-
Dyskusja Kopia dysku z systemem na zewnętrzny większy dysk
Cześć, Posiadam TS-128A i chciałbym w nim zmienić dysk na większy. Czy istnieje możliwość skopiowania całej zawartości wraz z ustawieniami QTS'a oraz zainstalowanymi aplikacjami na nowy większy dysk? Zależy mi na tym aby po zmianie dysku na nowy, nie trzeba było przeprowadzać inicjalizacji oraz...- Meriox
- Temat
- dysk kopia ts-128a
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Qnap TS-128A SSD czy HDD?
Cześć, Zakupiłem niedawno TS-128A. Wiem... wiem... zaraz mnie zganicie, że jednodyskowy ale nie jest przeznaczony do backupu. Ściągam nim multimedia z kont premium (przez jDownloadera) a następnie udostępniam innym urządzeniom. Służy również jako serwer DLNA. Pliki starsze niż 6-mcy są kasowane...- Meriox
- Temat
- hdd qnap ssd
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja SAMBA - dostęp bez uwierzytelniania
Panowie mam problem z Sambą. Wszystko było w porządku do wczoraj tzn. w sieci lokalnej nie było wymagane podanie loginu i hasła. Dzisiaj SMB woła o podanie danych do zalogowania. Czy dodanie dodatkowo jednego użytkownika z prawami administratora mogło spowodować tą zmianę? Wersja...- Meriox
- Temat
- dostęp samba smb
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Archiwum Dostęp do QTS przez www z zewnątrz
Cześć, Jestem świeżym użytkownikiem QNAPa TS-128A tak że proszę o wyrozumiałość. Chciałem się dostać do QTS na swoim Nasie przez przeglądarkę spoza swojej sieci. Loguję się do myQNAPcloud, z którym nie ma najmniejszych problemów - jest dostęp do plików. Następnie w myQNAPcloud klikam przy nazwie...- Meriox
- Temat
- dostęp qts www z zewnątrz
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Witam
Cześć Wszystkim, Na dniach zostanę nowym członkiem rodziny Qnap'owców ale już teraz się witam i pozdrawiam.- Meriox
- Temat
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Witaj nieznajomy!