-
A
Dyskusja Nieudany przesył zdarzeń z kamery Reolink po protokole ftp
Dzień dobry, Uprzejmie zwracam się o pomoc społeczności, bo już odchodzę od zmysłów. Zakupiłem sobie kamerę Reolink Duo 2 WiFi, celem założenia monitoringu w domku letniskowym. W ramach przeprowadzenia testów, skonfigurowałem kamerę, aby przesyłała zdarzenia po protkole ftp na ówczesny serwer...- Adaware
- Temat
- ftp
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
A
Dyskusja TS-h973AX - prędkość kopiowania mediów plikowych
Dzień dobry, Przepraszam z góry za laickie pytania, ale nie potrafiłem sam znaleźć na nie odpowiedzi. Wraz ze zmianą serwera NAS oczekiwałem trochę większych przepustowości w zakresie wymiany danych pomiędzy NAS - laptop. Na chwilę obecną maksymalnie co mogę wyciągnąć to nieco ponad 100MB/s w...- Adaware
- Temat
- networking
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
A
Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru (TS-932PX-4G vs TS-h973AX)
Dzień dobry, rozglądam się za nowym serwerem NAS, bo stary już ledwo zipie. Zastanawiam się pomiędzy TS-932PX-4G, a TS-h973AX. Czy ktoś ma wiedzę, czy dużo stracę pod względem kultury pracy, szybkości odczytu/zapisu danych wybierając tą tańszą opcję? Brałem pod uwagę, możliwość dokupienia w...- Adaware
- Temat
- ts-932px-4g ts-h973ax
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
A
Planowanie zakupu QNAP TS-473-8GB
Dzień dobry, Planuję zakup QNAP TS-473-8GB i prosiłbym o doradztwo ws doboru akcesoriów do niego. Czytałem opinie, że dobrze jest dokupić dysk SSD na system i kości pamięci RAM 2x8GB. Jestem kompletnie w temacie zielony, czy faktycznie jest sens dokupywać te dodatki, QNAP ma spełniać dwie...- Adaware
- Temat
- dyski qnap system
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)