1. SebekW

Pomoc Wolumin zapchany 90%

Cześć Coś ten Qnap zaczął odwalać manianę, cały czas było dobrze, a tu nagle zapchał się w sumie nie zapychając bo danych tam leży ~650GB. Skoczyło jakieś dziadostwo przypisane, ale co przypisane bo nie kaman, może mnie ktoś nakierować bo nie mam pomysłu jak to naprawić. Robię backupy zdalnie...
  2. SebekW

Dyskusja QuFirewall IP z blokady na "forever" loguje się do Qulog Center

Hejka Coś jest zjebane z tym Qufirewall-em, napierdziela mi IP-kami w Qulog Center, ale tymi ip-kami co mam zablokowane na forever, nigdy tak nie bywało, mam teraz taki syf w Qulog Center że głowa boli. Coś ktoś wie co się odwala ? pozdro SW
  3. SebekW

Dyskusja Po aktualizacji SMB nie łączy z Qnap przez www i LAN

Cześć Po aktualizacji SMB, miałem problem z dostępem przez www i przez LAN i ja głupi zrobiłem przywracanie danych, wywaliło mi wszystkie foldery udostępnione, qsync nie działa, foldery niewidoczne ale widać że zasoby są z danymi. Jak to odzyskać. Obecnie mam problem z dostępem w ogóle do...
  4. SebekW

Dyskusja Słaby transfer w LAN przy kopiowaniu host to Qnap

Hej Mam drobne pytanko odnośnie wymiany danych między qnap-em a serverem czy tam hostami w Lan. Robię backup dysku D:\ tym zwykłym programikiem do backupu wbadmin i transfer jest strasznie kijowy. Mam u siebie 1Gb/s w Lan, czy ktoś by coś podszepnął :) Qnap to TS-431P Jakie ustawienia sprawdzić...
  5. SebekW

Pomoc Problem z władowaniem strony logowania

Dzień dobry, Mam od dzisiaj problem z władowaniem strony qnapa wew. sieci LAN. Z zew. leci dobrze, właśnie sprawdziłem na komórce działa, z domu też działa. Zła magia jakaś xD Wszystko sprawdziłem nie mam już pomysłów. Qsync w lanie nie łączy się po www, w domu się łączy bo sprawdziłem. w lanie...
  6. SebekW

Pomoc Prefix domeny przy logowaniu

Hejka Tak się budzę co jakiś czas xD. Jak się podepnie ldap to przy logowaniu na domenowego usera trzeba wpisywać ten badziweny prefix domenowy idzie się tego pozbyć? pozdro SW
  7. SebekW

Pomoc Udostępnianie - linki

Hejka Niewiem bo tego nie śledziłem ale albo po aktualizacji na wersję QTS 5.0.1.2194 albo po aktualizacji myqnapcloud które i tak wyłączyłem, wywaliło mi ponad 50 linków udostepniania które zawsze podglądałem sobie na koncie z uprawnieniami root-a. Zresztą jak ostatnio zmieniałem na swoją...
  8. SebekW

Dyskusja Złe wyświetlanie w QuFIrewall

Macie też tak ? xD Niby nic... :p
  9. SebekW

Pomoc Komercyjny SSL w Qnap-ie

Hejka Chciałem tylko zapytać w sumie potwierdzić czy mam to władowane w poprawny sposób. Główny certyfikat władowałem klawiszem Zastąp certyfikat i git, chwycił i działa, ale władowałem go też jako niestandardowy certyfikat główny czy to poprawnie zrobiłem xD ? Niby wszystko śmiga ale jakoś tak...
  10. SebekW

Pomoc Udostępnianie Qsync problem z hasłem

Hejka Gość któremu udostępniłem pliki wbija się na link ale hasło mu nie przechodzi, natomiast ja zdalnie z komputera w domu i z 2-uch komórek spokojnie się wbijam w te zasoby. Plik udostępniony jest z Qsync jednego z użytkowników sieci. Miał ktoś może podobny problem. Ten log został wymuszony...
  11. SebekW

Dyskusja Pobieranie całego folderu w zip

Hejka Klikam w "Pobierz wszystko" ściąga folder ale po rozmiarze widać że już coś jest zjebkane. W środku jest plik bez kompresji, to nazwa folderu udostępnianych plików. Pliki ze środka folderu spokojnie pojedynczo pobieram... Razem też idzie ściągnąć ale ofc trzeba je wszystkie zaznaczyć...
  12. SebekW

Dyskusja Qfile - problem z kopiowaniem plików z S22+ na Qnap-a

Hejka Problem mam z kopiowaniem plików na Qnap-a z telefonu. Pliki ładują się na Qnap-a ale tak wolno że masakra i potem wywala "Nie można połączyć się z serwerem..." Mam weryfikacje dwuetapową - zapytał, wpisałem, działa, łączy się bez problemu z serwerem. Dałem domyślne połączenie z naszym...
  13. SebekW

Dyskusja Transfer na Qnapie

Hejka Mam krótkie pytanko odnośnie transferu, chciałem gościowi udostępnić Autodesk DSP2021 w zipie 25GB ale ten transfer jest deczko słaby i będzie to targał wieki. Rozkminiał ktoś może ten temat w Qnap-ie czemu jest taki daremny UL mam dwa łącza 500/500 ale jedno jest bez przycinki i sięga...
  14. SebekW

Pomoc Netback Replicator >260 znaków SUX

Hej Zainstalowałem sobie ten program i okazuje się że w ogólnym rozrachunku jest do niczego. Wszystkie liczące się programy do robienia kopii zapasowych na dzieńdobry mają rozwiązaną sprawę z długimi ściezkami. Czy będą to naprawiali w tym oprogramowaniu czy zostawią tak fajny program takim...
  15. SebekW

Dyskusja Publiczny adres IP - nie można nawiązać połączenia

Hej Mam fest zgryzek :) Zmieniłem sieć na inną firmę i teraz mam zgryza jak chcę ustawić inny ten nowy publiczny adres IP to mi pisze że. Jak mu dam uzyskaj automatycznie to go wykrywa, zresztą też inne :/ z mojej puli np. z drugiego łącza których nie chce żeby mi wykrywał Od kiedy ustawiłem...
  16. SebekW

Dyskusja Brak komunikacji z Qnap-em

Hej Bawiłem się trunkated ports czy jakoś tak i zrobiłem sobie oba sloty rj49 jako jeden z czego jeden miał IP i bramę drugi nie, po wsadzeniu w drugi port kabla w Qnapie przestał odpowiadać, qsync jest na zielono ale serwer nie gada, jak to naprawić ? pozdro Ps. Jakby mi ktoś szybko mógł odp...
  17. SebekW

Dyskusja Własna domena

Hejka Własną subdomenę idzie sobie trzasnąć wybierając rekord A, nazwę i do niej przypisany zew. IP. + ssl. Na Fortinecie mam wszystko przekierowane z zew. na wew. IP Qnap-a Powiedzmy że wyłączę myqnapcloud, usunę certyfikat Let's Encrypt. Będzie Qnap później ze mną gadał ? Czy powstaną problemy...
  18. SebekW

Pomoc Let's encrypt certboot na snap-ie nexcloud - nie generuje certyfikatu

Hejka postawiłem se w końcu na wsl2 na Ubuntu 20.04 ale mam problem z let's encrypt Czy kto może doradzić co ten let's encrypt odwala ? xD Subdomenę mam postawioną na rekordzie A z IP-kiem zew. na Cyberfolks.pl pod domeną XXX.pl >> cloud.XXX.pl = IP zew. wbijam na końcu sudo...
  19. SebekW

Dyskusja Docker - Nextcloud, MariaDB, Proxy, SSL, Subdomena.

Dzień dobry Z Docker Desktop na Windows 10 na WSL 2 zetknąłem się kilka dni temu. Postawiłem sobie Nextclouda i bazę do niego MariaDB, lokalnie localhost:8080 albo 192.168.1.1XX:8080 wszystko funkcjonuje dobrze ten IP jest na serwerze wykluczony z puli i trzyma mu tak jakby "stały" IP. Mój...
  20. SebekW

Dyskusja L2TP/IPSec po połączeniu problem z dostępem do zasobów win 11

Dzień dobry Po instalacji Windows 11 mam problem dostać się na zasoby sieciowe 192.168.1.x i 192.168.1.xxx w sieci w robocie ten pierwszy to ReadyNAS ten drugi to QNAP. Wszystko się łączy i jest git ale jak chcę się dostać do danych zasobów to ma problem, wywala poświadczenie i powinien się...