Rozwiązany Weryfikacja dwuetapowa

Discussion in 'Narzędzia użytkowe' started by robertrobo, Jul 8, 2021.

Loading...
  1. robertrobo
    Offline

    robertrobo Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Dec 27, 2020
    Messages:
    51
    Local Time:
    11:40 AM
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x51 10 Mbps
    Cześć,

    Pytanie teoretyczne. Czy przy weryfikacji dwuetapowej, w przypadku np. utraty/uszkodzenia telefonu, dostanę się do NASa?
    Znając swoje szczęście, boję się włączyć tę opcję :)

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.4.1715
    Model serwera: QNAP 251D
     
  2. Ice
    Offline

    Ice Ubi Advisor Q's Architect

    Joined:
    Jan 16, 2018
    Messages:
    735
    Local Time:
    11:40 AM
    Ratings:
    +208 / 6 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TVS-x72n
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x72n 1 GbE
    Tak.
     
    • Ciastko Ciastko x 1
  3. robertrobo
    Offline

    robertrobo Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Dec 27, 2020
    Messages:
    51
    Local Time:
    11:40 AM
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x51 10 Mbps
    Konkretna odpowiedź na konkretne pytanie :)
    Nie używałem do tej pory google authenticator.
    Teraz doczytałem....rozumiem, że przez zapisany klucz gdzieś w innym miejscu?
     
  4. pigers
    Online

    pigers "Debbie" - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,924
    Local Time:
    11:40 AM
    Ratings:
    +1,881 / 42 / -24
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    tak - wciskasz guzik reset na 3 sek ... jakby to nie było w FAQ producenta opisane.
     
  5. Kamil84
    Offline

    Kamil84 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Nov 28, 2012
    Messages:
    39
    Local Time:
    11:40 AM
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53D 1 GbE
    A po co reset ?
    Pod polem na kod jest opcja "zweryfikuj w inny sposób". Ja mam np. jakiś kolor, nie pamiętam co można było więcej tam dodać.
    Ale tak drastycznie nie trzeba. Także nie ma problemu bez appki z kodami.
     
  6. pigers
    Online

    pigers "Debbie" - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,924
    Local Time:
    11:40 AM
    Ratings:
    +1,881 / 42 / -24
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    uprzejmie informuje że taka informacja jest dostępna na stronie producenta Disabling 2-step Verification

    jeśli tego nie rozumiesz - to Twój problem

    koniec sprawy.