1. orzepka

Archiwum RedHat - Instalacja Qvrpro

Instalacja na RedHat 9 1) Pobrać z oficjalnej strony jedyny pakiet dla Linux jaki tam jest. 2) Zainstalować, instalacja przechodzi bezproblemowo, żadnych komunikatów o błędzie 3) Doinstalowac pakiet: - sudo dnf install libXScrnSaver Od teraz już wszystko działa, oczywiście nie po ssl.
  2. orzepka

Instruktaż/Tutorial Serwer Quake3 na Container Station

Wymagania: Pliki z oryginalnej płyty instalacyjnej Quake3 (*.pk3) Zainstalowany Container Station Odblokowanie logowanie po ssh do qnapa Instalacja: Zalogować się przez ssh do qnap Wykonać docker run -v /home/ioq3srv/.q3a/baseq3 --name quake3-data busybox export...
  3. orzepka

Archiwum QVR Pro Client - Ubuntu

Cześć. Udało się komuś odpalić na Ubuntu połączenie po SSL ?
  4. orzepka

Dyskusja Logowanie - problem QTS 5.0.0.1986 build 20220324

Cześć Prawdopodobnie po aktualizacji do QTS 5.0.0.1986 build 20220324 mam problem z logowaniem. Jeżeli go zrestartuję to zaraz po restarcie można się zalogować, jednak po jakimś czasie ~ 30min już ta sztuka się nie udaje. Jeżeli próbuję się zalogować przez konto które ma 2FA to dostaje taki...
  5. orzepka

Dyskusja Raid5 - zmniejszenie ilości dysków

Cześć. Mam Raid5 złożony z 4 dysków. Chciałbym jeden z tych dysków wyciągnąć (na stałe) i przebudować ten RAID na 3 dyski. Da się to zrobić online bez utraty danych ? Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1 1031 Build 20190816 Model serwera: QNAP TS-453Be
  6. orzepka

Recenzja QTS 4.4.1 1031

Nie wiem czy to dobry dział, jeżeli nie to z proszę o przeniesienie. Nie wiem czy ktoś też jest takim ryzykantem jak ja, ale pokusiłem się o aktualizację do wersji Beta 4.4.1. Było to jakiś miesiąc temu (może mniej), zaraz po aktualizacji zacząłem żałować tej decyzji, system wstawał chyba z...
  7. orzepka

CZeść

Witam
  8. orzepka

Dyskusja VM, przekierowanie portów nie działa

Witam. Nie potrafię sobie poradzić z przekierowaniem portów, niby sprawa banalna, ale od początku... Adresacja sieci: Router: 192.168.1.1 Qnap: 192.168.1.2 (ftp:21) VM: 192.168.1.3 (sshd:22) Zadanie polega na dostaniu się z zewnątrz do podanych usług. Jeżeli chodzi o usługę ftp uruchomioną...