1. S

Dyskusja Upgrade Qnap 653D o dyski ssd m2

Witam wszystkich. Planuje zaktualizować swoje Qnapa 653D o dysk/dyski ssd m2 na ktorych byłby system. Z tego powodu parę pytań: Czy mogę zastosować obojętnie jaka kartę pcie z m2, czy muszę stosować 8 razy droższe karty qnap ? Czy da się jakoś bezboleśnie przerzucić system na nowe dyski m2 Czy...
  2. S

Dyskusja Prędkość migracji z RAID 5 do RAID 6

Witam. Postanowiłem zwiększyć ilość dysków w swoim 653D. Początkowo miałem dwa dyski WD red+ 4tb w RAID 1, dokładam dwa kolejne dyski WD red+ 4 tb. Uruchamiam najpierw migrację z RAID 1 do RAID 5 dodając do macierzy jeden dysk. Prędkość migracji oscyluje w około 30 MB/s, migracja zrobiona w...
  3. S

Dyskusja Problem z backupem na zdalny NAS QNAP przez RTRR

Witam wszystkich. Mam problem ze skonfigurowaniem backupu na mój NAS Qnap znajdujący się w innym miejscu i sieci (zdalny serwer NAS). Przy próbie połączenia wyświetla się komunikat "Nie udało się połączyć z serwerem RTRR. Chcesz włączyć serwer RTRR na zdalnym NAS ?" przy takiej próbie włączenia...
  4. S

Dyskusja Jeden QNAP połączony do dwóch oddzielnych sieci LAN - problem

Dzień dobry Wszystkim ! Chcemy połączyć dwie oddzielne sieci LAN do jednego serwera QNAP 653D. QNAP ma dwie karty sieciowe więc myśleliśmy, że pójdzie to gładko... jedna sieć do jednej karty, druga do drugiej. Przy konfiguracji wychodzi nam problem, QNAP nie jest widziany w jednej z sieci...