1. ASIT

Dyskusja VPN Połącznie dwóch QNAP

Cześć, Na podstawie tutorialu połączyłem dwa Qnap`y (PRODUKCJA i BACKUP) poprzez OpenVPN i zamapowałem w HybridMount udziały po SMB. Zrobiłem static route i wykonałem kopie za pomocą HBS. Po jakimś czasie zalogował się inny uprawniony użytkownik po VPN i otrzymał ten sam adres tj. 10.8.0.8 co...
  2. ASIT

Dyskusja Dysk udostępniony widoczny w FileSystem

Witam, Czy jest jakiś sposób aby zamapować/podlinkować dysk udostępniony na komputerze tak aby był widoczny w FS ? Szukałem i nie ogarniam ... Ogólnie potrzebuje wykonać backup z NAS na dysk udostępniony w tej samej sieci ? Proszę o wskazówkę :) Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4 Build 2018...
  3. ASIT

Archiwum Konfiguracja dysków - pula pamięci, wolumin, migawki.

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.0526 Build 20180323 Model serwera: QNAP TS-231+ Witam, Proszę o poradę/pomoc w temacie konfiguracji dysków hdd(2x2TB RAID 1) na serwerze dla małej firmy. Serwer zakupiono z myślą o bezpieczeństwie danych i współdzieleniu się nimi(praca grupowa nad...
  4. ASIT

Witam :)

Witam wszystkich. Suchar na Dzień Dobry :) Jedna z korporacji branży IT opracowała dyski twarde o nieskończonej pojemności. Mają trafić na rynek jak tylko skończą się formatować.