-
Archiwum Problem po aktualizacji, serwer dns nie mozę rozwiązać hostów
Witam Jak w temacie, pojawia mi się dziwny komunikat podczas logowania do serwera Qnap o treści "system wykrył zę twój serwer nie może rozwiązać hostów..." Stało się to w zasadzie po aktualicaji firmware. Teraz nie mogę już w ogóle się zalogować na serwer via mój link tj domenę którą posiadałem...- Martin_80
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Wybudzanie komputera PC w lokalnej sieci wspólnej z serwerem QNAP via Qbelt vpn
Jak w temacie mam problem z wybudzeniem komputera pc z sieci lokalnej via Qbelt vpn. Będąc np na wakacjach odpalam sobie na laptopie qbel vpn, łączę się z moim serwerem qnap, widzę dzięki temu urządzenia lokalnie, ale niestety nie mogę wybudzić komputera stacjonarnego wysyłając magic packet. O...- Martin_80
- Temat
- qvpn vpn
- Odpowiedzi: 29
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Połączenie z lokalnymi urządzeniami w sieci LAN via sieć LTE @ QVPN/Qbelt
Cześć, Jak w temacie mam taki problem z serwerem VPN na QNAP. Chodzi o to że łączę się laptopem zdalnie z zagranicy na mój serwer Qnap w Polsce via Qbelt, i był czas że mogłem logować się jak w lokalnej sieci do urządzeń wpiętych lokalnie we wspólną sieć w której znajduje się mój serwer Qnap...- Martin_80
- Temat
- firewall qbelt qvpn vpn
- Odpowiedzi: 1
-
Dyskusja Podmiana dysku ssd na dysk HDD z grupy "raid single"
Jak w temacie, mam jeden dysk SSD w trybie group type single (static volume). Chciałbym podmienić ten dysk na HDD 8TB. Niestety wszystkie zatoki mam zapełnione, ale zastanawiam się czy jest w systemie QNAP opcja takiej procedury, gdzie np zwalnia się jedną zatokę tylko w ramach procesu podmiany...- Martin_80
- Temat
- enlarge hdd hdd replace raid raid single replace ssd
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Adaptery USB 2.5Gb z Aliexpress ( Realtek RTL8156BG)
Czy testował ktoś adaptery USB 2.5GB lan z aliexpress na serwerze QNAP? bazujące na chipsetach Realtek, np Realtek RTL8156BG?? Czy to będzie działać?- Martin_80
- Temat
- 2.5gb adapter usb kompatybilność lan
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Dyskusja dysk z formatem 512e (MG08ACA16TE) a kompatybilnosć z Qnap TS 453be
Witam Jak w temacie, czy dysk który ma format 512e, będzie działał na serwerze Qnap? Czy może powinienem unikać takich dysków? Zaznacze że interesuję się modelem Toshiba MG08ACA16TE Pozdrawiam- Martin_80
- Temat
- 512e format kompatybilność mg08aca16te
-
Dyskusja Limit pojemności shared folder, czy nowa partycja na dysku Qnap?
Witam Potrzebuję waszej pomocy: czy jest możliwe inicjowanie drugiej partycji na single volume disk? , albo jakiś share folder z ograniczeniem pojemności? Chodzi o to, że co jakiś czas mój laptop wykonuje backup systemu prosto na serwer Qnap. Windows robiąc te kopie, nadpisuje stare wersje...- Martin_80
- Temat
- file sharing limit udział sieciowy volume
- Odpowiedzi: 5
-
Archiwum [File Station] Failed to move ".............". Failed to access the file. Problemy z przeniesieniem danych.
Witam Jak w temacie, mam dziwny problem z przeniesieniem danych via file station. Otrzymuję dziwne powiadomienie typu [File Station] Failed to move ".............". Failed to access the file. Reset systemu nic nie pomaga. Spotkał się ktoś z takim problemem?- Martin_80
- Temat
- file station
-
Dyskusja Qsync: synchronizacja jednokierunkowa z telefonu na NAS (brak opcji pomijania plików o identycznej nazwie).
Witam Właśnie na nowo parowałem w Qsync android foldery (synchronizacja jednokierunkowa z telefonu na NAS) i zdziwiło mnie to, że soft nie daje opcji pomijania identycznych plików. Jedyne dostępne opcje to nadpisanie identycznych plików lub zmiana nazwy plików istniejących na Sewerze NAS. Nie...- Martin_80
- Temat
- android qsync synchronizacja
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Uniknięcie powielania błędów @Raid1, 5,6? czy może kopie danych via Qsync?
Jak w temacie, podobno przy raid 1 nie unikniemy powielania błędów tzn np scenariusz gdzie jeden plik zostaje uszkodzony przez jakiś wewnętrzny error dysku i takowy z automatu idzie na 2gi dysk @raid1. Niby radzi się robić co jakiś czas twarde kopie na osobnych nośnikach. Czy zatem np qsync...- Martin_80
- Temat
- danych kopie pliku qsync raid uszkodzony
-
Pomoc Nie mogę bezpiecznie usunąć Pool-i Raid 1 w storage pool management
Witam Jak w temacie, mam zamiar bezpiecznie odpiąć raid 1 pool składający się z 2 dysków w ostatnich zatokach serwera (nie zawiera systemu). Chcę zwyczajnie na nowo postawić serwer, bez usuwania zawartości ostatnich 2 dysków skonfigurowanych w raid1. Czytałem, że trzeba użyć opcji "secure...- Martin_80
- Temat
- raid raid 1 storage storage pool
-
Pomoc Logowanie uprawnionych użytkowników Qnap via www myqnapcloud/ sms-email weryfikacja
Witam Mam takie problem z logowaniem się członków rodziny do serwera NAS via www myqnapcloud Za każdym razem gdy ktoś chce się zalogować do serwera następuje weryfikacja sms/email jednego administratora. Jest to bardzo irytujące gdy za każdym razem dzwoni ktoś do mnie i pyta o kod. W jaki sposób...- Martin_80
- Temat
- myqnapcloud myqnapcloud.com
- Odpowiedzi: 2
-
Archiwum Photostation czasami jest offline: Problem
Witam, Mam problem ostatnio z Photostation który działa sobie kiedy chce. Pojawia się czasami komunikat jak na zdjęciu. Miał ktoś podobne problemy ?- Martin_80
- Temat
- 453be photostation
-
Dyskusja Dysk SSD via USB 3.1 GEN1 widoczny w trybie USB2.0 @QNAP 453Be
Mam dziwny problem z portem USB 3.0 serwera Qnap 453Be (port USB umieszczony na przednim panelu). Podłączony dysk SSD via przejściówka unitek 3.1 GEN1 (Y-1096) jest widoczny jako urządzenie USB 2.0. Zdjęcie w załączniku.- Martin_80
- Temat
- 453be adapter ssd urządzenie
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja Problem z udostępnianiem linków via email @ gmail
Witam, Jak w temacie mam dziwny problem z udostępnianiem linków via email (linki generowane przez QNAP). dostaję powiadomienia jak w załączniku. Problem pojawia się przy generowaniu linków z photostation, lub na poziomie testowania wprowadzonego adresu mail. Z góry dziękuję za wskazówki- Martin_80
- Temat
- gmail konto problem udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Plex nagle przestaje odtwarzać muzykę z biblioteki (playback error - please check that the file exists....)
Jak w temacie, plex z serwera Qnap 453Be nagle przestał odtwarzać moją bibliotekę muzyki. Sprawdziłem foldery oraz konfigurację dostępu i wszystko jest poprawne. Dzięki z góry za wskazówki- Martin_80
- Temat
- media plex plexa server wersje
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Archiwum Qfinder - mapowanie dysków/ problemy@win10
Witam, Jak w tytule mam dziwny problem pod systemem windows 10 z aplikacją Qfinder oraz mapowaniem dysków. Na laptopie jakoś wszystko działa, ale na drugim komputerze desktop po aktualizacjach win10 nagle przestało działać mapowanie. Będę wdzięczny za jakieś wskazówki odnośnie ustawień systemu...- Martin_80
- Temat
- qfinder
-
Dyskusja Przywracanie zapisanych ustawień / Restore System Settings
Witam Jak w temacie mam problem z przywróceniem ustawień z pliku backup. Postanowiłem zainicjować na nowo serwer resetując urządzenie. Zamontowałem w pierwszych zatokach 2 dyski ssd, zainstalowałem na nowo system, utworzyłem thin volume / RAID1 SSD. Po załadowaniu pliku bin dostaję powiadomienie...- Martin_80
- Temat
- backup przywracanie settings ssd system
- Odpowiedzi: 3
-
Dyskusja Qsync + VPN Cisco Anyconnect = Problem
Witam, Jak w temacie problem dotyczy brak połączenia z serwerem NAS aplikacji Qsync w wersji pod system windows. Problem pojawia się tylko w przypadku połączenia internetowego używając serwera VPN via Cisco Anyconnect. Będę wdzięczny za wasze podpowiedzi. Qsync 5.0.0.1409 Wersja oprogramowania...- Martin_80
- Temat
- problem qsync ts-453be vpn
-
Dyskusja instalacja systemu na nowym dysku ssd+ zachowanie danych z poprzedniego systemowego HDDka
Witam, Posiadam serwer Qnap 453be który zainicjowałem używając jeden dysk 4TB HDD w pierwszej zatoce. Mam zamiar użyć stare dwa dyski ssd 250GB jako systemowe. Rozumiem że należy wyjąć dysk HDD 4TB z zatoki nr 1 oraz wsadzić 2xssd 256gb w pierwsze dwie zatoki po czym instalujemy na nowo system...- Martin_80
- Temat
- backup hdd instalacja migracja ssd
- Odpowiedzi: 5