1. Meriox

Dyskusja Kopia dysku z systemem na zewnętrzny większy dysk

Cześć, Posiadam TS-128A i chciałbym w nim zmienić dysk na większy. Czy istnieje możliwość skopiowania całej zawartości wraz z ustawieniami QTS'a oraz zainstalowanymi aplikacjami na nowy większy dysk? Zależy mi na tym aby po zmianie dysku na nowy, nie trzeba było przeprowadzać inicjalizacji oraz...
  2. Meriox

Qnap TS-128A SSD czy HDD?

Cześć, Zakupiłem niedawno TS-128A. Wiem... wiem... zaraz mnie zganicie, że jednodyskowy ale nie jest przeznaczony do backupu. Ściągam nim multimedia z kont premium (przez jDownloadera) a następnie udostępniam innym urządzeniom. Służy również jako serwer DLNA. Pliki starsze niż 6-mcy są kasowane...
  3. Meriox

Dyskusja SAMBA - dostęp bez uwierzytelniania

Panowie mam problem z Sambą. Wszystko było w porządku do wczoraj tzn. w sieci lokalnej nie było wymagane podanie loginu i hasła. Dzisiaj SMB woła o podanie danych do zalogowania. Czy dodanie dodatkowo jednego użytkownika z prawami administratora mogło spowodować tą zmianę? Wersja...
  4. Meriox

Archiwum Dostęp do QTS przez www z zewnątrz

Cześć, Jestem świeżym użytkownikiem QNAPa TS-128A tak że proszę o wyrozumiałość. Chciałem się dostać do QTS na swoim Nasie przez przeglądarkę spoza swojej sieci. Loguję się do myQNAPcloud, z którym nie ma najmniejszych problemów - jest dostęp do plików. Następnie w myQNAPcloud klikam przy nazwie...
  5. Meriox

Witam

Cześć Wszystkim, Na dniach zostanę nowym członkiem rodziny Qnap'owców ale już teraz się witam i pozdrawiam.