1. sznels

Dyskusja Wydajność maszyny Windows

Witam, Maszyna 1688X - 2 dyski nvme na systemie plików ZFS i mam problem z wydajnością zapisu - odczyt jest taki jak trzeba Prosze o poradę. Pozdrawiam
  2. sznels

Dyskusja Grzeje dyski - wypadają co drugie uruchomienie QNAP 128T - backplane TVS-8482

Witam, Problem opisałem w skrócie w temacie - wg. QNAP zdiagnozowano uszkodzenie backplane bo nie wykrywał dysków 2 4 6 8 ( nie mogłem w to uwierzyć wiec wyczyściłem wszystko od zera - co uzyskałem dyski nie wypadają już, za każdym razem po uruchomieniu są wykrywane. Natomiast zauważyłem ze...
  3. sznels

Sprzedam Ram 2x 8 GB DDR4 2133 Oryginalny z QNAP'a Transcend

Witam, Jak w temacie sprzedam Ram 2x 8 GB DDR4 2133 Oryginalny C99828-0605 Cena 80 pln szt. Ram sprawny gwarancja rozruchowa
  4. sznels

Dyskusja dwa qnapy i wymiana danych miedzy nimi

Witam, Podpowiecie jak mogę podłączyć miedzy sobą dwa qnapy ? tak aby można było wymieniać pliki q filestation
  5. sznels

Dyskusja Przekroczone temepratury Segate 14 TB Pro

Witam, Przed awarią uzywałem w kieszeniach 1-4 dyski WD RED - miałem je w raid 5 - mineły 3 lata i dyski się posypały. - ale nie o tym Zakupiłem wieć 4 dyski Segate 14 TB PRO - i na nich postanowiłem postawić system - spiołem rad 10 i w trakcie sychonizacha 2% otrzyłame powiadomoenie 57C na 2...
  6. sznels

Dyskusja Nextcloud 22 + MariaDB

Witam, problem w połączeniu bazy z nextcloud - nie chce korzystać z sqllite. dostęp przez phpmyadmin mam loguje się - dodałem nowego użtytkownia z hostem % - wiec powinien rozgłaszać się z kazdej srtrony Problem w tym ze i w przypadku korzystania z nextcloud z doker i z appcenter - nie chce się...
  7. sznels

Dyskusja Virtualization station migracja na ssd

Witam, Zauważyłem przy indtalowaniu innych aplikacji ze pojawiła mi się możliwość zainstalowania aplikacji na innych dyskach niż gdy tam gdzie jest cały system qnap. Chciałem zmigrowac aplikacje virtalizacji na szybsze dyski ssd ( myśle ze może to poprawi wydajność maszyn) niestety to wyłączeniu...
  8. sznels

Dyskusja Magento 2 i mysql qnap

Witam, Zatrzymałem się na problemie ze Magneto 2 nie wspiera nowszej wersji v8 Czy to jakiś problem? Apache 37 zakupiłem - mam co prawda serwer linux centos - ale nie jestem biegły Chętnie oddam konfigurację i zabezpieczenia fachowcowi - za opłatę ale chętnie zostawię jakieś FAQ dla potomnych...
  9. sznels

Dyskusja Alternatywa do Ramu od QNAP TVS-1282T

Witam, Czy do naszych Qnapów jest możliwość zamontowania RAM'u nie od QNAP ? Szukam jakiejś listy kompatybilności albo na co zwrócić uwagę przy doborze pamięci do modelu TVS-1282T Znalazłem stronę z kompatybilnością do tego serwera ...
  10. sznels

Przywitanie

Witam wszystkich użytkowników