1. tomaszu1986

Dyskusja UPnP i WebUI

Witam Posiadam urzedzeniez ROUTER PLAY BOX NET HFC WI-FI 6. Niestety problem mam z ustawieniam portów UPnP na tym urządzeniu. Wsparcie z Play twierdzi, że przez WebUI mogę ustawić te porty. Problem w tym, że moja wiedza się na tym kończy. Czy ktoś miał z tym problem? Albo wie jak to ustawić te...
  2. tomaszu1986

Dyskusja Installatron

Witam. Czy jest możliwość dodania w Kontenerze albo w jakiś inne sposób wtyczki Installatron? Lub jest coś podobnego już w Apkach tak abym mógł klonować i zarządzać stronami www? One-Stop Web Application Management - Installatron
  3. tomaszu1986

Dyskusja Swiatlowod w Play i staly numer IP

Witam. Chcialbym dorzucic sobie Internet w Play. Ten 1Gb/s wystarczy. Bardziej chodzi mi o staly adres IP, ktory mozna uzyskac dla klientow biznesowych. Czy ktos to juz testowal takie rozwiazanie i czy mial jakies problemy z numerami IP w zaleznosci od umowy? Prosze o jakies opinie na ten temat...
  4. tomaszu1986

Dyskusja Serwer backup

Witam. Chciałbym zrobić backup swoich serwerow. Niestety opcja połączenia z ftp HBS 3 nie jest już dostępna. Czy ktoś wie jak teraz tworzy się teho typu kopie?
  5. tomaszu1986

Dyskusja Virtual switch 4

Witam Czy Virtual Switch 4 rozni sie w jakikolwiek sposob od Virtual Switch 5? Pytam, bo wczesniej mialem Virtual Switch 5 a teraz jest z numerem 4. Jakies zmiany trzeba wprowadzic zeby zmienilo cyfre, czy jak?
  6. tomaszu1986

Archiwum NetBack PC Agent - wybór woluminów

Witam Jest możliwośc obejścia tego? Mam podłączony dysk USB.
  7. tomaszu1986

Archiwum Pula magazynu - ilość gwarantowanego miejsca

Witam. Jak policzyć albo ile procent trzeba zostawić gwarantowanego miejsca w każdej puli pamięci? Ostatnio ustawiłem maksymalną wartość aby użyć całego dysku, również tam gdzie jest system. Niestety po tym zabiegu urządzenie bardzo zwolniło, praktycznie nie reagowało. Czy ktoś z Was wie jaki...
  8. tomaszu1986

Dyskusja NetBak PC Agent - logowanie poza siecią

Witam. Nigdzie nie widzę informacji na temat tej apki, czy mogę zrobić kopię zapasową jeżeli w tym przypadku urządzenie jest poza siecią. Czyli qnap jest w jednej sieci a w tym przypadku laptop jest w innej, innym kraju. Czy jest jakiś sposób aby połączyć tego laptopa po przez NetBak PC Agent i...
  9. tomaszu1986

Dyskusja QmailAgent - alternatywa

Witam. Jest jakaś alternatywa to QmailAgent, czy tej apki użyć do kopii zapasowej skrzynek pocztowych?
  10. tomaszu1986

Dyskusja Qsync - zmiana lokalizacji

Witam. Model TS-253D Chciałbym zacząć używać przykładowo Qsync do synchornizacji moich urządzeń. Od Peceta, laptopa, po urządzenia mobilne. Mam dodatkowy dysk na to w drugiej kieszeni, pula pamięci oraz wolumin stworzone. Kiedy chce ustawić jakie foldery mają być synchornizowane pomiędzy...
  11. tomaszu1986

Archiwum Nowa pula pamięci i wolumin

Witam. Wiem, że są poradniki które pokazują w jaki sposób stworzyć nową pulę pamięci oraz wolumin. Mam 2 x 512GB nvme na karcie rozszerzeń QM2-2S-220A, tam chcę wrzucić system. Pytanie mam odnośnie tworzenia puli pamięci i woluminum, po kolei napiszę jak to robię: 1. W funkcjach mam opcje...
  12. tomaszu1986

Dyskusja The device name is already registered. Error code: 1020002

Witam. Jak to można ogarnąć samemu? Bo Helpdesk trochę chyba za bardzo nie jest pewien. Może jakiś link do podobnego problemu?
  13. tomaszu1986

Dyskusja Jaki dysk hdd

Witam. Proszę o informację, który dysk wybrać do stworzenia drugiej puli pamięci? Oczywiście chodzi o drugą kieszeń w modelu TS-253D. Wielkość dysku to przykładowo 10TB. Chciałbym na tym dysku tworzyć kopie zapasowe systemów oraz robić synchronizację danych z telefonów oraz tabletów. Nie...
  14. tomaszu1986

Dyskusja System i nowe pule TS-253D

Witam. Wstępnie wrzuciłem mniejszy dysk ssd 256GB do zatoki numer 1. Do zatoki numer 2 dysk hdd 1TB. Ten drugi to tylko dysk tymczasowy. Na mniejszym dysku chciałem aby był system i wszelkie dodatkowe aplikacje, czyli taki dysk systemowy. Na drugim wszelkiego typu dane do udostepniania w sieci...
  15. tomaszu1986

Dyskusja SED a wybór SSD

Witam, TS-253D. Właśnie sprawdzam dyski kompatybilne z urządzeniem. Chciałem kupić Client Pro 860 Samsunga. Zastanwiam się nad: - SED not compatible - Non SED - TCG Opal Jaka jest różnica i czym się kierować? Compatibility List - QNAP
  16. tomaszu1986

Dyskusja Dyski M.2 i QM2-2S-220A

Witam. Pytanie odnosnie TS-253D Jeżeli kupię kartę PCIe QM2-2S-220A i do tego przykładowo 2x 512 Gb dwa dyski M.2, ale obie kieszenie zostawię bez dysków to czy system Qnap wrzuci system do jednego z tych dysków w karcie PCIe? Jeżeli tak to czy będę mógł stworzyć nową pulę z obydwu dysków na tej...