-
Artykuł Wybór dysku - koszty
Witajcie, Pewnie to nic odkrywczego ale ponieważ przygotowałem dla siebie, dzielę się bo może się komuś przydać Stan na 2018-08-25 Pozdrawiam. Ponieważ nikt nie prosił to przygotowałem aktualizację zestawienia.- pkvv
- Temat
- dysk twardy dyski
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Pomoc Ile RAM-u wykorzystuje QNAP?
Witajcie, Podczas zakupu mojego TS-451A zakładałem, że kilkumiesięczne użytkowanie ułatwi mi podjęcie decyzji o rozbudowie pokładowych 2GB do 8 lub 16GB. Niestety nadal mam wątpliwości. W między czasie przejrzałem chyba wszystkie posty poruszające temat RAM-u ale nie znalazłem odpowiedzi...- pkvv
- Temat
- pamięć ram ram ts-451a ts-x51
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Dyskusja QNAP (File Station 5) niewidzi zewnetrznych dysków/napędów USB
Witajcie, Szanując zasadę nowy problem/przypadek - nowy post postanowiłem opisać swój problem ale do rzeczy. Zmotywowany nie jako postem: Udzielamy pomocy - Problem z montowaniem dysku USB Postanowiłem sprawdzić jak to jest u mnie. Podpiąłem najpierw pendrive pod przednie USB i system wykrywa...- pkvv
- Temat
- dysk usb dysk zewnętrzny file station file station 5 filestation montowanie pendrive usb
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Kawa i papierosy Migawki dla użytkownika domowego
Witajcie, Mój Qnap ma służyć głównie do przechowywania multimediów, kolekcji rodzinnych zdjęć i dokumentów. Zastanawiam się nad celowością stosowania migawek w zastosowaniach domowych i tu liczę na wasze doświadczenie i opinie. Korzystacie z migawek? Czy watro? Dzięki. P.S. Jeżeli bezie to...- pkvv
- Temat
- color migawki ssd
- Odpowiedzi: 10
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Cześć
Cześć, Jestem nowym użytkownikiem Qunap-a i od 2 miesięcy anonimowo zaznajamiam się z zawartością forum. Przyszedł czas na rejestrację i przywitanie się. Miłego dnia.- pkvv
- Temat
- czesc
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Witaj nieznajomy!