-
Dyskusja ZFS czy EXT4 dla TS-h1288X w zastosowaniach domowych do storage i torrentow
Hey! ZFS czy EXT4 dla TS-h1288X w zastosowaniach domowych do storage i torrentow 👋- Speed55
- Temat
- chcesz danych jeśli rozważ wybierz
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Zadaj szybkie pytanie do AI
-
Dyskusja Jaki typ woluminu wybrać dla serwera TS-251?
Hey! Jaki typ woluminu wybrać dla serwera TS-251? 👋- Speed55
- Temat
- poolu statyczny thick ts-251 wolumin woluminu
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Karta WiFi 7 do TVS-h1288x
Witam Czy testował już ktoś karty Wifi 7 w urządzeniach Qnap - NAS ? Chciał bym połączyć mojego TVS-h1288X do sieci poprzez szybkie WiFi 7 bo na chwilę obecną nie ma jak puścić kabla i nie wiem czy to zadziała. Najbardziej interesowały by mnie karty: Asus: PCE-BE92BT, PCE-BE6500. ROG USB-BE92...- Speed55
- Temat
- asus nas tp-link tvs-h1288x wifi 7
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Przy piwie Jaki VPN wybrac na 2023r ?
Witam Jaki VPN wybrac na 2023r. ? Używałem przez 5 lat NordVPN i nie wiem czy przedłużać ofertę czy może coś innego wybrać? Słyszę dużo o Serfshark (przynajmniej się dużo oglaszają) ale nie wiem czy warto zaufać tej firmie... Jakieś propozycje? Ofertę chcę na lata minimum 2 bo z tego co widzę...- Speed55
- Temat
- vpn
- Odpowiedzi: 10
-
RTX A2000 plus TVS-h1288X
Mam pytanie czy zadziała karta dokładnie to PNY RTX A2000 z nasem TVS-h1288X? Czy jest sens wsadzać tak mocna grafikę do Nas'a? Mam do wyboru Msi 1050ti 4GB LowProfile lub PNY RTX A2000 6GB Wydajnościowo PNY od 2-4x szybsza od MSI. Prądowo zużywa 5W mniej prądu. Wysłane z mojego SM-G988B przy...- Speed55
- Temat
-
Dyskusja TVS-h1288X Jak to uruchomic?
TVS-h1288X 2x Kingston KC3000 2TB 4x Crucial MX500 2TB 4x Seagate IronWolf 6TB Jak to zainicjalizowac i skonfigurowac aby dzialalo jak najszybciej? Czy da sie postawic system na np. KC3000 w Raid 0 czy tylko na wbudowanym dysku Adaty? - czy to wogole dobry pomysl? Po co wogole ten dysk Adata...- Speed55
- Temat
- cache raid rejestrator system tylko
- Odpowiedzi: 14
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Przy piwie Ktory wybrac? TVS-872N vs TVS-872XT vs TVS-h1288X
Witam Pomozecie wybrac Qnapa? Moj TS-453A (N3160, 8GB Ram, 4x6TB) nie daje rady (obciazenie procka 90% a chcialbym dozucic jeszcze monitoring na 4 kamery 4k ewentualnie 2k) wiec chcial bym cos mocniejszego na dlugie lata. Moje typy: TVS-872N TVS-872XT TVS-h1288X 1. Ktory waszym zdaniem bedzie...- Speed55
- Temat
- intel jeszcze
- Odpowiedzi: 46
-
Witam
Witam Nazywam sie Piotr. Od niedawna jestem posiadaczem QNAPa TS-453A z drugiej reki. Nie wiedzialem w sumie co to jest NAS i czy mi jest to potrzebne. :) Od zakupu w przeciągu paru dni podwoiłem pamiec RAM z 4GB do 8GB bo myslalem ze to jest przyczyna powolnych transferow gdzie przy...- Speed55
- Temat
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Dyskusja TS-453A Bardzo wolne transfery
Witam Mam pytanie odnośnie mojego NASa: TS-453A Jakie powinny być transfery z Kompa do Nasa i w druga stronę? Przyznam się ze troszeczkę jestem tym rozczarowany bo osiągam transfer zapis na NASie 17-18 MB/s a odczyt z NASa 15-16MB/s Nas Obsadzony 4x 6TB Seagate Iron Wolf Założony RAID 5...- Speed55
- Temat
- transfer ts-453a wolny
- Odpowiedzi: 43
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD