1. robertrobo

Pomoc Qsync Client nie uruchamia się na komputerze

Cześć, Nagle Qsync Client przestał uruchamiać się na komputerze z Windows 11. Na sekundę czasem pojawi się "szara ikonka" aplikacji na pasku zadań i znika, jakby coś blokowało/wyłączało aplikację. Próbowałem już: Odinstalować, zainstalować ponownie Uruchomić jako administrator Uruchomić przy...
  2. robertrobo

Dyskusja Qsync - przestał działać poza siecią domową.

Cześć. Co może być powodem, że Qsync przestał działać poza siecią domową? Nie przypominam sobie, żebym cokolwiek zmieniał w ustawieniach. Komputer po kablu w domu i telefon będąc na domowym Wi-Fi łączy się bez problemu. Poza domem Qsync przestaje działać.
  3. robertrobo

Dyskusja Sprawdzanie systemu plików w Pamięć masowa i migawki - Nie powiodło się.

Cześć, Co może być przyczyną, że nie mogę sprawdzić systemu plików w pamięć masowa i migawki? Zaczyna i nie kończy. Jak rozwiązać ten problem? W załączeniu screen z komunikatu.
  4. robertrobo

Dyskusja Kodi (HD Station) przestał działać - nieprawidłowy podpis cyfrowy

Cześć, Czy Kodi przestał ogólnie działać na Qnapach w HD Station, czy tylko u mnie jest problem. Nie można zainstalować żadnej wersji. Jest komunikat: "Podpis cyfrowy stracił ważność".
  5. robertrobo

Archiwum Kopia migawkowa - wykluczenie folderów

Cześć, Czy da się wykluczyć tworzenie kopii migawkowych z określonych folderów?
  6. robertrobo

Pomoc Pilot nie chce się sparować z Qnap251

Witam, Po aktualizacji systemu do wersji 5 pilot przestał działać. Przy próbie sparowania, pasek pokazujący postęp zatrzymuje się w 9/10 drogi. Czy ktoś ma podobny problem? Wersja oprogramowania Firmware: 5 Model serwera: QNAP 251D
  7. robertrobo

Dyskusja Nie wykrywa dysku zewnętrznego SSD - Qnap 251D

Witam, Czy ktoś wie, jaki może być powód nie wykrywania dysku zewnętrznego SSD, dokładnie tego modelu: wd-my-passport-1tb przez Qnap 251D? Sprawdzałem port z przodu, z tyłu i jeszcze to samo po sformatowaniu na PC jako NTFS. Wersja oprogramowania Firmware: 5 Model serwera: QNAP 251D
  8. robertrobo

Pomoc Weryfikacja dwuetapowa

Cześć, Pytanie teoretyczne. Czy przy weryfikacji dwuetapowej, w przypadku np. utraty/uszkodzenia telefonu, dostanę się do NASa? Znając swoje szczęście, boję się włączyć tę opcję :) Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.4.1715 Model serwera: QNAP 251D
  9. robertrobo

Dyskusja UPS do Qnap 251D (parametry)

Cześć, Próbuję wybrać UPS do swojego NASa TS-251D, ale tego jest tak dużo, że trudno się zdecydować, bo nawet nie wiem czy te UPSy naprawdę różnią się czymś znaczącym między sobą, czy to tylko bełkot marketingowy, żeby konsument miał w czym wybierać. To na czym mi zależy przede wszystkim to...
  10. robertrobo

Dyskusja Qsync - nie łączy się - status rozłączony

Wiem, że pytanie jest zbyt ogólne, ale co może być powodem, że na jednym z komputerów zewnętrznych Qsync przestał się łączyć z domowym NASem? Próbuje się łączyć i pokazuje potem status rozłączony. Wcześniej działało bez zarzutu. Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.3.1670 Model serwera: QNAP 251d
  11. robertrobo

Dyskusja QuFirewall - powtarzające się zdarzenie "the denied

Witam, Zainstalowałem QuFirewall i mam na okrągło powiadomenia: ".... the denied amount reach the set threshold..." Źródło IP: 127.0.0.1 Mam się martwić? Jak nie, to jak wyłączyć ten dany komunikat? Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2.1630 Model serwera: QNAP TS-251D
  12. robertrobo

Archiwum Qsync Pro android - ograniczony przydział na dysku

Witam, Czy Qsync na adroidzie ma ograniczony przydział z automatu, czy da się go zwiększyć? Szukam i nie mogę znaleźć opcji. Mój android box ma 50 GB wolnej przestrzeni, a Qsync pokazuje, że mam tylko 8 GB przydziału. To wina Qsync czy boxa? Załączam zrzut z Internetu. Chodzi mi o pozycję 9 -...
  13. robertrobo

Pomoc Android TV synchronizacja plików

Cześć, Kupiłem Android TV box MECOOL KM6 Deluxe . Myślałem (nie doczytałem), że to będzie normalny Android z możliwością zainstalowania Qsync, a tu nic z tego. "Telewizyjny android" jest okrojony. Czy zna ktoś apkę lub program, który będzie mi pobierał zawartość jednego katalogu z NAS do tego...
  14. robertrobo

Dyskusja Kodi - dostęp z konta innego niż administrator

Nie mogę się dostać przy pomocy Kodi do katalogu "filmy" z innego konta niż administrator. Czy to normalne, czy coś trzeba jeszcze przestawić w Qnap? Ustawienia katalogu i grupy: Stworzony Profil "urzadzeniadom" i grupę do której należy "urzadzenia". Uprawnienia dla użytkownika do katalogu...
  15. robertrobo

Dyskusja Monitor zasobów - dłuższy okres

Witam, Czy jest opcja sprawdzenia w Monitorze Zasobów dłuższego okresu wykorzystania RAM, Procesora i przede wszystkim transferu do i z Qunap? Ewentualnie polecicie inne narzędzie do tego typu monitoringu? Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2.1594 Model serwera: QNAP TS-251D
  16. robertrobo

Archiwum Kodi na TV - ścieżka dostępu do NAS

Witam, Jaką ścieżkę dostępu do NAS (katalog z filmami) dodać w Kodi zainstalowanym na TV? Próbowałem już na kilka sposobów ale nic nie działa. Zwykły odtwarzacz z TV i Emby (już nieaktywne) znajduje od razu DLNA w otoczeniu sieciowym i mogę swobodnie poruszać się po katalogach. W Kodi próbuję...
  17. robertrobo

Pomoc Download Station 5 - pobieranie przy wylogowaniu

Witam, Czy jest możliwość ustawiania działania Download Station 5 po wylogowaniu z NAS? Dopiero co testuję możliwość ściągania torrentów i widzę, że po wylogowaniu przestaje działać (program jest zamknięty). Ewentualnie może zaproponujecie jakieś inne darmowe narzędzie do ściągania torrentów...
  18. robertrobo

Dyskusja Emby - nie uruchamia się i nie znajduje lokalizacji

Witam, Mam taki problem, po świeżej instalacji Embe na Qnap i na telewizorze: Chciałem wejść w ustawienia i zmienić ścieżkę do filmów, bo chyba źle wpisałem i mi nie znajduje filmów. Wchodzę z komputera stacjonarnego na Qnap, uruchamiam Emby Serwer, po czym uruchamia się zakładka w...
  19. robertrobo

Witam wszystkich :)

Świeży użytkownik wita wszystkich :)