-
Dyskusja Zdalny dostęp do plików - przeglądarka
Cześć, Potrzebuję udostępnić folder z filmikami. Chciałbym aby pliki były dostępne poza siecią lokalną w taki sposób aby każdy kto wejdzie w linka zobaczy strukturę drzewa i będzie mógł samodzielnie po takie strukturze się poruszać oraz w locie oglądać zawartość zdjęć i filmików a tak mieć...- apofis
- Temat
- zdalny dostęp
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Repozytorium Forum Qnap
Cześć, kiedy na dawnym forum, ktoś podawał repozytorium forum Qnap, żeby można było instalować apki typu WakeOnLan. Właśnie tej apki mi dziś brakuje, ale w repozytorium pustu. czy może zmienił sie adres? Prosze o info- apofis
- Temat
- app center
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja Odszyfrowanie całego woluminu (dysku)
Cześć, Kilka lat temu zaszyfrowałem dwa dyski z czterech dostępnych. Aktualnie będę wymieniać te dyski na SSD więc muszę je odszyfrować, tylko pytanie jak to zrobić, bo nie widzę takich opcji: hasło oczywiście mam. Chyba, że już sa odszyfrowane, ale nie wydaje mi się.- apofis
- Temat
- pule i woluminy
- Odpowiedzi: 5
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Upgrade TVS-471 - procesor
Cześć, Noszę sie z zamiarem wykonania upgrade mojego nasa. Posiadam TVS - 471 i chciałbym was zapytać jaki procesor intel core i5 bedzie kompatybilny z moim nasem. Czy ten będzie właściwy: intel Core i5-4590S 3.0 GHz Widziałem posty z upgrade do i7 ale ja chce mieć i5 - proszę o poradę który...- apofis
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Brak danych na dyskach po reinstalacji systemu
Cześć, Mam taki problem, z którym nie mobie poradzić. Zawsze szło gładko, a teraz.... zacznę od początku. Mam dysk systemowy SSD 250GB + 3 x HDD Ironwolfy (Dane) Chciałem wymienić dysk systemowy na 500GB SSD - zatem do dzieła. Wyciągnąłem dysk nr 4 HDD potem dysk nr 3 i dysk nr 2 ( ułożyłem w...- apofis
- Temat
- brak brak danych hdd ssd
- Odpowiedzi: 1
-
Dyskusja Wykupiona domena i własny hosting na Qnap
Cześć, Drodzy koledzy, skończył mi się promocyjny hosting i domena w nazwa.pl Przedłużyłem teraz samą domenę z certyfikatem SSL natomiast hosting chcę zrealizować na własnym Qnap (pomijam już wszystkie parametry) Generalnie wiem jak się za to zabrać, ale wole poradzić się jeszcze. Do sedna...- apofis
- Temat
- domena hosting qnap serwer www własny
- Odpowiedzi: 14
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja QVR PRO - czas nagrywania
Witam, Mam takie pytanie: nie mogę znaleźć opcji w QVR PRO czasu nagrywania jak to miało miejsce w SS. Mianowicie chodzi mi o ustawienie aby kamery nagrywały np 20sec. przed i po wykryciu ruchu. Przeklikałem wszystko w QVR PRO, ale jakoś tego nie widzę. Wersja oprogramowania Firmware: aktualne...- apofis
- Temat
- color qvr qvr pro
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Pomoc Podłączenie dysków do nowej konfiguracji
Wymieniłem dysk systemowy HDD na SDD. Z poprzedniej konfiguracji wyciągnałem dyski 2,3,4 nastepnie z 1 wyciągnałem systemowy HDD i wsadziłem SDD - wykonałem inicjalizację - system sie zainstalował i czas na podłączenie poprzednich dysków: no to bach - dysk nr 2 na gorąco - pamięć masowa i...- apofis
- Temat
- color dysków hdd systemowy
-
Dyskusja Konfiguracja QVR PRO
Witam, Od jakiegoś czasu przesiadłem się z SS na QVR PRO - i generalnie nie żałuję, bo opcji i elastyczności jest sporo więcej względem SS. Mój problem, którego nie ogarniam może jest niezbyt skomplikowany, ale jednak... WARTOŚCI PROGOWE ZASAD - jak to ustrojstwo skonfigurować? Próbowałem...- apofis
- Temat
- konfiguracja qvr qvr pro
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Dyskusja Konfiguracja HDD'ów
Prośba o pomoc. Mam 4 dyski i tvs471. SSD 250GB WD RED 1 TB WD RED 2 TB SEGATE IRONWOLF 4 TB Generalnie dyski chce jako wolumeny statyczne tylko pytanie czy ssd dac na systemowy czy moze jako cache? Jesli jako cache to czy zapis,odczyt czy odczyt-zapis? Jeśli sdd byłby jako cache to czy dobrym...- apofis
- Temat
- cache hdd konfiguracja ssd systemowy
- Odpowiedzi: 6
-
Dyskusja Jakie dyski do NAS QNAP
Cześć, Z racji tego, że moje dyski 2 x 2GB WD RED ostatnio coś krzaczą - zastanawiam się nad ich wymianą. Jakie dyski są aktualnie polecane do NAS'ów? Wiadomo, praca ciągła ... etc.- apofis
- Temat
- dyski kompatybilność nas nas qnap qnap
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Dyskusja Pool Error - nie można uruchomić Qnap'a
Witam, W dniu dzisiejszym urodził się problem. Mianowicie w nocy chciałem zobaczyć podgląd kamery, ponieważ pies szczekał niemiłosiernie, wiec postanowiłem, że zerkne nie wychodząć z wyra co się dzieje. Niestety nie mogłem zalogować się na kamerę. Podszedłem do kompa i po sambie na serwa...- apofis
- Temat
- active admin administrators error pule i woluminy share
-
QNAP TS-251 4GB RAM
Witam szanownych kolegów na forum. Dziś mam do zaoferowania najwydajniejszy serwer z 2-kieszeniowców (tak mi się wydaje) QNAP TS-251. Serwer posiadam od ponad 2 lat. Powodem sprzedaży jest przesiadka na QNAP TVS-471. Serwer w stanie idealnym. Brak śladów użytkowania. Pamięć ram została... -
Ram Transcend 2x2GB DDR3 1600
Jak w temacie. Kości świeżo wyciągnięte z QNAP TVS-471. Cena 100zł z wysyłką. -
Kość Ram 2GB do QNAP TS-251
Jak w temacie - w dobrej cenie oczywiście. Może być tez 2x2GB. Najlepiej LV Low Voltage (1.35V) -
Kupię TS-453 pro
Witam, Poszukuję celem zakupu serwer QNAP TS-453 pro w bardzo dobrym stanie - najlepiej z gwarancją. -
Następca TS-251 Co kupić?
Dzień dobry, Z upływem dwóch lat zauważyłem, że mój nas zaczyna się dławić. Potrzebuję wydajniejszej maszyny z większa ilością zatok pamięci. Serwer służy mi głównie do multimediów (filmy, muzyka, zdjęcia) oraz do backupu. Duży nacisk kładę również na strumieniowanie. TS 251 już nie wystarcza...- apofis
- Temat
- serwer ts-251
- Odpowiedzi: 16
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Migawki
Serwer TS-251. Mam dwa dyski WD RED. Chciałem skorzystać z funkcjonalności migawek. Niestety opcje migawek mam wygaszoną. W manualu przeczytałem, że muszę mieć uruchomiona opcję snapshot replica oraz włączoną obsługę SSH i minimum 4GB Ram. SSH załączone, 8GB Ramu ale niestety mam wygaszoną...- apofis
- Temat
- snapshot ssh ts-251
-
Dyskusja Wake On Lan PHP Skrypt
Dobry wieczór :) Koledzy mam mały problem. Od długiegoooo czasu korzystam ze skryptu WakeLan PHP 1.0 oraz skrótu dodanego do Panelu Qnap. Dziś z pracy chciałem wybudzić komputer w domu i okazuje się, że z zewnątrz skrót Wakelan nie działa. Otwiera się biała strona, bez menu wyboru urządzenia...- apofis
- Temat
- lan php skrypt wake on lan
-
Dyskusja Qnap Samba i WIFI brak widoku servera
Witam kolegów na forum. Mam pozornie prosty problem. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że przy połączeniu WIFI nie widzę servera Qnap w sieci (SAMBA) Windows 7Pro. Przy połączeniu LANowym (przewodowe), nie ma problemu - Qnap jest widoczny w otoczeniu sieciowym. Z racji sporego syfu na lapku oraz...- apofis
- Temat
- qnap samba smb wi-fi
- Odpowiedzi: 10