1. CrazyMario

Pomoc Mapowanie folderów z uprawnieniami innych użytkowników

TS-453D Sieć lan - gigówka, 3 kompy na win11pro, drukarka sieciowa xerox, router mikrotik, DHCP na mikrotiku. Problem polega na tym, że chciałbym zmapować na kompie w sieci 2 różne "foldery udostępnione" z qnapa. Każdy z folderów ma swojego/innego użytkownika, który tylko do niego ma...
  2. CrazyMario

Dyskusja Uprawnienia do folderów qnapa w sieci windows

Witam, uruchomiłem na nowo qnapa 453D - na najnowszym dostępnym firmware QTS 5.1.0.2444. Aktualnie nie mam do niego dostępu z poziomu sieci. Brak dostępu do każdego z udostępnionych folderów. Co ciekawe na qnapie jest uruchomiony wirtualny windows - do niego jest bezproblemowy dostęp...
  3. CrazyMario

Sprzedam Sprzedam używany i sprawny QM2-2P-244A

Sprzedam używany i sprawny QM2-2P-244A Cena : 200zł +PP Możliwość zakupu z dyskiem 100% sprawny (dysk służył jako pamięć podręczna) : Dysk SSD Kingston a2000 500GB M.2 PCIe łączna cena 270zł.
  4. CrazyMario

Dyskusja Teamviewer na Qnapie

Witam Serdecznie Czy ktoś z forumowiczów testował już TeamViewera na Qnapie ?? poniżej link.. IoT Remote AppControl solution and QNAP NAS boxes Temat banalnie niby prosty, wszystko zainstalowane - jednak nie mogę się połączyć z Qnapem poprzez Teamwiewer.. Każdorazowo info na kompie -...
  5. CrazyMario

Dyskusja Znikający kontener MSSQL

Uruchamiam nowego TS-453D - poprzedni się spalił przez burzę. Większość rzeczy idzie od strzała - mam tylko jeden problem ze znikającym kontenerem. Instaluję MSSQL jak zwykle - przez portainera. Niby wszystko ok, tworzy się poprawnie, wstaje po instalacji , można tworzyć bazy i bez żadnych...
  6. CrazyMario

Dyskusja Backup baz danych z dockera MSSQL

Witam. Uruchomiłem jakiś czas temu backup baz danych z kontenera MSSQL -> skryptem znalezionym tu na forum. Crontab uruchamia skrypt jak najbardziej poprawnie, tworzą się pliki wszystkich baz danych z kontenera - we wskazanych miejscach. Na początku tworzyły się pliki ze znacznikiem czasowym...
  7. CrazyMario

Kupię Pamięć 16GB Crucial CT16G4SFD824A

Witam Zakupię Pamięć 16GB Crucial CT16G4SFD824A - do Qnapa Oczywiście - w jednej kości - opcja z szesnastoma bankami pamięci (po 8 z każdej strony) - tylko nowa.
  8. CrazyMario

Sprzedam Qnap TS-453D-16GB +QM2-2P+500GB M2

Sprzedam : Qnap TS-453D-16GB DDR4 ( w jednej kości, możliwość dołożenia drugiej) - zakupiony 27.11.2020 +QM2 -2P (2x M2) zakupiony w grudniu 2020 +500GB M2 Kingston A2000 zakupiony w grudniu 2020 Cena : 3200 zł
  9. CrazyMario

Dyskusja MSSQL doker - użycie pamięci RAM

Hej, Na TS-253D-8G mam postawionego MSSQL w kontenerze - tylko z jedną bazą danych. W porównaniu z innymi serwerami, ten jeden ma nad wyraz duże zużycie ramu - bo aż 4,6GB na ten jeden proces (sqlservr) . Na bazie danych (wielkość około 1,2GB) pracują zazwyczaj tylko 1-2 osoby. Baza chodzi na co...
  10. CrazyMario

Sprzedam ADATA 4GB 2400 CL17 1,2V AD4S2400J4G17-B NOWA

NOWA Pamięć Ram 4GB DDR4 - dedykowany model do serwerów Qnap Producent : ADATA Pojemność : 4GB Technologia : DDR4 Częstotliwość taktowania : 2400MHz CL17 Napięcie : 1,2V Konfiguracja pamięci : 1024MX4 Cena 70zł. + KW
  11. CrazyMario

Dyskusja 16GB dla TS-253D - jakie kości

Witam serdecznie Szukam informacji na temat kompatybilnych kości pamięci 2x 8GB dla modelu TS-253D. Aktualnie w nim siedzi: Adata AD4S2400J4G17-BHYZ DDR4 2400 (17) 4GX4 SO-DIMM 1,2V 10410440 Wersja oprogramowania Firmware: x.x.x Build 20YYMMDD Model serwera: QNAP TS-253D
  12. CrazyMario

Dyskusja QNAP otwieranie plików w Windows przez FTP

Witam Uruchomiłem standardowe FTP na swoim QNAP'ie, teoretycznie wszystko gra w 100%. Jedynym problemem który mnie z deka od samego początku denerwuje to wpisywanie loginu i hasła przy próbie otwarcia jakiegokolwiek pliku, poprzez explorera win10 pomimo tego iż dane do logowania na FTP zostały...
  13. CrazyMario

Witam wszystkich !

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.