1. abgar

Sprzedam Qnap TS-251D 10GB Ram + pilot

Link do aukcji allegro https://allegro.pl/oferta/serwer-plikow-qnap-ts-251d-10gb-ram-bcm-18816094305 Na forum taniej ale ostrzegam, że na waciki nie zbieram
  2. abgar

Pomoc Dostępność aplikacji w myqnap.org a poprzez App Center

Sprawa wygląda następująco. W App Center mam oczywiście dodane repo myqnap.org. Szukałem Transmission 4 "czystego" bez żadnych dodatków. Wszystko co mi wyszukiwało to albo z Apache albo z czymś tam jeszcze. Niechcący wlazłem na stronę myqnap.org i tam znalazłem TransmissionBT 4 – MyQNAP...
  3. abgar

Przy piwie Qts 5 czy Hero 6 na TS-264 ?

Zapytam bardziej doświadczonych. Ts-251 D idzie na emeryturę. Zaraz wjedzie TS-264-8G. Light user: 2 komputery w lanie, torrenty, ftp/webdav z zewnątrz dla znajomych, kodi. Do zabawy w wirtualki mam osobną maszynę którą zasadziłem przy naszym routerze BGP Będzie M.2 521GB i HDD WD red 4TB Co...
  4. abgar

Dyskusja Jaki najtańszy UPS do TS-251D ?

Wiem że jest topic ale stary i zamknięty. Szukam najtańszego i możliwie małego UPSa. Nie zależy mi na czasie pracy tylko by w przypadku zaniku prądu Qnap w kontrolowany sposób sie wyłaczył. Testowałem VOLT Micro UPS 650VA 360W. Niby działa ale ma jakies problemy z komunikacją po USB. Zrywa...
  5. abgar

Dyskusja Kontrolowane wyłączenie Qnapa po zaniku zasilania

Mój Qnap jest zasilany z zasilacza buforowego 12V. Ogólnie działa to sprytnie przez kilka godzin. Jest jednak taki problem, że zasilania spada powoli aż wreszcie jest moment gdy dyski stają , elektronika jeszcze chodzi i robi sie kaszana. Plan jest zatem taki żeby po zaniku zasilania głównego...
  6. abgar

Dyskusja HYBRIDMOUNT znikające chmury

Dzień dobry Mam w Hybridmount zamontowane jako chmury: GDrive, Box, Dropbox , 2 x Onedrive. Przez długi czas działało to bez problemu: chmury widoczne w Filestation. Jakiś czas temu zorientowałem się, że coś jest żle. Chmury niby zamontowane w Hybrid ale z Filestation znikają według niewiadomego...
  7. abgar

Dzieńdoberek

Po 5 latach używania Openmediavault skończyła mi się cierpliwość. Co kwartał - pół roku jak nie urok to sraczka zakończona reinstalacją Wszedłem zatem w TS-251D z 10GB RAM. Na razie mi się podoba choć wkurza mnie chaotyczny interfejs. Zawodowo zajmuję się transmisją danych zwłaszcza konfiguracją...