1. spiderpc

Dyskusja FTP Problem

Mam dziwny problem z FTP. Otóż po lokalnym LANie wchodzę do FTP np. Eksploratorem Win albo Total Commanderem bez żadnego problemu, natomiast logując się z WAN-u (Net w pracy lub własny hotspot) dostaje komunikat Login Incorrect i faktycznie w logach pokazuje mi błąd logowania. Dane logowania są...
  2. spiderpc

Dyskusja Problem z Hasłem Administratora

Czytając Tytuł można pomyśleć że "o kolejny który zmienił hasło i nie może dostać się do własnego admina" Ale mój problem jest całkowicie odwrotny i nie wiem czym jest spowodowany. Na potrzeby opisania mojego problemu wymyślmy hasło administratora: "n00bek2025" I moim oczekiwaniem jest że...
  3. spiderpc

Dyskusja QNAP TS-251 + TR-002

Dzień dobry, proszę o pomoc doświadczonych userów. Mam QNAP TS-251 i jeśli chodzi o niego to jest wszystko OK. Dokupiłem do niego obudowę rozszerzającą. TR-002 W Moim QNAPie zarządzało aktualizacji, przeszła ona do 100% i na koniec otrzymałem informacje o tym bym zrobił reset obudowy. Po...
  4. spiderpc

Dyskusja QNAp TS-251 - Problem z SAMBĄ

Witajcie, potrzebuje pomocy. aktualizowałem QNAP TS-251 miał soft z 2017. Zrobiłem do najnowszego 5.0.0.2055. Po aktualizacji przestała chyba działać Samba bo do zawartości serwera nie ma już dostępu. Można wchodzić wyłącznie przez FTP. W konfiguracji nic nie było zmieniane. Na tą chwilę...