-
Dyskusja GUI z jednej wybranej sieci
Mam qnapa z 4 kartami sieciowymi, dwie karty są w sieci A jedna karta w sieci B i jedna karta w sieci C Czy jest możliwe by dostęp do gui był tylko z sieci np. C? Czy można ustawić by dla wybranego woluminu można się "dostać" tylko z wybranej sieci.- lukspy1984
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja ENTRA Microsoft
Cześć Posiadam Qnap na którym komputery z kontami lokalnymi posiadają dostęp do swoich folderów. Ostatnio skusiła mnie ENTRA Active directory. I tutaj zderzam się z problemem, że komputery które są zalogowane przez ENTRA nie mogą się zalogować do NAS komputer woła o to by nas też był...- lukspy1984
- Temat
- active directory entra microsoft udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Przy piwie Qnap TS-453U + Wine Proton
Witam Myślę nad instalacją Wine Proton 32bit którą znalazłem na forum w Aplikacjach Dodatkowych Czy ktoś używał tej aplikacji i do aplikacji która musiała pracować 24h/7dni i czy ta aplikacja jest bezpieczna?? Czy Wine i butelka będzie uruchamiać się automatycznie podczas restartu Qnap...- lukspy1984
- Temat
- qnap ts-453u
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Pomoc Przenoszenie dysku do innego woluminu.
Witam Zrobiłem sobie wielki problem, a mianowicie chcą zwolnić miejsce w woluminie 1 chciałem przenieść folder do 2 woluminu wszedłem w właściwości folderu i jest tam wolumin w którym jest folder. Zmieniłem go i zatwierdziłem. Okazało się, że folder znikł, a przestrzeń się nie zwolniła. Na...- lukspy1984
- Temat
- innego pule i woluminy
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Qnap Ts-453U 8GB
Witam Posiadam Qnap TS-453U z 8GB RAM po testach wychodzi mi, że maksymalnie mogę przesyłać dane do Qnapa w okolicy 110MB/s nie ma znaczenia czy wysyłam z jednego komputera czy z dwóch komputerów maks to 110MB/s Moje pytania: -czy jest to maksimum z jaką może przyjąć i zapisywać ten Qnap...- lukspy1984
- Temat
- 8gb qnap ts-453u
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Wirtualny switch i Vlan-y
Dzień Dobry Qnap TS-453U z 4 portami LAN, 3 porty wykorzystuję i są nie do ruszenia. Na ostatnim porcie mam wirtualny switch i podłączona maszyna wirtualna. potrzebuję postawić jeszcze jedną wirtualną maszynę ale w innej podsieci z innym vlanem. Jest w ogóle taka możliwość?? Myślałem jeszcze o...- lukspy1984
- Temat
- color jeszcze switch ts-453u
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dzień Dobry
Dzień Dobry Jestem Łukasz zajmuję się sprzętem IT w instytucji kultury W pracy posiadamy Qnap-a Ts-453U którego próbuję wykorzystać do różnych zastosowań. Z Poważaniem Łukasz- lukspy1984
- Temat
- dzień dobry
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Witaj nieznajomy!