-
Dyskusja Plex i oglądanie filmów na TV tylko w sieci domowej.
Witam Mam Tv Samsunga i chciałem oglądać filmy z Qnap na owym TV. Zainstalowałem więc na Qnap Plex Serwer, przy pierwszym odpalaniu koniecznie abym założył konto, wiec założyłem, puściło dalej, skonfigurowałem, podałem ścieżki do katalogów z filamami itp. Ale nie wiedząc co tak naprawdę serwery...- Portal
- Temat
- plex
- Odpowiedzi: 24
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja TS253 pro i wysokie użycie procka przy pobieraniu plików
Witam pacjent to TS253 pro z 16GB ramu, dyskiem SSD i HDD. Podczas pobierania duzych pikow z netu przez DS użycie procka sięga 90% - dzieje sie to przy laczu 900Mbits i pobieranu np 3 plikow na raz po http. Czy to normalne na ten już stary Qnap ? Kiedys przy starszych wersjach QTS byl jednak...- Portal
- Temat
- download station
- Odpowiedzi: 11
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja QNAP TS 253Pro - polaczenie (agregacja) portów LAN
Witam posiadam Qnap Ts253 pro z dwoma portami LAN po 1Gbits, ktory jest podpiety do routera Asus (ax86u). Chciałbym wykorzystać większa szybkość tzn podłączyć to dwoma portami LAN, aby mieć 2 Gbits miedz Qnap a routerem - jak to skonfigurować w QNAP? ( bo w asusie wlaczam tylko opcje łączenia...- Portal
- Temat
- konfiguracja systemu portów sieci trunking
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja QNAP TS-253 Pro i 16GB ramu (2x8) ?
Witam Posiadam TS-253 Pro z 8GB ramu (kość 1x8 GB kigstona), z uwagi na zapotrzebowanie na ram chciałbym dołożyć drugą kość 8GB - czy ktoś z Was może testował, czy owy NAS pójdzie na 16GB (2x8GB)? Niby specyfikacja NAS-a mówi o 8GB (2x4GB) ale może da rady i więcej obsłużyć ?.- Portal
- Temat
- ts-253
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Dyskusja Szyfrowanie folderów - późniejsze odzyskiwanie
Witam Czy szyfrowanie folderów to programowe czy sprzętowe ? Encrypting a Shared Folder Jeżeli padnie NAS to czy taki folder da się odszyfrować, tzn. wejść do niego i zgrać pliki podłączając go np pod komputer za pomocą mostku usb i podając hasło ? Czy może tylko w macierzystym NAS , tak jak to...- Portal
- Temat
- folder konfiguracja systemu
-
Dyskusja TS-253Pro - jakiej wielkości dysk SSD pod system ?
Witam Planuje trochę przyspieszyć swój domowy Qnap i w zatoce pierwszej pod system wstawić dysk SSD, zaś w drugą zatokę zwykły dysk HDD pod pliki itp. Czy 256GB jako dysk SSD wystarczy pod system ? Qnap działa głownie na apkach systemowych nic tam dużo nie instaluje dodatkowo.- Portal
- Temat
- dysk ssd system ts-253pro
- Odpowiedzi: 16
-
Dyskusja Aktualizacja QTS
Witam Czy jeżeli jest jakiś leżak magazynowy (na procku celeron, z DOM), ze stara wersją oprogramowania QTS, to czy przed pierwszą konfiguracją (włożeniem dysku, ustawieniami, itp ) można uaktualnić QTS do najnowszej wersji za pomocą programu Qfinder (NAS bez dysków), czy nie zaleca jest to i...- Portal
- Temat
- aktualizacja qts
- Odpowiedzi: 1
-
Pomoc NAS 2 HDD - drugi dysk exFAT, ntfs ?
Witam Posiadam TS253pro (2 dyskowy), mam w nim jeden dysk 4TB, chciałbym jednak wsadzić do niego drugi mniejszy dysk tylko do robienia backupu (raz w tygodniu) ważnych plików z tego pierwszego. Czy owy drugi dysk tez należy sformatować na ten sam plików linuxowy co pierwszy (ext4) czy można aby...- Portal
- Temat
- dysk hdd nas ntfs
- Odpowiedzi: 22
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Szyfrowanie dysku - wydajność , odzyskanie danych
Witam W swoim NAS posiadam dysk WD RED 4TB który chciałbym cały zaszyfrować przy stawiania systemu QTS ale mam pytania, na które może ktoś z Was mi będzie mógł odpowiedzieć a mianowicie : - czy mocno spadnie wydajność NAS przy dysku zaszyfrowanym ? czy transfery po otoczeniu sieciowym będą...- Portal
- Temat
- odzyskanie danych qts szyfrowanie wydajność
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Przy piwie TS-253 pro - rozszerzenie pamięci RAM
Witam Czy TS-253 pro obsługuje 16GB ramu - 2x8GB ? czy tylko max 8GB ? Jak dobrze kojarzę owy NAS obsługuje pamięci DDR3 niskonapięciowe L ?- Portal
- Temat
- ts-253
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Archiwum Szyfrowanie dysku - TS-253 pro
Witam Chciałbym zaszyfrować dysk w TS-253pro (8GB) - dysk WD RED 4TB-ale powiedźcie mi proszę : - czy mocno spadnie szybkość transferów po sieci z/do Qnapa ? czy mocno owe szyfrowanie obciąży Qnapa ? będzie to mocno zauważalne? - czy jak ewentualnie padnie mi Qnap, czy tak zaszyfrowany dysk, po...- Portal
- Temat
- szyfrowanie ts-253
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Problem z konfiguracją onedrive
Witam Chciałem w Qnapie dopisać sobie konto jakie mam w onedrive, jednak w ostatniej fazie wyświetla mi się komunikat "Błąd połączenia..." próbowałem już dziesiątki razy, odinstalowywałem, instalowałem na nowo apke Conect to Cloud Drive ale nic nie pomaga Może ktoś pomoc ? Wersja oprogramowania...- Portal
- Temat
- cloud backup konfiguracja onedrive problem ts-253pro
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Linux Station - problem z zainstalowaniem Ubuntu, instalacja staje na 51%
Witam Zainstalowałem na Qnapie Linux Station a w nim chciałem zainstalować Ubuntu (jeden z 3 dostępnych w aplikacji) ale niestety nie ważne którą wersje wybiorę instalacja zawsze staje na 51 % i komunikat "instalacja nie powiodła sie". Odinstalowywałem i instalowałem na nowo Linux Station...- Portal
- Temat
- instalacja linux problem
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja Nie działa "zalukaj.tv" w Kodi (wtyczka sd-xbmc.org-2.0.0)
Witam Od jakiegoś czasu w Kodi (poprzez wtyczkę sd-xbmc.org-2.0.0) nie chcą mi działać filmy w zalukaj.tv. Gdy wybieram konkretny film to wyskakuje informacja, że "serwis niedostępny" (tak na wszystkich filmach). Czy to jakaś blokada, która wprowadziło zalukaj czy coś innego, ktoś ma podobny...- Portal
- Temat
- color hd station kodi repository
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Dyskusja jaka karta Wifi w standardzie "ac" ? (min. 866mbits)
Witam Poszukuje do swojego NAS-a dobrej karty sieciowej USB Wifi w standardzie "ac" ale żeby miała minimum 866mbits - coś możecie doradzić ? polecić ? Patrzyłem z tych kompatybilnych to tylko Dlink 182 tylko nie wiem jak z jej jakością - czy może jakieś inne które nie są na liście Qnap-a a...- Portal
- Temat
- color router tylko wi-fi
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Archiwum Podgląd kamery przez QVR Client - za kazdym razem trzeba wpisywać hasło
Witam na komputerach aby mieć podgląd przez kamerę mam zainstalowana apliakcje QVR Client. Mam w nim zaznaczone aby pamiętał nazwę użytkownika i hasło - jednak gdy chce się połączyć, mimo ze haslo jest wpisane i pamietane (sa gwiazdeczki w polu hasło) na nowo muszę wpisywać hasło.- Portal
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Podglad z kamery domowej na zewnątrz (przez internet w pracy)- jak ?
witam zakupiłem sobie kamerkę do domu, podłączyłem ja pod QTS ale chciałbym moc oglądać co pokazuje kamera , z pracy. Z uwagi na fakt ze w pracy nie mogę instalować żadnego softu a także ze mam Internet przez proxy który daje dostep tylko dla http ..jak najlepiej to zrobić ? da się przez...- Portal
- Temat
- monitoring wideo
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Dyskusja Czy Neo Coolcam NIp-21 bedzie działać z Ts-253 pro ?
Witam Planuje zakup kamery do domu, budżet do 200zł, wpadła mi w oko taka : Neo Coolcam NIP-21 WiFi HD (bezprzewodowa) IR 10LED obrotowa - Kamera IP - Sklep komputerowy - X-KOM.PL jak sadzicie będzie działać z TS ?- Portal
- Temat
- ts-253
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Dyskusja DOM do TS-253 Pro (szukam)
Witam szukam obrazu DOM do TS-253Pro, niestety nigdzie nie moge znależć do tego modelu - może ktos podać jakiś link, źródło ?- Portal
- Temat
- ts-253 ts-253pro
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja Ipla, TVN Player na HD Station
Witam jak zrobić aby można było oglądać na HD Station filmy z polskich serwisów jak Ipla, TVN player - czy są jakieś aplikacje ? bo chciałem to zrobić przez Chrome (które mam zainstalowane na HD Station), ale wyskakuje aby zainstalować Microsoft silverlight ale tego nie da się zrobić.- Portal
- Temat
- hd station
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI