-
Przy piwie Zmiana qnap na lepszy model
Witam Czy opłaca się zmieniać z QNAP TS-251D 8G na QNAP TS-264-16G? do odtwarzania filmów 4k? czy nie ma sensu to tylko używać ten co mam do 4k przez plex?- guffi
- Temat
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Sprzedam Qnap tr-002 obudowa rozszerzająca
Witam Mam do sprzedania obudowę rozszerzająca qnap tr-002 stan bardzo dobry tylko trzeba przedmuchać sprężonym powietrzem, 100% działająca w skład urządzenia wchodzi: -urządzenie -zasilacz -śrubki -opakowanie oryginalne -kabel usb-c do podłączenia do pc lub NAS qnap -kluczyki jak ktoś...- guffi
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Obudowa rozszerzającą
Poszukuje obudowę na 2xhdd 3.5 cali i nie musi mieć funkcje raid, żeby obsługiwała 2x8TB minimum i z aluminium była. Powinna działać z qnap ts-251D i była cicha obudowa a budżet max 400-500zł?- guffi
- Temat
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja Rtorrent pro logs
Witam Mam najnowszego rtorrent pro wgranego i chciałbym żeby ktoś sprawdził w logach czy wszystko ok Ostrzeżenie 2023-09-07 08:27:19 rtorrent 127.0.0.1 --- --- --- --- (warn) rtorrent: Update is available: 0.9.9-0010 (current 0.9.9-0011). Download update...- guffi
- Temat
- rtorrent
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Rtorrent 15
-
Dyskusja Stan sprzętu SSD
Czy może ktoś mi wytłumaczyć ten błąd "SATA SSD 1-1”: Wyłączono NCQ. Błąd przekroczenia limitu czasu." mam postawiony system QTS w raid 1 ssd sata m.2 i nie wiem co to oznacza ten komunikat.- guffi
- Temat
- ssd
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Wentylator do obudowy qnap
Witam mam zamiar kupić zamiast tego QNAP FAN-7CM-T01 może jest lepszy wentylator do qnapa TS-251D czyli jakiś noctua czy innej firmy?- guffi
- Temat
- Odpowiedzi: 2
-
Pomoc aktualizacja oprogramowania układowego qnap
Witam Mam pytanie takie. Po kolei instalować update do QTS 5.0.1 bo wyszedł qfix i nie wiem czy instalować czy przejść dalej do 5.0.1.2234 kompilacja 20221201 a nie wyszukuje nowych aktualizacji mój qnap ts-251D?- guffi
- Temat
- aktualizacja firmware ts-251d
- Odpowiedzi: 1
-
Dyskusja Powiadomienia dźwiękowe w QNAP TR-002
Mam podłączony do qnapa zewnętrzną obudowę qnap tr-002 i takie pytanie mam, czy można ściszyć powiadomienia dźwiękowe w obudowie zewnętrznej tr-002?- guffi
- Temat
- tr-002
-
UPS do ts-251D
Witam Jaki UPS w cenie 300-350zł do ts-251D. Ma mieć mały gabaryt, podtrzymywać do wyłączenia całkowicie jak zaniknie prąd.- guffi
- Temat
- Odpowiedzi: 3
-
Pomoc 100% CPU w rtorrent
Po pewnym czasie od włączenia mam użycie CPU 100% podczas bezczynności w rtorrent i nie wiem co jest.- guffi
- Temat
- może rtorrent
- Odpowiedzi: 13
-
Pomoc Zmiana loginu w pyload
Mam zainstalowany w docker pyload do pobierania plików i nie wiem jak zmienić login admina w pyload, wiem że trochę głupie pytanie ale szukałem i nie mogę znaleźć jak. Tego użyłem kontenera Docker Hub.- guffi
- Temat
- container station docker pyload
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Pomoc Zamiennik jdownloader 2
Jak miałem zainstalowany jdownloader 2 ze sklepu lub docker to to samo się robiło czyli procek 96% obciążony i jaki zamiennik polecacie tylko do ściąganie z hostingów?- guffi
- Temat
- docker download station pyload
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Pomoc Warn w thelounge
Mam zainstalowany przez docker thelounge i w konsoli pokazuje mi "Authentication failed for user" co to może oznaczać?- guffi
- Temat
- authentication configuration container station failed
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Pomoc konfiguracja nordvpn dla rtorrent
Witam Jak skonfigurować tylko rtorrenta żeby pobieranie było szyfrowane przez nordvpn w nasie?- guffi
- Temat
- qnapa rtorrent tylko
-
Dyskusja qnap nie widzi dysków ssd m.2
Dobry wieczór Wiem że wykombinowałem sobie tak ale może coś poradzicie. Zainicjowałem od nowa QTS i chce skonfigurować a nie mogę przejść dale bo pisze to: Brakujący twardy dysk Przed użyciem NAS zainstaluj i sformatuj przynajmniej jeden twardy dysk. Dysk może zostać wsunięty do pustej kieszeni...- guffi
- Temat
- dyski dysków może nvme ssd twardy
- Odpowiedzi: 11
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Przy piwie Termopady do dysków ssd
Jakiej grubości kupić termopady do dysku ssd m.2 które chce umieścić w karcie rozszerzeń QNAP QM2-2S-220A - Dual SSD M.2 i czy jak odkręce górną część w karcie rozszerzeń to muszę znów nowe termopady przykleić do dysku ssd co mam system zainstalowany?- guffi
- Temat
-
Pomoc Raid1 na system
Witam Chciałem zrobić raid1 na system dokładając jeden dysk ale mam już postawiony system na jednym dysku ssd i pytanie takie, jak nie stracić systemu, ustawień i zrobić raid1 bez utraty danych?- guffi
- Temat
- dysku level online raid raid1 system
- Odpowiedzi: 8
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Kawa i papierosy Samsung 860 evo 500GB m.2 sata
Witam Oþłaca się kupować dysk samsung 860 evo 500GB m.2 sata za 300zł bo chcę dołożyć jeden na system i zrobić raid1?- guffi
- Temat
- samsung
- Odpowiedzi: 2
-
Archiwum Synchronizacja plików
Co zamiast qsync do synchronizacji plików w Opensuse Tumbleweed, Android i Windows 11? Wersja oprogramowania Firmware: 5.0.0.1858 Build 20211119 Model serwera: QNAP TS-251D- guffi
- Temat
- color synchronizacja
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Czy warto dokupić drugi ssd na system
Witam Czy warto dokupić na system drugi ssd sata m.2 i połączyć je w raid 1 żeby jak padnie jeden dysk to przynajmniej systemu nie stracę?- guffi
- Temat
- ssd system
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Hydepark (Off-topic)