1. Ricoland

Kupię Kupię wentylator/turbinę model BD129733LB

Jak w tytule. Może być nowa lub używana.
  2. Ricoland

Sprzedam szafę RACK wiszącą 19" 9U LANBERG 600x450

Jak w tytule: SZAFA RACK WISZĄCA 19" 9U 600X450 CZARNA LANBERG Stan bardzo dobry 200 zł. Do szafy mogę dodać patch panel 24 porty kat 6. jako gratis
  3. Ricoland

Sprzedam Sprzedam kartę sieciową IBM PRO/1000PT

Sprzedam kartę sieciową INTEL PRO/1000PT 2x10/100/1000 PCI-E 39Y6127 Na stronie Intela można pobrać sterowniki i program do agregacji portów. Cena 60zł.
  4. Ricoland

Przy piwie Mały ale problem techniczny

Włożyłem do QNAPa TVS-882 kartę sieciową QXG-10G2TB. Podłączyłem kabelki i wszystko zaczeło zap... aż miło. Problemem okazało się być wyjęcie kabelków z gniazd. Otóż śledź jest tak blisko górnej krawędzi wnęki że do naciśnięcia zabezpieczenia we wtyczce potrzebny jest płaski śróbokręt lub coś...
  5. Ricoland

Kupie 2 kart sieciowe QXG-10G1T.

Jak w tytule. Sprawdziłem we wszystkich sklepach i nigdzie nIe mają QXG-10G1T. Sporadycznie mają QXG-10G1TB ale QNAP oznaczył jako EOL.
  6. Ricoland

Przy piwie Dotyczy kart sieciwych

Co się dzieje z kartami sieciowymi firmy QNAP. Chodzi o karty QXG-10G1T QXG-10G1TB Raz na stronie była ta pierwsza, potem dwie a teraz znowu jest tylko ta pierwsza. Czy karta QXG-10G1TB została wycofana ze sprzedaży,
  7. Ricoland

Recenzja Zamienniki wkładek SFP+ do sprzętu firmy Qnap.

Mam pytanie związane z zastosowaniem zamienników wkładek SFP+/RJ45 w przełącznikach firmy QNAP. Czy ktokolwiek z forumowiczów stosuje zamienniki i jeśli można wiedzieć to jakich firm/modele. Będę wdzięczny.
  8. Ricoland

Dyskusja Poszukuję oprogramowania do QSW-M2116P

Poszukuję oprogramowania do QSW-M2116P-v1.0.6_S210713_26146. Program pobierany ze strony pobrań Qnapa przy próbie rozpakowania jest informacja że obraz pliku jest uszkodzony.
  9. Ricoland

Sprzedam Sprzedam

TP-link SG1016PE switch Smart 16x1GbE (8xPoE+) z uchwytami do szafy19" (w cenie). Stan fabryczny. Jeszcze jest w szafie, sprawny, używany prywatnie w domu do kamer. Cena 500 zł
  10. Ricoland

System na M.2

Mam nadzieję że pytanie zadaję w odpowiednim dziale. Mam QNAP TVS-882. Chciałbym w gniazdach M.2 zainstalować 2 dyski M.2 SATA w RAID 0. Czy na tych dyskach można zainstalować system czy tylko cache systemu.
  11. Ricoland

Sprzedam TS-453bB 8GB

Postanowiłem obniżyć cenę na wystawiony sprzęt. Nowa cena to 1900zł
  12. Ricoland

Sprzedam QNAP TS-453B 8GB

Jak w tytule. Qnap jest w stanie fabrycznym. Najmniejszych śladów użytkowania. Wyposażenie nie wyjęte z fabrycznych pakowań. Pilot, baterie, kable. Dostałem z serwisu nowy bo w poprzednim padły pamiątki. Cena około 2300zł.
  13. Ricoland

Powitanie

Witam wszystkich Clubowiczów. Przepraszam wszystkich jeśli coś źle zapiszę ale nie mam żadnego doświadczenia poruszaniu się po forum.