Udzielamy pomocy Migracja z 4TB na 8TB i migawki

Dyskusja w 'Macierz oraz woluminy dyskowe' rozpoczęta przez użytkownika Fredekkunapek, 11 Kwiecień 2018.

Ładowanie...
  1. Fredekkunapek
    Offline

    Fredekkunapek Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    19 Listopad 2017
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    10:26
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x31 10 Mbps
    Dzień dobry proszę o pomoc
    Mam Qnap TS-231P FW 20180331-4.3.4.0537 z dyskiem 4TB wolumen statyczny (bez migawek)
    chcę zawartość tego dysku przenieść z zachowaniem struktury katalogów na dysk 8TB,
    mieć możliwość robienia migawek, a dysk 4TB wyjąć pozostawiając dysk 8TB.
    Jak to zrobić?.

    Tomasz.
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 059
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    10:26
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    żeby móc robić migawki MUSISZ sformatowac dysk na którym chcesz je mieć.

    więc - krótko - nie da rady bez kopii danych na bok.
     
  3. Fredekkunapek
    Offline

    Fredekkunapek Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    19 Listopad 2017
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    10:26
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x31 10 Mbps
    Witam ponownie
    dziękuję za odpowiedź.

    Czy wyjęty dysk z Qnap Ts-231P mający wolumen statyczny i podłączony do niego z zewnątrz przez USB 3.0 będzie miał widoczne dane,
    które można by w-kopiować na nowy zainicjowany wcześniej dysk z migawkami?.
    Tomasz.
     
  4. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 059
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    10:26
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  5. Fredekkunapek
    Offline

    Fredekkunapek Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    19 Listopad 2017
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    10:26
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x31 10 Mbps
    Witam
    katastrofa,
    podłączony przez usb 3.0 wyjęty dysk 4tb z danymi do Qnapa pokazuje jego rozmiar i puste katalogi.
    Dane chyba poszły w niebyt.
    Co robić?.
    Tomasz
     
  6. kosa351
    Offline

    kosa351 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Luty 2018
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    10:26
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja z powrotem włożysz do QNAPa dysk 4TB widzi dane?
     
  7. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 059
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    10:26
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Mozliwe ze adapter nie wspiera tak duzych dyskow
     
  8. _Floyd
    Online

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    993
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    10:26
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A może jest zaszyfrowany.
    --- Połączono posty, 24 Kwiecień 2018, Data oryginalnego postu: 24 Kwiecień 2018 ---
    Czy na pewno? Ja podczas pierwszej inicjalizacji systemu z tego co pamiętam miałem info że mogę to ewentualnie zrobić później:
    upload_2018-4-24_15-26-39.

    Szyfrowanie dysku na pewno wymaga formatu.
     
  9. Mattax
    Offline

    Mattax Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Luty 2017
    Wiadomości:
    71
    Local Time:
    10:26
    Oceny:
    +4 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    no właśnie podłączam się można dodać pulę pamięci, mam wolumen statyczny i chyba nic nie idzie z tym zrobić ponad to co napisał Pigers kopia na boku i format wolumenów fcuk
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  10. Fredekkunapek
    Offline

    Fredekkunapek Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    19 Listopad 2017
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    10:26
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x31 10 Mbps
    Witam ponownie.
    Na wyjętym i ponownie włorzonym tym 4tb chyba wszystko jest.
    Niema rady, muszę z organizować jakieś inne 4 tb w NTFS i przenieść tam i z powrotem.
    R-studio widzi dane na dysku przez usb.
    Miłego dnia życzy Tomasz.
     
  11. mrjurek
    Offline

    mrjurek Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    23
    Miejscowość:
    Mielec
    Local Time:
    10:26
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    1 GbE