-
Aktualizacja PHP w kontenerze
Witam, zainstalowałem w kontenerze Joomle i chciałem zaktualizować ją do wersji 4. Po aktualizacji do wersji Joomla 3.10 dostałem informację, że na serwerze jest zainstalowana wersja PHP 7.0.16, która jest za stara. Bo do Joomla 4 potrzebna jest minium wersja PHP 7.3. W jaki sposób zaktualizować...- Bavar
- Temat
- aktualizacja joomla php
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Dyskusja Ubuntu Linux Station Ubuntu 20.04 po aktualizacji nie wstaje
Do tej pory korzystałem z wirtualki Ubuntu 16.04, która działa bez problemu, nie było problemu nawet po aktualizacjach. W kwietniu tego roku kończy się wsparcie dla tego systemu. Dlatego postanowiłem przejść na Ubuntu 20.04. O ile postawienie wirtualki nie stwarza żadnego problemu tak przy...- Bavar
- Temat
- awaria / nie startuje linux linux station nie wstaje station ubuntu ubuntu linux station
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Dyskusja QVR Pro wymagalicencji do nagrywania?
Posiadam kamerę typu ONVIF, zainstalowałem program QVR Pro, ustawiłem miejsce do nagrywania podłączyłem kamerę i dostałem informację o tym, że wszystko przebiegło poprawnie, jednak po chwili kamera rozłącza się i ciągle jest informacja o próbie łączenia. Przy próbie edycji i sprawdzenia...- Bavar
- Temat
- qvr qvr pro
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Dyskusja Qfinder na Ubuntu nie widzi serwera
Mam problem ponieważ aplikacja Qfinder na Ubuntu 18.04 nie widzi serwera, tj nie można otworzyć dysków sieciowych. Przez www normalnie można się zalogować. Na komputerach pod Windowsem w tej samej sieci wszystko działa jak należy. Wersja oprogramowania Firmware: Najnowsze Model serwera: QNAP...- Bavar
- Temat
- linux qfinder qfinder pro ts-253a ubuntu
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dzień dobry
Dzień dobry wszystkim na forum- Bavar
- Temat
- dzień dobry
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Dyskusja Linux Station Problem z rozdzielczością
Problem znany z wcześniejszych wersji Linux Station powrócił. Po wyłączeniu i właczeniu monitora rozdzielczość przestawia się z FullHD na 1280, korzystam z pionowego wyświetlania i czasami zdarzy się że resetuje się też pozycjonowanie. Podejrzewam że winny jest program Virtual station, bo...- Bavar
- Temat
- linux linux station problem
- Odpowiedzi: 2
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI