-
C
Dyskusja Dodatkowe hasło do folderu
Witam, Czysto hipotetycznie, czy da się ustawić dodatkowe hasło do folderu? Przykład: Dostęp do danych przez SMB, zmapowane foldery jako dysk sieciowy w Windowsie. Czy jest możliwość by zastosować dodatkowe hasło do jednego z folderów? Wiem że można to rozwiązać użytkownikami i dostęp do...- cavek
- Temat
- udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
C
NAS do domu/HO
Stoję przed kupnem NASa do domu/Home Office - przeznaczenie to głównie biblioteka zdjęć - minimum 10 użytkowników robiących backup zdjęć, z zdalnym dostępem do nich przez www/aplikację/telefon lub na TV. W przyszłości na pewno będzie potrzeba na tym postawić HA. Ogólnie ma to być projekt...- cavek
- Temat
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
C
Przy piwie sieć WiFi mesh - co polecacie
Witam, Panowie, znajomy walczy z problemem z wi-fi w domku jednorodzinnym ( 2 piętra + garaż i ogród). Okablowania w budynku "0", aktualnie w domu w centralnym punkcie na parterze ROUTER D-LINKA z postawionym wi-fi. Na kablu ma podpięte tylko 4 rzeczy, NASa, TV i jeden komputer, ostatnio...- cavek
- Temat
- Odpowiedzi: 19
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
C
Dyskusja Wirtualizacja/docker pod Comarch Optima
Witam, Posiadam TS-453BT3 Aktualnie obsługuje około 10 stanowisk jako dysk sieciowy (zwykłe działanie na plikach, bez konwersji wideo itp.) oraz połączenie VPN (Qbelt) około 4-6 klientów i qfile jako odczyt zapis z terenu. Firma chce przejść na program księgowości Comarch Optima. Pytanie czy...- cavek
- Temat
- container station docker server serwer vpn windows
- Odpowiedzi: 15
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
C
Dyskusja QVPN - Qbelt Notorycznie rozłączanie po ok. 10 minutach na systemach MacOS
Witam, Mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić, a staję się na tyle uciążliwy bo coraz więcej użytkowników w firmie z systemem MacOS potrzebuje dostęp po VPN. Protokół Qbelt skonfigurowany i działa, komputery/laptopy macos łącza się z serwerem lecz czasem po 10 minutach czasem wcześniej...- cavek
- Temat
- działa macos problemu qvpn vpn windows
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)