1. j_603

Dyskusja Jak poprawnie stworzyć strukture folderów udostępnionych i podfolderów ?

Mam kilka wątpliwości co do organizacji i zarządzania folderami udostepnionymi na moim qnap. Jakieś dwa lata temu stworzyłem pewnie podział folderów udostepnionych, który w obecnej sytuacji wydaje mi się dość pokretną logiką. Dlatego chciałbym zasięgnac rady, jakie są poprawne praktyki...
  2. j_603

Dyskusja Qsync - Bardzo wolna prędkość synchronizacji

Hej wszystkim. Mam pytanie jak w temacie. Jaka jest srednia prędkość działania qsync. Może moje spostrzeżenia są niewłaściwe. Widzę, że prędkość synchornizacji danych z serwerem jest bardzo wolna. W więksozści przypadków, nie dochodzi nawet do 1MB/s. Dodam, że serwer jest podłączony do...
  3. j_603

Dyskusja Qsync dopiero dziala po podlaczeniu QVPN

Dzien dobry wszystkim! Tak jak w tytule. Mam problem z Qsynciem ktory podlacza sie dopiero gdy podlacze qvpn, bez tego nie jest wstanie dzialac. Dodatkow sprawdzilem i jak jestem w sieci lokalnej to qsync dziala bez prbolemu natomiast po podlaczeniu sie do telefonu juz musze uruchamiac qvpn...
  4. j_603

Dyskusja Problem z dostępem do serwera przez QVPN.

Witam wszystkich, Mam problem z konfiguracją i dostępem do NAS za pomocą QVPN. VPN nie łączy się w ogóle z serwerem. Jestem początkujący wiec głownie kierowałem sie tutorialem z forum. - NAS ma ustawione stałe IP - Skonfigurowałem QBelt w QVPN - Nadałem uzytkownikowi uprawnienia do połaczenia...
  5. j_603

Dyskusja Jeden port LAN duzo wolniejszy od drugiego

Dzein dobry wszystki, Po skonfigurowaniu mojego Qnapa TS673A zauwazylem, ze predkosc pierwszego portu WLan osiaga okolo 5-6 Mb/s po czym po podlaczeniu tego samego komputera do portu WLAN2, predkosc wynosi powyzej 100MB/s. Dodatkowo tez Polaczenie an WLAN1 jest bardzo niestabilne poniewaz...
  6. j_603

Archiwum Jaka struktura - póle i woluminy

Witam wszystkich, Jestem początkującym użytkownikiem i potrzebuję rady. Kilka dni temu zakupiłem Qnapa ts-673a. Włożyłem w niego dwa dyski po 8TB i planuje spiąć je RAID1, ponieważ istotne jest dla mnie bezpieczeństwo danych. Dodatkowo też chciałbym tworzyć cyklicznie backupy na dysk zewnetrzny...