-
Archiwum RedHat - Instalacja Qvrpro
Instalacja na RedHat 9 1) Pobrać z oficjalnej strony jedyny pakiet dla Linux jaki tam jest. 2) Zainstalować, instalacja przechodzi bezproblemowo, żadnych komunikatów o błędzie 3) Doinstalowac pakiet: - sudo dnf install libXScrnSaver Od teraz już wszystko działa, oczywiście nie po ssl.- orzepka
- Temat
- instalacja
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Instruktaż/Tutorial Serwer Quake3 na Container Station
Wymagania: Pliki z oryginalnej płyty instalacyjnej Quake3 (*.pk3) Zainstalowany Container Station Odblokowanie logowanie po ssh do qnapa Instalacja: Zalogować się przez ssh do qnap Wykonać docker run -v /home/ioq3srv/.q3a/baseq3 --name quake3-data busybox export...- orzepka
- Temat
- docker server
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Wiki & FAQ
-
Archiwum QVR Pro Client - Ubuntu
Cześć. Udało się komuś odpalić na Ubuntu połączenie po SSL ?- orzepka
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Logowanie - problem QTS 5.0.0.1986 build 20220324
Cześć Prawdopodobnie po aktualizacji do QTS 5.0.0.1986 build 20220324 mam problem z logowaniem. Jeżeli go zrestartuję to zaraz po restarcie można się zalogować, jednak po jakimś czasie ~ 30min już ta sztuka się nie udaje. Jeżeli próbuję się zalogować przez konto które ma 2FA to dostaje taki...- orzepka
- Temat
- qts security
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Raid5 - zmniejszenie ilości dysków
Cześć. Mam Raid5 złożony z 4 dysków. Chciałbym jeden z tych dysków wyciągnąć (na stałe) i przebudować ten RAID na 3 dyski. Da się to zrobić online bez utraty danych ? Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1 1031 Build 20190816 Model serwera: QNAP TS-453Be- orzepka
- Temat
- color dysków raid raid5 ts-453be
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Recenzja QTS 4.4.1 1031
Nie wiem czy to dobry dział, jeżeli nie to z proszę o przeniesienie. Nie wiem czy ktoś też jest takim ryzykantem jak ja, ale pokusiłem się o aktualizację do wersji Beta 4.4.1. Było to jakiś miesiąc temu (może mniej), zaraz po aktualizacji zacząłem żałować tej decyzji, system wstawał chyba z...- orzepka
- Temat
- 4.4.1 qts
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Dyskusja VM, przekierowanie portów nie działa
Witam. Nie potrafię sobie poradzić z przekierowaniem portów, niby sprawa banalna, ale od początku... Adresacja sieci: Router: 192.168.1.1 Qnap: 192.168.1.2 (ftp:21) VM: 192.168.1.3 (sshd:22) Zadanie polega na dostaniu się z zewnątrz do podanych usług. Jeżeli chodzi o usługę ftp uruchomioną...- orzepka
- Temat
- ftp przekierowanie przekierowanie portów zdalny dostęp
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)