1. dan-tom

Dyskusja Serwer Minecraft - wstępna konfiguracja i udostepnianie na zewnątrz

Witam wszystkich, na wstępie informacja, że jeżeli chodzi o QNAP to kiepski ze mnie fachowiec, wręcz totalny laik, ale do podstawowych rzeczy dla mnie wystarcza. Teraz mam taki dylemat, ponieważ mój dzieciak gra w Minecraft (nie mam pojęcia o co w tej grze chodzi), bardzo chciałby mieć swój...
  2. dan-tom

Dyskusja Photo station - połączenie z biblioteką multimediów nie powiodło się.

Witam, próbuję na swoim Qnapie zainstalować Photo station i skonfigurować tak, abym mógł z różnych telefonów wysyłać zdjęcia na serwer. Wszystko miało tak ładnie pójść, ale zaraz po instalacji mam komunikat "Połączenie z biblioteką multimediów nie powiodło się" i tyle, nic nie mogę zrobić. Od...
  3. dan-tom

Dyskusja DOCKER bitnami/moodle:latest "exec format error"

Witam. Po długiej przerwie powracam z tematem moodle. Jako że w innym wątku pytałem o instalację moodle, otrzymałem informację, że mam zainteresować się dockerem moodle, tak też zrobiłem (link). Ale zaraz po instalacji i uruchomienia dockera, w konsoli pojawia się błąd...
  4. dan-tom

Dyskusja Moodle na QNAP

Witam! Mam pytanie odnośnie platformy Moodle na serwerze QNAP. Parę lat temu była wydawana wersja pod QNAP jako plik QPKG, ale jak już próbowałem ogarnąć temat, aplikacja po prostu zniknęła i nie jest już wspierana. Stąd rodzi się moje pytanie, czy istnieje jakakolwiek możliwość zainstalowania...
  5. dan-tom

Dyskusja Ustawienia w już istniejącej sieci

Witam wszystkich. Na początku chciałbym zaznaczyć że dopiero raczkuję z QNAP-em, jak i w ogóle w temacie sieci, ale chcę się jak najwięcej nauczyć a przy okazji metodą prób i błędów (oby było ich najmniej) ustawić poprawnie działającą sieć w oparciu o QNAP. I tutaj ma pytanie do forumowiczów...
  6. dan-tom

Witam wszystkich!

Dzień dobry!