie...
  1. Fredekkunapek
    Offline

    Fredekkunapek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    19 Listopad 2017
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x31 10 Mbps
    Dzień dobry proszę o pomoc
    Mam Qnap TS-231P FW 20180331-4.3.4.0537 z dyskiem 4TB wolumen statyczny (bez migawek)
    chcę zawartość tego dysku przenieść z zachowaniem struktury katalogów na dysk 8TB,
    mieć możliwość robienia migawek, a dysk 4TB wyjąć pozostawiając dysk 8TB.
    Jak to zrobić?.

    Tomasz.
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 728
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 081 / 29 / -12
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    żeby móc robić migawki MUSISZ sformatowac dysk na którym chcesz je mieć.

    więc - krótko - nie da rady bez kopii danych na bok.
     
  3. Fredekkunapek
    Offline

    Fredekkunapek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    19 Listopad 2017
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x31 10 Mbps
    Witam ponownie
    dziękuję za odpowiedź.

    Czy wyjęty dysk z Qnap Ts-231P mający wolumen statyczny i podłączony do niego z zewnątrz przez USB 3.0 będzie miał widoczne dane,
    które można by w-kopiować na nowy zainicjowany wcześniej dysk z migawkami?.
    Tomasz.
     
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 728
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 081 / 29 / -12
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  5. Fredekkunapek
    Offline

    Fredekkunapek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    19 Listopad 2017
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x31 10 Mbps
    Witam
    katastrofa,
    podłączony przez usb 3.0 wyjęty dysk 4tb z danymi do Qnapa pokazuje jego rozmiar i puste katalogi.
    Dane chyba poszły w niebyt.
    Co robić?.
    Tomasz
     
  6. kosa351
    Offline

    kosa351 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Luty 2018
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja z powrotem włożysz do QNAPa dysk 4TB widzi dane?
     
  7. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 728
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 081 / 29 / -12
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Mozliwe ze adapter nie wspiera tak duzych dyskow
     
  8. _Floyd
    Offline

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    852
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +63 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A może jest zaszyfrowany.
    --- Połączono posty, 24 Kwiecień 2018, Data oryginalnego postu: 24 Kwiecień 2018 ---
    Czy na pewno? Ja podczas pierwszej inicjalizacji systemu z tego co pamiętam miałem info że mogę to ewentualnie zrobić później:
    upload_2018-4-24_15-26-39.

    Szyfrowanie dysku na pewno wymaga formatu.
     
  9. Mattax
    Offline

    Mattax Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Luty 2017
    Wiadomości:
    59
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    no właśnie podłączam się można dodać pulę pamięci, mam wolumen statyczny i chyba nic nie idzie z tym zrobić ponad to co napisał Pigers kopia na boku i format wolumenów fcuk
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  10. Fredekkunapek
    Offline

    Fredekkunapek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    19 Listopad 2017
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x31 10 Mbps
    Witam ponownie.
    Na wyjętym i ponownie włorzonym tym 4tb chyba wszystko jest.
    Niema rady, muszę z organizować jakieś inne 4 tb w NTFS i przenieść tam i z powrotem.
    R-studio widzi dane na dysku przez usb.
    Miłego dnia życzy Tomasz.
     
  11. mrjurek
    Offline

    mrjurek Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    23
    Miejscowość:
    Mielec
    Local Time:
    18:40
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    1 GbE

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.