1. Gravis

Dyskusja Błedy S.M.A.R.T na jednym z dysków

Hej, Pierwszy dysk zgłosił dwa problemy: W obu występuje wartość 8. Mój nas to TS-453D w środku dwa Iron Wolfy jeszcze na gwarancji. Jak rozumiem najlepiej od razu wyjąc ten dysk i odesłać na gwarancję w takim przypadku a następnie podmienić i odbudować RAIDa 1?
  2. Gravis

Sprzedam Nowa kość 4GB z TS-453D

Hej, Sprzedam nową nieużywaną kość 4GB wyjętą z TS-453D Cena 170zł
  3. Gravis

Dyskusja Jak to wszystko najlepiej ustawić?

Hej! Aktualny setup: TS-453D z 2x16GB pamięci RAM oraz 2x Seagate 4TB ST4000VN008 w RAID1 . Wszystko stoi dockery itd i działa fajnie, ale dokupiłem trochę sprzętu, który chcę dołożyć. Chciałem zapytać jak powinienem to zrobić w miare możliwe bezboleśnie i które dyski SSD użyć do czego oraz...
  4. Gravis

Dyskusja Kontener speedtest nie chce wystartować

Kontener zainstalowany według podpiętej instrukcji od SiewcaRyżua. Po aktualizacji portainera (raczej nie powinno mieć związku) nie mogę wystartować speedtesta. Failure driver failed programming external connectivity on endpoint speedtest...
  5. Gravis

Pomoc Luci i dostęp OpenVPN

Hej, Mam postawiony OpenVPN na routerze. Adresacja klienta standardowo 10.8.x.x Po włączeniu QuFirewall Basic z blokadą na kraj oraz lokalnie dodałem regułę Virtual Switch 4 IPv4 Any Any 10.8.0.0/32 Allow bliźniaczą do tej która tam już jest: Virtual Switch 4 IPv4 Any Any 192.168.1.0/24 Allow I...
  6. Gravis

Dyskusja Starsza wersja qbittorrent

Skorzystałem z instrukcji i zainstalowałem kontener według: docker volume create qbit docker create \ --name=qbittorrent \ -e PUID=0 \ -e PGID=0 \ -e TZ=Europe/Warsaw \ -e WEBUI_PORT=9092 \ -p 6881:6881 \ -p 6881:6881/udp \ -p 9092:9092 \ -v qbit:/config \ -v...
  7. Gravis

Jaki UPS dla TS-453D?

Hej, Zastanawiam się nad wspieranym UPS dla TS-453D W oko wpadł mi model: CyberPower UT850EG-FR UT850EG-FR - Systemy zasilania rezerwowego UPS | CyberPower Czy można w takim NAS wyłączyć diody? Mam wrażenie, że będą razić w nocy.. I kolejne pytanie jaki inny UPS do 500zł polecicie?
  8. Gravis

Nowy Qnapowiec ;)

Hej wszystkim! Do tej pory korzystałem z przeróżnych urządzeń, ale nadszedł ten dzień i stałem się posiadaczem Qnapa TS-453D Udało mi się przenieść kopię HomeAssistanta do VM oraz skonfigurować Plex. Następny będzie transmission ;> Zastanawiam się do czego jeszcze możnaby wykorzystać naszą...