-
Dyskusja TS-251 a dysk HDD 22TB
Witam, chciałbym zmodernizować mojego leciwego Qnapa TS-251 8GB soft 5.2.9.3451, obecnie używam w nim dwóch dysków HDD 4TB planuje zastąpić je jednym SSD do systemu i drugim TOSHIBA MG Series Enterprise 22TB HDD na dane. Moje pytanie czy Qnap bedzie normalnie rozpoznawał dysk 22TB? Dlaczego...- scarecrow
- Temat
- hdd ts-251
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Dyskusja Rtorrent problem z uruchomieniem
Witam, rtorrent przestał działać i ciągle ponownie się uruchamia wygląda to tak: wer. 0.9.8-B900 ponowne zamkniecie i uruchomienie nic nie pomaga- scarecrow
- Temat
- address rtorrent share
- Odpowiedzi: 11
- Forum: Rtorrent 16
-
Dyskusja Rtorrent ustawienia automatycznego ściągania RSS
Witam, mam problem z uruchomieniem automatycznego ściągania wstawek z kanału RSS, jeżeli dam ręcznie pobierz to wtedy ściąga normalnie.- scarecrow
- Temat
- rtorrent
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja Transdrone brak dostępu z poza sieci.
Witam, mam problem z dostępem poza siecią lokalną na telefonie w programie Transdrone do mojego rtorrenta, w lanie wszystko działa prawidłowo. Nadmienię że przez przeglądarkę internetową poza siecią lokalna też działa bezproblemowo. Podejrzewam że popełniam gdzieś bład w ustawieniach programu...- scarecrow
- Temat
- networking
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Serwer mediów DLNA - skanowanie
Witam, po ściągnięciu filmu na serwer aby był widziany na zewnętrznym urządzeniu muszę wybrać ręcznie w "Serwer mediów DLNA" -Skanuj teraz- dopiero wtedy film jest widziany np przez tv, czy istnieje jakaś opcja abym to działo się automatycznie odrazy po ściągnięciu filmu na serwer? Pozdrawiam...- scarecrow
- Temat
- dlna serwer skanowanie
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja Ostrzeżenie o dostępie.
Witam, od dłuższego czasu otrzymuje ostrzeżenie o dostępie z ip mojego komputera użytkownicy: admin nazwa: localhost typ połączenia:FTP Dostep zasobów - Akcja: Login Fail Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.2 Build 20200512 Model serwera: QNAP TS-251- scarecrow
- Temat
- color localhost ostrzeżenie ts-251
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Ustawienia rTorrent
Witam, prosiłbym o korektę ustawień do jak najlepszej, nie używam publicznych trakerów, łącze 1Gb/300Mb Czy "UDP port to use for DHT" mam również otworzyć na ruterze ? Firmware version: 4.4.2 Build 20200512 Model name: QNAP TS-251- scarecrow
- Temat
- może rtorrent ts-251 tylko ustawienia
- Odpowiedzi: 28
-
Archiwum Duże użycie procka przez Media Consol
Witam, proszę o wyrozumiałość ponieważ nie mam dużego obeznania z Qnapem. A wiec ostatnio zauważyłem spore użycie procka w granicach 70% -99% cały czas, poniżej 70% nie spada wcale. Po wyłączeniu "Multimedia console" użycie spada do wartości 8%-30% wiec chyba ok. Ale to nie rozwiązuje problemu...- scarecrow
- Temat
- color
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Archiwum QVR Pro - problem z logowaniem
Witam, mam problem od 2 dni z aplikacją QVR Pro Client na PC tzn. na dwóch różnych komputerach w tej samej sieci wyskakuje mi błąd logowania "Niepoprawna nazwa lub hasło" przy czym na pewno nazwa oraz hasło są poprawne. Z telefonu wszystko działa ok. Zmieniałem ostatnio Antywirusa na serwerze...- scarecrow
- Temat
- problem qvr
-
Dyskusja Łączenie dysków
Witam, jestem trochę zielony w temacie wiec proszę o wyrozumiałość. Mam jeden (tylko jeden) dysk 3TB kończy mi się już miejsce chciałbym dołożyć drugi identyczny aby zwiększyć ilość, moje pytanie czy mogę tego dokonać nie tracąc danych, najlepiej aby dyski były połączone jako jeden 6TB. Proszę o...- scarecrow
- Temat
- color pule i woluminy
- Odpowiedzi: 2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Archiwum Zmiana hasła w rtorrent
Siemanko, temat pewnie był już walcowany, znalazłem tylko jeden ale z niedziałającym już linkiem wiec pytam jak zmienić domyślne hasło w rtorrent ? Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4 Model serwera: QNAP TS-251 Problem rozwiązany można zamknąć. Dzieki- scarecrow
- Temat
- color rtorrent
-
Dyskusja rTorrent - uruchamianie UI
Siemanko, dopiero co zacząłem używać rtorrent moje pytanie czy podczas uruchamiania może pokazywać odrazu panel ściągania zamiast białej planszy z wyborem ADVANCE - LIGHT WEIGH..... itd.- scarecrow
- Temat
- panelu rtorrent
- Odpowiedzi: 11
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Siemanko
Witam wszystkich, pracuje na TS-251-8GB Pozdrawiam.- scarecrow
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!