1. sza

Dyskusja Pomoc diagnostyka NAS TS-251+

Nagle przestał działać w nocy objawy Niewidoczny w sieci brak możliwości połączenia przez przeglądarce czy ssh na wyjętych dyskach Nie reaguje na monitor HDMI Nie reaguje na przycisk reset do 20s brak piknięcia Wyjecie baterii cmos na 10s i włożenie nic nie daje Diody: Status ciągle miga Lan...
  2. sza

Dyskusja QNAP TS-251+ 8Gb Ram Procesor J1900 (4rdzenie, 4 wątki)

Hej Od kilku dni zauważyłem że serwer jakby momentami zamulał działał jak dla mnie prawie idealnie ładnych kilka lat, a teraz chwilami mocno zwalnia. Logowanie się do niego czasem trwa 5sek a czasem 40sek, ładowanie openhab czy homeassistant na tel jest błyskawiczne lub apka się sypie z powodu...
  3. sza

Pomoc Dostęp do WordPress na QNAP z stałego zewnętrznego IP

Witam, chyba błahe pytanie ale utknąłem ;( Zaszła potrzeba dostępu do mojej stronki w wp z zewnątrz bez publikacji poprostu dla osób które znają IP. Serwer www na QNAP uruchomiony na porcie 80 Adres LAN strony 198.168.x.y/WordPress WP zainstalowany jako aplikacja. Pliki wp są w...
  4. sza

Dyskusja Qnap kontener + MQTT + OpenHAB

Witam, mój problem polega na tym iż nie radzę sobie z zgraniem w całość QNAP'a MQTT i openHAB'a. QNAP ma zainstalowane MQTT qiot-mosquitto_amd64-1 poniżej log z konsoli MQTT w trybie HOST 1541620658: New client connected from 86.2.10.51 as OHS (c1, k60)...
  5. sza

Witam

Witam wszystkich forumowiczów ;D