1. guffi

Przy piwie Zmiana qnap na lepszy model

Witam Czy opłaca się zmieniać z QNAP TS-251D 8G na QNAP TS-264-16G? do odtwarzania filmów 4k? czy nie ma sensu to tylko używać ten co mam do 4k przez plex?
  2. guffi

Sprzedam Qnap tr-002 obudowa rozszerzająca

Witam Mam do sprzedania obudowę rozszerzająca qnap tr-002 stan bardzo dobry tylko trzeba przedmuchać sprężonym powietrzem, 100% działająca w skład urządzenia wchodzi: -urządzenie -zasilacz -śrubki -opakowanie oryginalne -kabel usb-c do podłączenia do pc lub NAS qnap -kluczyki jak ktoś...
  3. guffi

Obudowa rozszerzającą

Poszukuje obudowę na 2xhdd 3.5 cali i nie musi mieć funkcje raid, żeby obsługiwała 2x8TB minimum i z aluminium była. Powinna działać z qnap ts-251D i była cicha obudowa a budżet max 400-500zł?
  4. guffi

Dyskusja Rtorrent pro logs

Witam Mam najnowszego rtorrent pro wgranego i chciałbym żeby ktoś sprawdził w logach czy wszystko ok Ostrzeżenie 2023-09-07 08:27:19 rtorrent 127.0.0.1 --- --- --- --- (warn) rtorrent: Update is available: 0.9.9-0010 (current 0.9.9-0011). Download update...
  5. guffi

Dyskusja Stan sprzętu SSD

Czy może ktoś mi wytłumaczyć ten błąd "SATA SSD 1-1”: Wyłączono NCQ. Błąd przekroczenia limitu czasu." mam postawiony system QTS w raid 1 ssd sata m.2 i nie wiem co to oznacza ten komunikat.
  6. guffi

Wentylator do obudowy qnap

Witam mam zamiar kupić zamiast tego QNAP FAN-7CM-T01 może jest lepszy wentylator do qnapa TS-251D czyli jakiś noctua czy innej firmy?
  7. guffi

Pomoc aktualizacja oprogramowania układowego qnap

Witam Mam pytanie takie. Po kolei instalować update do QTS 5.0.1 bo wyszedł qfix i nie wiem czy instalować czy przejść dalej do 5.0.1.2234 kompilacja 20221201 a nie wyszukuje nowych aktualizacji mój qnap ts-251D?
  8. guffi

Dyskusja Powiadomienia dźwiękowe w QNAP TR-002

Mam podłączony do qnapa zewnętrzną obudowę qnap tr-002 i takie pytanie mam, czy można ściszyć powiadomienia dźwiękowe w obudowie zewnętrznej tr-002?
  9. guffi

UPS do ts-251D

Witam Jaki UPS w cenie 300-350zł do ts-251D. Ma mieć mały gabaryt, podtrzymywać do wyłączenia całkowicie jak zaniknie prąd.
  10. guffi

Pomoc 100% CPU w rtorrent

Po pewnym czasie od włączenia mam użycie CPU 100% podczas bezczynności w rtorrent i nie wiem co jest.
  11. guffi

Pomoc Zmiana loginu w pyload

Mam zainstalowany w docker pyload do pobierania plików i nie wiem jak zmienić login admina w pyload, wiem że trochę głupie pytanie ale szukałem i nie mogę znaleźć jak. Tego użyłem kontenera Docker Hub.
  12. guffi

Pomoc Zamiennik jdownloader 2

Jak miałem zainstalowany jdownloader 2 ze sklepu lub docker to to samo się robiło czyli procek 96% obciążony i jaki zamiennik polecacie tylko do ściąganie z hostingów?
  13. guffi

Pomoc Warn w thelounge

Mam zainstalowany przez docker thelounge i w konsoli pokazuje mi "Authentication failed for user" co to może oznaczać?
  14. guffi

Pomoc konfiguracja nordvpn dla rtorrent

Witam Jak skonfigurować tylko rtorrenta żeby pobieranie było szyfrowane przez nordvpn w nasie?
  15. guffi

Dyskusja qnap nie widzi dysków ssd m.2

Dobry wieczór Wiem że wykombinowałem sobie tak ale może coś poradzicie. Zainicjowałem od nowa QTS i chce skonfigurować a nie mogę przejść dale bo pisze to: Brakujący twardy dysk Przed użyciem NAS zainstaluj i sformatuj przynajmniej jeden twardy dysk. Dysk może zostać wsunięty do pustej kieszeni...
  16. guffi

Przy piwie Termopady do dysków ssd

Jakiej grubości kupić termopady do dysku ssd m.2 które chce umieścić w karcie rozszerzeń QNAP QM2-2S-220A - Dual SSD M.2 i czy jak odkręce górną część w karcie rozszerzeń to muszę znów nowe termopady przykleić do dysku ssd co mam system zainstalowany?
  17. guffi

Pomoc Raid1 na system

Witam Chciałem zrobić raid1 na system dokładając jeden dysk ale mam już postawiony system na jednym dysku ssd i pytanie takie, jak nie stracić systemu, ustawień i zrobić raid1 bez utraty danych?
  18. guffi

Kawa i papierosy Samsung 860 evo 500GB m.2 sata

Witam Oþłaca się kupować dysk samsung 860 evo 500GB m.2 sata za 300zł bo chcę dołożyć jeden na system i zrobić raid1?
  19. guffi

Archiwum Synchronizacja plików

Co zamiast qsync do synchronizacji plików w Opensuse Tumbleweed, Android i Windows 11? Wersja oprogramowania Firmware: 5.0.0.1858 Build 20211119 Model serwera: QNAP TS-251D
  20. guffi

Dyskusja Czy warto dokupić drugi ssd na system

Witam Czy warto dokupić na system drugi ssd sata m.2 i połączyć je w raid 1 żeby jak padnie jeden dysk to przynajmniej systemu nie stracę?