-
T
Dyskusja qnap zawieszanie, komputery nie logują się do windowsa
Witajcie Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.6.1154 Build 12.12.2019 Model serwera: QNAP TS-431 Chciałem zapytać was o zadanie. 1. W hybryd backup Sync - kiedy chcę pobrać raport debugowania to wywala mi komunikat { "error": { "error_code": "bad_request", "message": "'utf-8' codec...- tomeksup
- Temat
- qnap ts-431 zawiesza się
- Odpowiedzi: 22
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
T
Dyskusja zmiana RAID 1 + dołożenie 2 dysków
Wersja oprogramowania Firmware: 3.3.6.1070 Model serwera: QNAP Ts-431 Pewnie problem był wałkowany. Kiedyś informatyk ustawił mi Raid 1 przy 2x2TB dyskach. Doszły 2 kolejne po 2 TB. Zapomniałem o nich. Teraz postanowiłem je dołączyć do macierzy. Przy dwóch dyskach 2x2TB mam dostępne 2.73TB...- tomeksup
- Temat
- raid raid 1 rozszerzenie pojemności ts-431
- Odpowiedzi: 14
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
T
Dyskusja notification center - ustawienia
Nie czaję tego programu. W tej chwili mam ustawione powiadomienia na messengera, maila, telefon. Wiadomości testowe przychodzą, zatem działa. Jednak kiedy tworzę regułę nie dostaję powiadomień. Kiedy ustawiam domyślne powiadomienia jest tak samo. Co robię nie tak ? Może jest jakiś tutorial...- tomeksup
- Temat
- dostać notification center notifications
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
T
Dyskusja Połaczenie z nas bez użycia cloudlinka oraz przekierowania
Pytania: 1. Jak połączyć się z nasem bez użycia cloudlinka ? 2. Jakie przekierowania usawić do nasa ? Mój Nas nie dogaduje się z zyxelem Zyxel VMG8324-B10A. Mam ustawiony pptp (vpn). Przekierowań na porty 80, 8080, 443 nie mogę zrobić bo router krzyczy że zarezerwowane dl ISP. Zatem muszę...- tomeksup
- Temat
- nas portu przekierowanie router tylko vpn zrobić
- Odpowiedzi: 23
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
T
Pomoc konfiguracja open vpn problem
Witajcie Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.5.0713 build 20180928 Model serwera: QNAP TS-431 Mam problem z ustawieniem qvpn. Ustawiam zgodnie z poradnikami z dostępnych stron qnapa. W linku zdjęcie aktualnej sytuacji z łączeniem. Zdjęcie - 04.06.2019 - tomeksup Mam ciągle łączenie i...- tomeksup
- Temat
- konfiguracja problem qvpn ts-431 vpn
- Odpowiedzi: 14
-
T
Dyskusja poprawna aktualizacja firmwarew
Witajcie Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.5.0713 build 20180928 Model serwera: QNAP TS-431 Mam pytanie odnośnie aktualizacji oprogramowania firmware. Qnap krzyczy żeby zaktualizował. Ja uparcie odrzucam aktualizację. Dlaczego ? Już mówię. Jakiś czas temu miałem akcję, że qnap...- tomeksup
- Temat
- aktualizacja color firmware ts-431
- Odpowiedzi: 2